Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2025 22:22

Mrakoplas já musím nejdřív zaplatit všechny ty kroužky

Offline Catherinne
10872 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 22:50

notna no přesně tak, proto se poohlíží už teď. Od října bude na mateřské a bude mít čas, v rámci práce to stíhat nešlo.

Aranel díky

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 22:54

Evaeva ty aylla jsou uzky

a babybare maj ty zimni s kozichem? Ona si stěžuje, ze ji to tlačí přes nárt, ma ho spis nižší, oni v tom miste maj vsitej jazyk a podle me nepovolej nebo ji tam tlačí nejakej šev, nevim  

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 22:58

Uz me ty boty fakt serou, zvlast na podzim mi to prijde jak s avokádem, jeste ne, jeste ne, uz ne, i ty lonsky zimni frodda jsem pak objednávala kdovíkde, protože je nikde neměli, plus to ještě pořád menej, snad každej rok jsou ty boty jinak velký...

fakt zlatej decathlon, když to někomu sedí, ne jak ty naše tlapy o centimetr širší 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 23:04

Potrefenáhusaja sirku nejak moc neriesim. To uz by som starsiemu nekupila nikdy ziadne topanky a chodil by bosy. 

No a este som si povedala, ze mu nebudem kupovat bf. Jeho chodza sa pri nich horsi. No a to bude teraz teprv vyzva kupit topanky co nie su bf ale nie su to drevaky..

Offline continuity
43294 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 23:06

Mrakoplas zkus superfity nebo keeny. Ecco jsou dost úzké. 

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 23:13

Mrakoplas mne nektery ty superfity taky prijdou dobry, u nas teda opět bohuzel 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2025 23:22

continuitySuperfity jsou úzké. Nejlíp mi vychází ty keeny Mrakoplas 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2025 23:26

Potrefenáhusa ano, tyhle. Myslím, že jeden rok nějaké tyhle stížnosti bylyAle zrovna tohle místo, myslím, povolí nošením. Ne, že se roztáhnou, ale v tom ohybu změknou. Záleží, jak moc jí to tlačí. Ale tahej to z nich, že jo

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 23:49

Potrefenáhusa a nejaky Teomy nebo Be lenky? Ja teda bf pomalu ale jiste vzdavam, zvlast na zimu ze na to asi vykaslu uplne. 

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 01. října 2025 00:08
Reakce na DruI:

Garfie To je fakt wtf Pošli jí poznámku, že dcera pochází z jiného podnebného pásma ;o)

​Haha, to jí dcera řekla, ale prý je to test z japonštiny v japonských reáliích, tak z toho má vycházet! Je to krutá rasa! (učitelka je fajn, ale připravuje je k maturitě, tak asi nechce nic nechat náhodě...)

viktorka_od splavu Haha, jako bych slyšela moji mámu, ta by něco takového taky mohla vypustit...

Offline Catherinne
10872 příspěvků moje polička 01. října 2025 01:13

Tohle na mě teď vykouklo na IG, třeba to někomu pomůže, ordinace Praha 3 Jarov

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 01. října 2025 01:51
Reakce na MPLee:

Potrefenáhusa a nejaky Teomy nebo Be lenky? Ja teda bf pomalu ale jiste vzdavam, zvlast na zimu ze na to asi vykaslu uplne. 

​tim prvnim myslis prosim co? Be Lenky neznam, nasla jsem tyhle a ty jsou zase podle tabulky široký moc (smajlik rozhazujici rukama) 

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 01. října 2025 01:53

Evaeva to si asi nedovolím u bot za dva tisíce, jestli to změkne nebo ne 

ja ji je bohužel napoprvy asi dost utáhla a ona uz pak rikala porad, te to tlačí, ale jako presne, vyraž z nich, jestli jim ty boty jsou, nebo ne 

Offline Gatita
8656 příspěvků moje polička 01. října 2025 06:58

Catherinne mam osobní zkušenost se Simonou Lazzari a Lenkou Barakovou, obě jsou fajn, ta první mi sedla víc, jako prvorodičce mi ukázala i jak na dítě sáhnout. Nicméně z kojení nebylo nic ani v jednom případě. Doporučila bych nadhled a nebičovat se, kdyby to nešlo. Jako ty rady stimulovat odsávačkou co dvě hodiny 24/7, přikládat a do toho krmit umělým mlékem a umývat lahvičky i odsávačku není dle mého názoru delatelne dlouho, to se nevyspíš, nenajíš, ani to dítě pořádně nenakrmíš... takže dneska,kdyby se to nerozjelo do týdne dvou, jdu bez výčitek do umělého mléka, je super, v naší rodině na tom vyrostly už 3 generace... 

Offline Gatita
8656 příspěvků moje polička 01. října 2025 07:11

Jinak to kojeni je mezi nebem a zemí, mne to fakt neslo, u prvního dítěte ani kapka, u druhého po veletočích s odsávačkou pár elektricky nadojených kapek, pár mililitrů, ani po 5 týdnech se to neposunulo...no tak jsem se na to vyflákla, doma hladovy novorozenec a potřebné 4leté dítě v lockdownu, vyhodnotila jsem to, že na hrdinství není čas, s Bebou nikdo hlady neumře a u nás v rodině stejně nikdo neměl mliko.... a letos jsem byla na preventivním sono a doktorka se podivovala, že to kojeni neslo, že mám mléčné žlázy, že bych mohla odkojit ještě teď  dalsi dítě. Škoda, ze jsem to nevěděla dřív (bez ironie).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2025 07:22
Reakce na Potrefenáhusa:

Evaeva to si asi nedovolím u bot za dva tisíce, jestli to změkne nebo ne 

ja ji je bohužel napoprvy asi dost utáhla a ona uz pak rikala porad, te to tlačí, ale jako presne, vyraž z nich, jestli jim ty boty jsou, nebo ne 

​No právě! Leda zkusit jinou barvu

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 01. října 2025 07:24

Gatita moje švagrová má už druhý mimino pouze na odstrikanym mliku, to se přiznám mi přijde úplně hustý a vydržela to dlouho, urcite přes rok u staršího a mladšímu je ted 5 měsíců. první dítě se narodilo předčasně a strávilo nejakej čas na americkým jipu, myslim, ze oni maj v tom odsavani uplne jinou praxi než u nás, ted s druhym rikala, ze kojeni zkusila, bylo to strasny a neslo to, tak zas najela na odsavani a prej pohoda, zabere to míň času než kojení a dítě může nakrmit kdokoliv 

mne to odsavani teda taky nikdy neslo, trápila jsem se s tim se starsi, kdyz jsem se snažila nastartovat laktaci, coz se teda nakonec povedlo, ale prijde mi, ze u nas v tom neni moc velka podpora, ani tradice, narozdil od USA, kde musej casto po sestinedeli do prace 

sama bych dneska poradila mit toho novorozence co nejvic u sebe, mazlit ho a snazit se ho hodne kojit, ale ono to v ty porodnici ne vzdycky jde, ne vzdycky je na to sila, fyzickej stav, a ja i kdyz jsem to vedela, tak jsem po tom prvnim porodu byla jak ochrnuta, byla jsem rada, ze dite spi a nic po mne nechce. S druhym ditetem (a sekci jenom v lokální anestezii) to byla naprostá pohodička, jednak jsem ho mohla přiložit už na porodním sále aspon na chvíli a dite tomu slo pak dost naproti i tim, ze nešlo vubec odložit, prvni společnou noc se mi ho povedlo do toho plastovyho vozejcku položit až ve 4 rano (což teda pokračovalo jeste asi tak rok, ty večery bejvaly dost krušný s neodlozitelnym miminem v šátku, zatímco potřebovala uspat starší)

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 01. října 2025 07:27

Evaeva Tvg už jenom růžovou leda, trpytkovy nedelaj!!!!

ja jsem ji ted na odchodu jeste rikala, ze je odpoledne jeste v klidu zkusime a ona rika: Ale mami, mne jsou velky!!!!!!

no a ja jedu prvni den do prace, takze maly dite je doma s nudli a tatinek si musel vzit dovolenou

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2025 07:30

Potrefenáhusa po sekci je to kojení určitě ještě o kus horší.

Moje máma krmila odsátým mlékem prostřední ségru. Těmi pravěkými odsávačkami teda. Říká, že po třech měsících už to bylo neúnosné. Tam teda ani nebyla naděje na zlepšení.