continuity Jo, nase ty delší několikahodinový úseky začaly spat až ke třetím narozeninám, ja teď musím zaťukat a bojim se to sem napsat, ale i maly dite uz konečně spí většinou celou noc
Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa to mi zní děsně!
Kluci se budili nejdřív třikrát, pak dvakrát a od 15m vůbec. Mimino teda nejde v jejich stopách, 3h ze začátku dával spíš výjimečně. Teď se budí někdy i dvakrát za noc, ale kojím ho maximálně jednou, někdy se nevzbudí vůbec.
Na tom jipu (prostřední syn) měřili kde co a pak z toho dělali grafy
Grafy na mě v porodnici vytáhli taky, u druhého dítěte, kde ho vážila sestra jenom jednou denně, docela jsem na to čuměla
pěkně modrou pastelkou křivka váhy, červenou linka, kolik nejvýš může zhubnout, aby byl úbytek maximálně 10 % porodní váhy, ještě tam byly další barvičky, ale ty už si moc nepamatuju, no jak z excelu
ale nijak víc to neřešili, možná jen kdyby neprospíval.
Ja si pamatuju, jak jsem v porodnici mela zapisovat krome váhových přírůstků i tělesnou teplotu. Tak jsem jako robot vážila, měřila, zapisovala, nepřemýšlela... az sestru málem trefil šlak, kdyz se v mých precizních záznamech dočetla o naměřené teplotě 35 stupňů. Jako nic se nestalo, teploměr měřil blbě a dítě nemělo pokojovou teplotu, ale mně to vubec neprislo divný, že bych to měla kromě toho zapisování nějak dál řešit![]()
Ale teda ja byla dost mimo, úplně porouchaná jsem byla tenkrát.
Gatitavidíš, proto jsem do těch tabulek psala, co se čekalo a ne to, co jsem naměřila. Jednou jsem před ranní vizitkou nestihla změřit sebe a dostala jsem strašlivého sprda.
Pak jsem už jen hlásila random číslo od 36,5 po 36,9 to mi přišlo jako bezpečný interval.
Jako dnes se už tomu smeji, ale když jsem se po porodu vracela domů do ty naší nerekonstruované garsonky, měla jsem dojem, že přijíždím z měsíčního pobytu v tuberkulózním sanatoriu.
Prosím vás, pripravne kurzy k přijímačkám nejsou nic, co by bylo potřeba nějak zařizovat rok předem, ze ne? Jakoze nehrozi, ze bude vyprodáno nebo tak něco? A jsou nejake dobre, nebo naopak ztráta času?
continuity ja byla úplně hotová, myslim, ze mi nesedla narkóza, byla jsem uplne mimo a trvalo to hodně dlouho. U druhého dítěte to bylo lepší, to uz jsem tu administrativu zvládala levou zadní:)
Mně vždy přišla v létě možnost rezervace místa a pak chodily reklamy ještě v listopadu. Ale v těch devátých třídách.
Jestli to je k něčemu, já fakt nevím, jedno dítě odmítlo, že to zvládne samo a druhé říká, že mezi cizina se stejně nic nenaučí. No čeká nás to letos znova a nedá se říct že bych se těšila. Maximálně že to budeme mit za sebou.
Ale kacířská myšlenka: jak tak sleduji tvého syna jseš si jistá, že to bude lepší než ty moje dva kusy? ![]()
Jinak bych možná zaplatila minimálně dva termíny přijímaček na necisto. To mi přišlo jako trochu smysluplné, ale jinak jsem nakoupila ty přípravné sešity, cermat má staré testy na webu, něco i s řešením. To je materiálu na celý školní rok.
Myrtila u něj to taky neřešili. Byl na jipu, tam byli hlavně nedonošenci a u těch se to pochopitelně sleduje hodně. On měl jiný problém, ale ten graf v barvách na A3 mě fascinoval (v dobrém)
Gatita ja tu teplotu brzo psala tak nejak odhadem. Na to, ze mam jeste merit teplotu, jsem si vzdycky vzpomnela az v okamziku, kdy bylo dite rozbalene na prebalovaku. A vyhoda krmeni odsatym mlekem z lahve byla ta, ze jsem nemusela dite vazit, vzdycky jsem jen zapsala pocet vypitych mililitru.
