notna Já to neřeším, jen jsem psala, že to na mě vyskakuje :-). Ale my jsme takoví všichni, i dcera :-). Ta byla odmala taky šikulka nejkrásnější :-).
Vše o těhotenství a dětech
Já se vždycky musím smát, když mě rodiče chválí teď ve 40
. Dřív mě nechválili, žádná šikulka nejkrásnější holčička, ale teď tím nešetří. Jaké asi poslouchají podcasty?
Gatita hele moje mama se neuvěřitelně vylepšila, co mam děti
všechno dělám dobře!
A ja som stále neschopná. A malého netreba veľmi chváliť.
moje maminka vcera: sjela me pohledem od hlavy k pate a povida: vypadas dobre. mrcho.
:-))
letfenixa Tebe si tvoji rodiče nezaslouží. A velmi obdivuji tvou trpělivost s nimi.
Já mám děti starší než je většina z vás . A ještě teď si občas říkám , že jsem mohla spoustu věcí dělat jinak, asi být víc trpělivá, víc jim naslouchat. Ono by se toho našlo .
Takže to není podcastama a videama...
Myslím, že jestli o tom takhle přemýšlíš, bylo to dobrý. ![]()
Jos Náš pucík má 8 kilo třicet deka. Doktorka říkala: tak začněte pomalu s příkrmama, to mlíko mu stačí a svědčí, tak třeba v poledne něco ochutnávat. Dýni, mrkev, brokoli... to jim moc nechutná, ale batáty, no a za měsíc na shledanou!
Jako nevím. Ona ochotně odpovídá na dotazy, ale... Rozmixovat? Rozšťouchat? Na páře? S olejem? Lžičkou? Zapíjet? Už se k těm příkrmům nemusíme tady vracet, ale já mám výhodu, že znám nějaký zdroje, třeba tuhle diskusi, a umím kriticky číst. Celkem mě děsí, že maminky z FB skupin totálně chňaply po ChatGPT a sdílejí si, co jim vyhalucinoval. Jako když si nechají vymyslet další sloky Bláznovy ukolébavky, protože miminu se líbí ten rytmus, tak ok. Ale psát do ChatGPT "dítě má červený oči a průjem" nebo podobně a postupovat podle toho, co vypadne...
Tak když je to tady teď o kojení, doporučíte někdo osvědčenou laktační poradkyni, která by byla nápomocná kdyby to bylo dceři potřeba? Díky
ja mam jen radu,koho ne, pred čtyřmi roky, a to je medialne proflakla paní Simona Lazzari. Sehnal ji tehdy nekde muz, kdyz jsem přišla z porodnice,a podle me to byl první odkaz na Googlu, co mu vypadl. My jsme si prostě nesedly, její přístup se mi nelíbil, moc tlacila na pilu, ale tim to nechci odsuzovat, spoustě jiných zase určitě treba seděla. Dnes je naštěstí už široké spektrum na koho se případně obrátit...
Až teď jsem dočetla,ze jine dvě výše ji chválily:) no nic,jak píšu,me ta paní nesedla a nebyla sympatická,jiným zase jo
A ja som stále neschopná. A malého netreba veľmi chváliť.
Chce se mi napsat "sestro!", aneb taky dělám všechno blbě, děti samozřejmě též, ale naštěstí mají tu babičku, která je vycepuje! Podrobnosti sem rozepisovat nebudu, jenom mi u toho došlo, že bych na sebe a to, jak mně samotné přijde, že tu výchovu (ne)zvládám, neměla být tak přísná, když si vezmu, čeho jsem produktem z mé původní rodiny. Jsem zvědavá, jestli k našim budou časem chtít kluci jezdit sami na prázdniny, tipla bych si, že ještě pár takových zážitků jako naposledy, a samotné je tam nedostanu ani párem volů.
Myrtila no Lukasko tam už chodí veľmi zriedka a len v nevyhnutnych pripadoch, nepamätám si, kedy naposledy povedal, že tam chce ísť. A nečudujem sa mu. Vyrába si na záhradke motokáru :) v duchu Montessori (alebo čohokoľvek iného) to nechávam na ňom, pomôžem, len keď ma osloví. Prichomejtla sa mu tam k tomu raz babka: kladivo drží zle, klince mu idú krivo, narezane to má krivo. On s ňou má však väčšiu trpezlivosť ako ja. Ja už by som na ňu vyletela. On jej po chvíli povedal, nech to teda robí sama a odišiel.
notna tá trpezlivosť nie je veľmi veľká.
Myrtila a to pak bude divení, že tam nechtějí, viď?
Muslik ja ji osobne neznam, profil mi prisel fajn
letfenixa Syn je vyspělejší než babička? ![]()
Náš starší se na babičku těší, ale jenom když jedeme my tam, jak je tady u nás, kde na něj má víc času a věnuje se mu dost i sama beze mě, tak obvykle už druhý den se ptá, kdy pojede babička domů. Naposledy tu proběhlo něco, ani nevím, jak to stručně a výstižně popsat, prostě rozeštvávání našich dětí proti sobě vykonstruovanými manipulacemi, aby babička staršího dostala tam, kam potřebovala. Je to těžký nějak to zvládnout, protože v jeden okamžik se míchají moje zkušenosti a vzpomínky z dětství, potřeba nějak to zarazit, nebo se aspoň ohradit, k tomu to pomoct zpracovat tomu dítěti a nakonec i sobě.
Evaeva No, a pravděpodobně za to budu moct já
(směju se trochu hystericky)
Myrtila O tomto bych mohla vyprávět. Samozřejmě za to můžeme my, že tam nechtějí, protože děláme všechno podle nich, necháme si poroučet od dětí:D
Ja musim rict, ze mi z tech ruznych smeru a nazoru osobne nejvic sedi Kate Travnicek (z toho co ma na ig, placenou ji nemam), hlavne pozitivni pristup k chybam. To se snazim deti ucit a ucim to hlavne sebe. Chvalim tak ruzne, ale rozhodne bych nerekla ze nejak extra casto a pravda je, ze docela casto i rikam, ze pro me je sice nejsikovnejsi ona, ale treba pro sousedku je zase nejsikovnejsi jeji dcera a je to v poradku. Objektivne si nemyslim, ze jsou nase deti nejlepsi a nejkrasnejsi. Vidim srovnani v okoli a ano, treba nase jsou pohybove nadanejsi, ale jine zase treba lepe kresli nebo krasne mluvi...
Nicmene, vzdycky jsem si rikala, kde se berou treba lidi v hvezdne pechote v superstar , ze jim proboha nikdo nerekl, ze neumi zpivat at tam nelezou? No a pak prijde moje dite s tim, ze si stejne mysli, ze zpiva lip nez Stistko a Poupenka a do prani pro pani ucitelku necha napsat "mila Kamilo, zpivas moc krasne, ale ja zpivam stejne lip" ![]()
![]()
Ted ji nechavam, ale jako zase s tahle vysokym sebevedomim ji taky asi uplne v kolektivu dobre nebude...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí