Potrefenáhusa ježiš no jo, on už je říjen. Tak hodně štěstí.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva mne to vubec neslo s tou manuální, ale pujcila jsem si u prvního dítěte tu elektrickou, to snad ani jinak nejde
docela dobrej byl pak ten kolektor, to je uplne bez prace, ale nakonec jsem zadny zasoby vytvářet nepotřebovala
Evaeva díky, dneska je to v pohodě, protože právě bez nutnosti meziskoku s mladší po cestě do skolky
Potrefenáhusa tak úspěšný start! ![]()
Potrefenáhusa tenkrát tady asi jiné nebyly. Měli jsme jí dlouho doma, byl to jen píst. Ale v tom problém nebyl, ale právě v tom nakrmit, umýt lahve, odsát, připravit mlíko na příště... Že už byla úplně hotová. Ona ségra navíc v noci moc nespala, přes den jsem tam byla já.
Já měla manuální, použika jsem jí párkrát na začátku, když se produkce úplně nepotkala s potřebami. Pak už jsem taky nic neodsála. Ale ta elektrická v porodnici, to byl jiný hukot
Kolektor bych určitě užila, z druhého prsu mi teklo mlíko ještě po roce snad. Ale taky jsem nepotřebovala zásoby no.
Já se u obou dětí pokusila dát jim odstříkané mléko, resp. připravit ho pro hlídače, když jsem byla někde déle jak ty cca tři hodiny, ale naše děti odmítaly vzít do pusinky cokoli gumového, ani lahvičky, ani dudlíky ![]()
Přeju dnes úspěšný start!
Catherinne Vanda Schreiereova je taky moc fajn.
ziginka Catherinne Souhlasím, nebyla jsem si jistá, jestli pomáhá i s kojením.
Kolektor je fajn! Evaeva Teď už ho nepoužívám, ale ze začátku jsem si připadala i tak hospodyňsky, že to mlíko jen tak zbůhdarma neteče všude po oblečení ![]()
Zuzuli Souhlasím s kojením z lenosti! Jako vstávat, řešit vodu horkou studenou, UM chutná nechutná, savička sedí nesedí... ![]()
Aranel No, na druhou stranu, po tom umělém mléku se děti nepoptávají tak často jako po kojení a z té lahve jim ho může dát i tatínek i babička. Takže obojí má svou pohodlnou stránku;).
Aranel to mlíko z lahvičky zasytí víc, aspoň podle mé zkušenosti. Vůbec to nebyl takový horor, jak si lidi, kteří to nevyzkoušeli, myslí. Těch šest vymytí lahvičky za den mi oproti dvacetkrát přisátému děcku přišlo jako vysvobození.
Pinot Noir Chci říct, že je dobře, že si můžeme vybrat!! Postřeh Karja je cennej...
Potrefenáhusa tu tvoji druhou cast prispevku podepisuju. Jak pisu vyse, ja byla zoufale nepripravena jak na porod, tak na kojeni. Strasne moc jsem nechtela rodit a uplne jsem tenhle zaver vypustila, nic si necetla, nikam na kurz nesla a doslova se modlila za sekci. A ta prisla v obou pripadech.
Podobne malo jsem vedela o kojeni. A co mi pomohlo vlastne pises. Zaprve, po sekci se laktace spusti klidne po 4 dnech, takze nezoufat (nevedela jsem). Zadruhe, nejlepsi odsavacka a stimulant je dite. Prikladat, mazlit, spat s ditetem. To je mozna kontroverzni, v USA je cosleeping no go. Naopak v Nemecku se doporucuje. Takze osobne jsem za dite v posteli co nejvic a radsi poridit kvalitni Owlet monitor (takova ponozka, pojistovna prispiva az 5tis, vlastni zkusenost). V porodnici je dite ve voziku ale brat si ho k sobe co nejvic a doma prestehovat do postele aspon na cast noci treba. Laktace/prolaktin ma vrchol v noci. Dale hodne hodne pit, snazit se jist. Nevyspani a stres clovek uplne neovlivni. Jo a v porodnici se snazit o nadstandard. A co mam echo, tak Motol porad nic moc, ted v lete tam rodila kamaradka. Lidi si chvali treba Bulovku, ale nevim. Obecne pokud neni tehotenstvi rizikove, tak Apolinar/Podoli nema moc smysl. Je to tam tovarna na deti. Mam i takovou osobnejsi zkusenost. V prvnim tehotenstvi jsem se jeste trochu bala stran rizik jako trombofilicka, mela jsem v zaloze Parizka a ten sam pres tatu vzkazoval, ze me tam vezmou ale prej at si to rozmyslim a jestli bude tehotenstvi fyziologicke az do konce, at jdu jinam. Ze u nich proste nadstandard a klid po porodu skoro nehrozi
Evaeva ta elwktricka bude jina kava. Ta kamoska, co nedavno porodila krmi dite prave odstrikanym a UM. Ani nenastoupila na materskou a po mesici a pul uz chodi do prace na nekolik hodin bez ditete. Ale laktace zatim nejak jede...