Tak vypadá to, že baby bare přijaty, doufam, ze to neni jen kouzlo mladší sestry, ktera se do nich hned musela obout taky....
continuity díky. Lepší nebo horší než tvoje dva kusy? To si netroufám hodnotit:) Je to svéráz, se kterým nehneš. Dodnes ma vpadlé kotníky, protože jsem ho nezlomila k cvikům od fyzioterapeutky...ani jedinkrát!Nesnáší jakýkoli tlak. Na druhou stranu je sikovny, takový matematicky typ, a i osobnostně hodně dozrává. Co bylo loni no go, dnes zvládá hravě sám. I s těma kotnikama za mnou přišel, ze ho mam objednat a bude sám (!) cvičit. Tak kdyby sám chtěl na školu, není vyloučené, že by to možná dal. Ale to nedokážu říct letos, budem se rozhodovat až za rok právě, podle situace. S bičem nad nim stát nehodlám. To si nechám až na 9.tridu:)
Gatita no právě mi přišlo, že když se ten tvůj rozhodne, tak to dá i sám. A když se rozhodne, že ne, tak to nepretlacis.
Mmch nepodléhala bych tlaku, že bez těch přípravných kurzů je bez šance. Není to pravda, starší to dokázala 2x. Já teda uměla vysvetlit matiku páté třídy, ale to se dá v nejhorším vyřešit pár hodinami doučování.
Gatita já si taky myslím, že ségra nikam nechodila. Ale ona je vyloženě studijní typ, u přijímaček v té páté třídě byla snad třetí
Nepamätám si meranie teploty na novorodencovi, ani svoju. Tlak mi merali, mala som ho astronomicky. A robila som čiarky cikania a kakania, a asi som zapisovala množstvo vypitého mlieka. A všetko ma rozplakalo.
continuityjá si to myslím taky, ale kdyby na to došlo a ten kurz by to nějak usnadnil (ve smyslu volných rodinných večerů, protože už bude mít hotovo), tak bych se tomu nebránila. I když mě ten byznys kolem toho poměrně dost popuzuje. Chtěla jsem jen vysondovat, jestli jsou nějaké kurzy lepší než jiné, a abych pak nezjistila, ze je všude plno. Uz se mi to takhle stalo s plaváním, logopedickou školkou a všude mozne![]()
A dceři přeji hodně štěstí a tobě ať to mate bezbolestně a úspěšně za sebou.
Díky, já si myslím, že v devítce je to z 50% o přípravě a druhých 50% dělá výběr školy.
Gatitajá mám k tým kurzům podobný postoj, akorát motivovaný tím, že jsem dost pohodlná, ale zároveň mi nevadí učit se s nimi + plus starší doučuje I jiné děti.
Kdyby děti trvali na kurzu, tak ho zaplatím. (Především kvůli tomu, abych se za pět let nedozvěděla, že se nedostaly jen kvůli tomu, že matka nechtěla otevřít peněženku
), ale když nechtějí, tak jim to vnucovat nebudu.
Třeba můj šéf do mě rok hucel, že bez kurzu se nemá šanci dostat. Kdyby ses ptala jeho, tak už máš koupeny kurz i na letošek. ![]()
continuity no prave ja koukala na kurzy v nejbližším okolí, a ten jeden už spouští registrace ted - na kurzy v roce 26/27. A co já vím, co bude za rok... A v okolí se to hodně hrotilo, kurzy plus tvrdá příprava doma minimálně rok. To se mi u 10 -11leteho dítěte teda nechce, ale presne, aby mi to pak nevmetl do tváře, že jsem mu nekoupila kurz![]()
Gatita Si nepomůžeš, když mu ten kurz zaplatíš, tak ti ještě pořád může vmést do tváře, žes ho nechala, aby se přetrénoval ;o) Ale teda registrace na rok 26/27 je masakr. To by mě s takovým předstihem upřímně vůbec nenapadlo zjišťovat.
Ale já jsem třeba až teď zjistila, že tu máme v docházkové vzdálenosti základku se zaměřením na matematiku, kam by se dala dcera v páté třídě nasměrovat.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí