Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Catherinne
10872 příspěvků moje polička 01. října 2025 09:17

Aranel s jakou váhou myslíš?

Jestli její tak mě lehce přerostla jestli těhotenskou, tak 6 kilo navíc

Online notna
9484 příspěvků moje polička 01. října 2025 09:19

Karja To je podle povahy. Abych byla v klidu, potřebuju naopak být plně informovaná. I o tom, jaká jsou  rizika apod. Na druhou stranu mám kamarádku, ta nechtěla vědět vůbec nic. Ale fakt nic. Říkala porodily jiný, porodím taky. dítě mi tam v břiše nenechaj. V pohodě každý přístup. Akorát je blbý, když se to nepotká na jedné vlně s personálem. Myslím, že z toho pramení nejvíc nespokojenosti.

Offline Catherinne
10872 příspěvků moje polička 01. října 2025 09:21

Myrtila no právě proto tady sonduju

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. října 2025 09:26

Karja jasne, individualni zkusenost muze byt jina. Ale tech historek z techto porodnich o hlavne oddeleni sestinedeli je vsude spousta. Samozrejme se ted rodi vyrazne min i v Praze, takze se to bude lepsit. Tady na severu delaji porodnice pomalu stojku, jak se najednou snazi pacientky vubec ziskat. A k tomu neresit. No me to vyslo, ale neni to uplne univerzalni rada. Me takhle taky prijde kojeni jako to nejsnazsi na celem procesu. Proste dite vi co ma delat a ty ho jenom nasmerujes. Ale tak to vnimam, protoze jsem zadny problem nezazila. Jo ale nijak si to neuzivam, nic bajecneho na kojeni nevidim. Beru to jen jako lepsi formu krmeni, kterou vymyslela priroda. Klidne bych se bez toho obesla. 

Online notna
9484 příspěvků moje polička 01. října 2025 09:28

Catherinne Tuhle návštěvu porodní asistentky doma, o které píše Myrtila , po porodu taky doporučuju. Bylo to hrozně fajn. Ukázala pár fíglů, zkontrolovala mě i dítě a muže naučila koupat. Hlavně to vneslo dost klid do naších duší, že si vedeme dobře.

Offline Aranel
6647 příspěvků moje polička 01. října 2025 09:31

Catherinne váhu mimina, jestli se taky jeví tak malý.

Offline Catherinne
10872 příspěvků moje polička 01. října 2025 09:33

Aranel prý se jeví jako větší...

Offline Karja
44793 příspěvků moje polička 01. října 2025 09:34

Jos Já bych jako řešila, ale ne moc do hloubky, prostě vědět fakt ty základní nosné věci, mně teda další informace navíc možná tak zamotaly hlavu. Já jsem ale právě ten povahový tým neřešit jak psala notna . Mně prostě k životu vyhovovalo vždy méně informací:D:D. Jo a ještě se mi nepovedlo pochopit ty porodní plány, jakože jakej si udělám porodní plán, však je tam ten doktor, ten mi řekne ten plán:D:D. Ale asi je to takové utišení pro ty ženy, co chtějí mít pocit, že to mají pod kontrolou;)

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 01. října 2025 09:41

Potrefenáhusa promin, Reimy

Online Myrtila
5368 příspěvků moje polička 01. října 2025 09:50

Catherinne Jasný, pochopila jsem to tak, že se ptáš spíš pro případ, aby pak bylo kdyžtak z koho ověřeného vybírat

Offline Muslik
575 příspěvků moje polička 01. října 2025 09:59
Reakce na Pinot Noir:

Aranel to mlíko z lahvičky zasytí víc, aspoň podle mé zkušenosti. Vůbec to nebyl takový horor, jak si lidi, kteří to nevyzkoušeli, myslí. Těch šest vymytí lahvičky za den mi oproti dvacetkrát přisátému děcku přišlo jako vysvobození. 

​moje řeč! Já odsavala asi půl roku, pak už nebylo co, nepomohly ani ty různé laktacni pani, ale ja mam easy povahu v tomhle, takze dite bylo na lahvi od začátku, nejdřív na mem mléku v kombinaci s UM a pak jen UM a žádná komplikovana logistika se nekonala, no tak jsem parkrat za den umyla lahvicku, a ja byla ráda za určitý level svobody moci kamkoli kdekoli pobyt bez ditete, chápu, ze pro někoho je to třeba krkavci přístup, ale ja to tak prostě mám.

Offline letfenixa
10918 příspěvků moje polička 01. října 2025 10:05

Ja som nejaký extra tlak na kojenie necítila, okrem dobrej rady mojej alergologicky, aby som, ak sa bude dať, kojila čo najdlhšie. Tak som do necelého roka, potom som už išla do práce a kojenie trvalo necelú hodinu, tak som si to ráno nevedela predstaviť. Aj tak bol celý čas aj na UM.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. října 2025 10:33

continuity Evaeva Potrefenáhusa dik zeny, na vas je tu spolah

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 01. října 2025 10:37

Jos Já s tebou s tím Apolinářem souhlasím. Sice to teď asi nebude tak hektický jako když jsem tam před osmi lety rodila, ale furt je to velkovýrobna a já si teda nestěžuju, ale úplně v klidu a v pohodě jsem tam teda nebyla. A když ten třílůžák, kde se průběžně střídaly rodičky srovnám s jednolůžákem v Krči za covidu, tak to je nebe a dudy ;o) Ale teda já chtěla do Krče už s prvním porodem, ale v době mého termínu tam malovali.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2025 11:37

DruI když tam před 16 lety rodila máma, tak třílůžák byl nadstandard

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2025 11:40

letfenixa já osobně to vidím tak, že ve dvě v noci je jednodušší vytáhnout prso než míchat mlíko. Nebo když jedeš na výlet. Já jsem teda nikdy flašku nepoužila, tak jen teoretizujuAle určitě má obojí výhody i nevýhody.

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 01. října 2025 12:08
Reakce na MPLee:

Potrefenáhusa promin, Reimy

​ja ji je teda jeste poradne zkusim, je taky mozny, ze se ji jenom nelibej, takze bud tlacej, nebo jsou velky 

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 01. října 2025 12:19
Reakce na Jos:

Prikladat, mazlit, spat s ditetem. To je mozna kontroverzni, v USA je cosleeping no go. Naopak v Nemecku se doporucuje. 

To s tim Německem slyším prvně, že by se doporučovalo spát s miminem v posteli. Pokud tím teda není myšleno, že mimino leží v postýlce, co se přidělá k posteli rodičů (Beistellbett, třeba maxi cosy next2me).
Taky bylo doporučení tvrdá matrace, žádný peřinky zdola ani shora. Dítě do spacáku a chladno v pokoji. Když jsem viděla, jak švagrové zabalili děti v ČR porodnici s peřinou až k nosu, tak jsem si říkala, že by je z toho tady v porodnici trefil šlak. 

Offline Lenka22
2670 příspěvků moje polička 01. října 2025 12:56

Drul

Jakej třílůžák? Za mě desetilůžák .

Online Zuzuli
3818 příspěvků moje polička 01. října 2025 13:06

Jos souhlasim s tebou. Kez by mi nekdo v porodnici rekl, ze po cisari se spousti laktace az pozdeji a kdyz ze sebe treti den vymacknu jen jednu kapku, neselhavam. A bonding nam asi hodne chybel, ne primo na sale, ale ze jsem dceru poprve videla az druhy den, poprve drzela v ruce az ctvrty, v porodnici byla stale v postylce napojena na monitor na nozce, zabalena v dece a zavinovacce. Porad se resilo, jak se maj deti drzet v teple, je prece mala a hned mi prochladne, pri kazdem rozbaleni ze zavinovacky se merila teplota... a ja byla fakt vyplesknuta z toho, ze mam dite a co s nim mam sakra delat. Ted uz bych si ji klidne svlekla do pleny a dala si ji na sebe pod deku, ale tehdy jsem se toho strasne bala a vlastne jsem nevedela, jestli ji tim nejak neublizim. 

Ale slecna si to vynahradila, doted spi s nama v posteli a nejde se ji zbavit