Díky všem, já po císaři, nedonošený dítě v inkubátiru 50 km jinde, takže u nás to taky skončilo na umělém mlíku. Ale teda, když jsem tam pak byla a viděla, že sestřičky si to mlíko ve dvou směnách připravují dopředu na den / noc a je v lednici a nám ho v určitou dobu podaj, tak jsem to teda takhle dělala doma. Sehnali jsme el ohřívačku lahviček a než se dítě přebalilo, bylo mlíko teplý.
Takže já pro ni žádnou radu bohužel nemám. Leda, když by to nešlo, že na um taky vyrostla ![]()
Nerozumiem, o akom horore umyvania flasiek píšete. Konkrétne toto nebol žiadny problém. Oveľa horšie bolo to nevyspanie.
Jos Já jsem byla u Apolináře a odpočinula jsem si tam,nemůžu říct vůbec nic proti té porodnici. I jak tam byli ti mladí lékaři, tak ono pro mě jako zdravou rodičku to bylo hrozně fajn, oni ještě měli tu energii na ty pacienty, empatii, hrozně se snažili, fakt jsem si připadala, že jsem "v péči". Na předporodním kurzu jsem byla a jako jedinou použitelnou radu jsem měla, že při kontrakcích mám mít nohy od sebe, to mi při tom tříhodinovém špacíru kolem porodnice asi pomohlo. Jiné rady mi přišly hodně takové kontrakproduktivní, třeba se tam hodně dbalo na hygienu po porodu, myslím, že jsem byla nejčastějsí návštevnicí sprch, nikdo to tak vůbec nebral...Takže já bych byla pro informovanost, ale tak jako v nějakejch mezích no a prostě neřešit, spíš neřešit a bejt v pohodě, což je asi to nejobtížnější na celém procesu. ;)
Mně přišlo strašný to kombinování kojení a dokrmování UM, že jsem se trápila jak s kojením, které nešlo, tak s tou přípravou UM, vymýváním a sterilizací stříkaček, cévek, odsávačky a všeho toho kolem. Dítě chtělo pít co 40 minut. A to jsem to zažila jenom 1,5 dne, než se mi doma laktace rozjela tak, že stačilo jenom kojit. Kdyby to mělo trvat déle, tak bych se na kojení vykašlala.
Potrefenáhusa Přeju úspěšný start!
KarjaJeden teď kandiduje na předsedu lékařské komory! (Ale pořád je vlastně mladej)
Catherinne a jak to vypadá s tou váhou? ![]()
Catherinne To vždycky říkala moje babička o krávě Jahodě, že měla tři telata a nás 11 vnoučat a jaký jsme všichni vyrostli pěkní a zdraví. :D :D
Catherinne Za mě je fakt dobrý vybrat si tu poradkyni už předem, třeba ji i kontaktovat, nebo k ní jít na předporodní přípravu, pokud ji dcera plánuje absolvovat. Já jsem teda měla s kojením potíže, takže jsem té své volala rovnou z porodnice, že bych potřebovala, až budu doma, aby hned přijela. Pustili mě v sobotu, domluvily jsme se na pondělí, a mezitím jsem začala sama plně kojit. Ale i tak ta její návštěva byla super, byla to zároveň porodní asistentka, takže zkontrolovala mimino, zkontrolovala mě, poradila mi s péčí o jizvu, s polohováním mimina, jak ho konkrétně u nás doma snadno umýt, jak s ním manipulovat, když nejsem po císaři úplně fit... prostě poradenství na míru, i když zrovna kojení jsme nakonec ani moc neřešily.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí