Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8656 příspěvků moje polička 02. října 2025 08:47

DruI ja zase zjistila, ze mame nedaleko specialni logopedickou skolku. Kdybych to vedela loni, uz tam jsme. Takhle se v tom akorát nekoordinované plácáme po dvou různých logopedech a doma...Prijde mi, ze kdyz zjistíš nejaky problem, uz je pozde. A starší dite se ted zajímá o ten konec prvního stupně, tak se také snažím se zorientovat, abych zas něco nezaspala. 

Offline Pinot Noir
29965 příspěvků moje polička 02. října 2025 08:56

Gatita myslíš Don Bosco? Není úplně jednoduché se tam dostat, Viktora třeba nevzali.

Online continuity
43307 příspěvků moje polička 02. října 2025 08:56

DruImně ten druhý stupeň s nějakým zaměřením nepřijde vůbec špatná volba. 

Nakonec jsem fakt ráda, že dcera neskončila na tom matematickém gymplu, ale na zakladce 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 02. října 2025 08:56

Gatita Já myslím, že tě úplně, ale úplně chápu, protože to mám dost stejně :o) Ale když se o to starší zajímá sám, tak to je dobré znamení. Já bych to taky viděla tak, že když bude sám chtít, tak to s větší pravděpodobností dá ať už s kurzem nebo bez kurzu.

Offline Pinot Noir
29965 příspěvků moje polička 02. října 2025 08:57

Gatita jak se to vůbec s mladším vyvíjí? Už máte nějaká vyšetření za sebou?

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 02. října 2025 09:00

continuity Mně to právě taky připadá jako dobrá věc. A víceméně jsi mě na to navedla ty, když jsi to tu řešila :o) Tak jsem teď, když si obhlížím základky v okolí, byla příjemně překvapená, že tu jednu matematickou máme patnáct minut od domu.

Offline Gatita
8656 příspěvků moje polička 02. října 2025 09:12

Pinot Noir ano, přesně to. Chci se tam jít podívat a zvážit tu jejich školu, ale nemůžu se tam dovolat a na mail mi neodpověděli... Ja furt nevim, netuším, pro jake deti to je vhodne. Syn strašné kokta a patlá, patlavost nelze řešit zaroven s koktáním. Výsledek je, ze se neposouváme s ničím nikam, bude mit velký sociální hendicap, neni na to hezký pohled, když se nemůže vmáčknout a pomáhá si grimasami a dupáním, byť je jinak komunikativní a zdravý. Patlavost je taky blba, z toho se pak pry vyvíjejí ty ruzne dyslexie nebo co... tak si rikam, jestli by takova škola nemela smysl.

Offline Pinot Noir
29965 příspěvků moje polička 02. října 2025 09:25

Gatita to se určitě zajdi podívat. O školu jsem se nezajímala, jen o školku. Připadá mi, že je k dohledání strašně málo informací, nějaké názory na internetu najdeš, ale jsou většinou dost let staré. Já dostala protichůdné informace, pediatrička mi řekla, jenom to ne, to je pro pomalé, retardované děti, ustrne tam, vždyť je normálně chytrý, školka má naopak na webu, že bere pouze děti s řečovými problémy, LMR, PAS ani poruchy chování ne. My tam byli na zápisu, neoslovilo mě to. Všechno je tam striktní, nalajnované, jejich reakce na Viktorovu jídelní specialitu jak z roku 1985. Když to srovnám s naší úžasnou pokrokovou státní školkou... Nakonec ho nepřijali, přestože přesně odpovídá podmínkám. Důvodem bylo, že jsme místo zprávy od psychologa dodali rozsáhlou diagnostiku z INEPu, což je psychiatrie. Ale to už jsem byla stejně rozhodnutá, že se nám to nelíbí. Ale četla jsem i nadšené recenze, za rok (v té školce jsou děti většinou rok, protože skoro celou kapacitu vyčerpají předškoláci/odklaďáci) tam prý děti udělají neskutečný pokrok. Je to prý ale dril, téměř tam není čas na volnou hru, střídají se skupinové a individuální terapie celý den. Vlastně mi ještě řekli, že si myslí, že vzhledem k Viktorově konstituci a energetickému příjmu by to nezvládal a projevilo by se to v nemocnosti. A to myslím trefili dost přesně.

Offline Gatita
8656 příspěvků moje polička 02. října 2025 09:27

Pinot Noir byli jsme zatím jen na neurogii (jedna logopedka chtěla vyloučit epilepsii). 
Jeste nás čeká tento měsíc SPC a v listopadu jsem urvala termín u klinické psycholožky. Ale upřímně, bojím se tam jít. Ve smyslu, ze odklad nam nedají, nikam nás nenasměruji, a o synovi řeknou kdo ví co. Ja bych treba nechtěla, aby me nekdo testoval, nedej bože treba měřil iq

Ale ucitelky tajuplně naznačuji různé diagnozy, jedna logopedka mela hned jasno o dysfazii, dost věci nám moc nejde, tak treba se aspon neco vyloučí. Praská mi z toho hlava uz. 

Offline Pinot Noir
29965 příspěvků moje polička 02. října 2025 09:34

Gatita tak i kdyby nic, minimálně SPC stanoví podpůrná opatření, jsou-li potřeba, přece jen se s tím do školy jde líp, než jen s informací od rodičů. Jdete do SPC v Čimicích? Byli tam moc milí, spec. pedagožku, která má V. na starost, si on okamžitě zamiloval. Dojíždíme k ní teď na lekce Elkonin, byl tam třikrát a už mám pocit, že to má efekt. Držím moc palce, ať narazíte na nápomocné osoby.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 02. října 2025 09:43

Gatita Tak hlavně ať narážíte na sympatické lidi. Já myslím, že když je psycholog fajn, tak je to testování pro dítě spíš hra, než nějaká nepříjemná povinnost (a třeba se dozvíš i něco pozitivního )

Offline notna
9484 příspěvků moje polička 02. října 2025 09:48

Gatita Kamarádky a jejich synové si chválili přípravný kurz z češtiny od běžícího češtináře. I na netu jsem zaznamenala pozitivní komentáře. Hlavně kamarádkám z toho doslova spadla brada, protože do té doby chlapečči byli dost lemplové ve škole a najednou je začala čeština bavit.

U dcery pomohl přípravný kurz k příjimačkám na škole, kam chtěla ze všeho nejvíc. Ale paradoxně trochu jinak. Dcera během kurzu, který ani nedochodila, zjistila, že tato škola opravdu není nic pro ni. A nakonec si tam přihlášku vůbec nedala. Sice jsem jí to říkala, ale tak co matka může vědět, že?

Offline notna
9484 příspěvků moje polička 02. října 2025 09:50

Gatita Promiň, tvůj syn půjde na víceleté. Mi to vůbec nedošlo, až čtu dál o základkách. Tohle bylo u déváťáků.

Offline Gatita
8656 příspěvků moje polička 02. října 2025 09:59

notna to vubec nevadi, i tak přidávám na seznam tipu. Dekuji. 

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 02. října 2025 10:10

Gatita A nebude stačit, když budete doma dělat ty staré přijímačky? Tak to dělala dcera, vždycky jsem jí na to dala i ten přesný čas....ne webu to jsou pak i výsledky s postupem, takže kdybys náhodou nevěděla ty, najdeš to tam vysvětlený...

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 02. října 2025 11:50

No tak to vypadá, že mám práci. Polepšila jsem si oproti puvodnímu ústavu finančně,  náplní prace i kanceláří, tak snad to vyváží ten plný úvazek. Akorát fáze úlevy pomalu střídá panika, co tam budu po tom rodičáku předvádět. Tak se za mne modlete, za tri dny začínám

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. října 2025 11:56

monis gratuluju! Budu na tebe myslet.

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 02. října 2025 12:20

monis držím palce! 

Offline Pinot Noir
29965 příspěvků moje polička 02. října 2025 12:57

Děti ve školce budou hrát divadlo O veliké řepě a Viktor se přihlásil jako vypravěč.

Ještě s holčičkou Viktorkou, která prý nemluví vůbec. 

Offline dzizisketa
9005 příspěvků moje polička 02. října 2025 13:17

Já na dnešek zapomněla Rostíkovi dát to aktovky prvouku, myslela jsem, že je teprve středa.