DruIa v ty PPP vam dali nejaky doporuceni?
Vše o těhotenství a dětech
DruI to je otřesné. Chápu, že to učitelka nemá asi lehké, je to náročné povolání, ale tohle je otřesné. Já bych snad zvážila jinou školu, pokud nemáš úplně pocit, že ta škola dceři dává něco extra....bála bych se, že akorat poleze učitelce na nervy a dcera to tam nebude mit dobre. Mam podobny případ v okolí (vysoke iq, mirne adhd a drzá pusa, co si nenecha nic líbit) a je mi toho dítěte vážně líto, učitelka ho nesnáší a davá mu to sežrat, jeho máma chodí pořád něco řešit do skoly a nema to vítěze. Budou to řešit víceletým gymnáziem, pokud jim to klapne. To dítě v té skole vylozene živoří, podle toho, co slyším...
DruI To jako Ospod na zanedbání výchovy? Já bych spíš napsala stížnost na ČŠI, když už teda. Jinak bych dítě přihlásila na jinou školu, na té stávající se to s ní potáhne napříč sborovnou si myslím.
viktorka_od splavu eM shark continuity Evaeva Potrefenáhusa
Já vám souhrně děkuju za podporu.
Už jsem teda rozhodnutá, že jakmile najdeme vhodnou školu, jde dcera pryč. Protože tady už nejde jenom o její spokojenost, ale i o moje duševní zdraví, protože tohle dlouhodobě nezvládnu (a přiznávám, že dneska čekám až padne tma, abych se vůbec přinutila dojít do té školy odvolit :o)
Proč zmiňovali zrovna ospod netuším, protože mě to tak překvapilo, že jsem se nezeptala a muž myslím ani netuší, co to ospod je.
To s tou inkluzí nemám nijak zdokumentované takže by to bylo slovo proti slovu. Stížnost asi podat nezvládnu, protože já jsem kupodivu dost nekonfliktní člověk.
711990 Doporučení máme jen od naší psycholožky. V PPP jsme nebyli, protože to tamní psycholožka vyhodnotila jako zbytečné a navrhla akorát, že dcera má podstoupit psychologické vyšetření a my jako rodina máme naklusat na rodinnou terapii.
Gatita No, já už se kloním k tomu, že jediná momentální výhoda té školy je v tom, že k ní z bytu dojdeme za pět minut i s čekáním na výtah. A jinak úplně přesně, dcera je inteligentní a svéhlavá a předpokládám, že to bude mít v životě s nechápavým okolím těžký pravidelně.
Kan Já se u toho přehlašování jenom bojím, co se s ní potáhne za pověst ze školy na školu. A jestli nám jí vůbec někde vezmou.
DruI ona se to naučí časem zvládat. Mám taky dost svéhlavé dítě a už část situací vydrží nehrotit. Tam kde o něco jde, když jde o to vytrolit rodiče, do toho se samozřejmě pustí.
Každý máme něco, druhé dítě je zas úzkostné před tabulí, no taky s tím musí bojovat.
Nějakou pověst bych neřešila v situaci, kdy dítě ve škole výslovně strádá.
DruI aha, a vy pritom k psycholozce uz chodite vid. To je ujety teda.
711990 Komplexní psychologické vyšetření je očividně něco jiného než individuální terapie :o) Ale já jsem ochotná ke kdečemu pokud to nějak pomůže.
continuityNo, to já doufám, že se s tím časem naučí pracovat (s vytrolováním rodičů jsem smířená předem). Naše psycholožka taky tvrdí, že dozraje. Jen je prostě náročný tenhle okamžik, kdy si každý kdo dceru zná, klepe na hlavu, co mají ve škole za problém a ve škole mi otloukají o hlavu, že si polovina rodičů ve třídě stěžuje, že naše dcera jejich dětem ruší vyučování.
DruI a odkud to ti rodiče ví,že dcera ruší vyučování?
V tomto věku to nutně mají od učitele, jak on hodnotí situaci. Starší měla ve škole spolužáka, který opravdu narušoval vyučování (třeba seděl v okně a vyhrožoval, že skočí - 20 minut matiky). Ve škole nám to na rodičku vysvětlili, že se to řeší ve spolupráci se psychologem. Rodiče opravdu nemají co kecat do toho, jací jsou spolužáci, pokud jim zrovna nesikanuji dítě.
DruI To je taková sprosťárna, určitě bych dceru prehlásila, je to teprve druhacek, ještě by tam byla dobu a jak vidno, děti nejsou to, co tam učitele zajímá. A přesně jak píšeš, akorát budeš trnout, jestli se něco nestane. Myslím, že pověst s ní žádná nepůjde. Můžete si zvolit, zda řekněte pravdu nebo zda to nějak zastřete. Určitě s ji žádná pověst nepůjde, ať to bude jak to bhde, nezapalila školu ani neprodavala drogy, není to nic s pověstí. Ten kdo zmínil ospod je 3,14ča az bych měla čas podala bych podnět na školní inspekci nebo něco takového, ať si zkusí vlastní medicínu, plus jak vidno, je to tam potřeba.
Jo a to s těmi rodiči si mohli i primyslet jako argument a vůbec to tak nemuselo být;-)
continuity No dcera se prý při hodinách rozčiluje, brečí a křičí a dětem je to nepříjemné a stěžujou si doma. A rodiče se pak školy dotazujou jak situaci hodlá řešit. Já jako vím, že je dcera prudká povaha, ale fakt bych čekala, že na ni přítomný pedagog nějak pedagogicky zapůsobí. A fakt nechápu, jak zle to ve škole popisujou, protože jak se na jednu stranu dokáže dcera rychle naštvat, tak se na druhou stranu dokáže strašně snadno pro nějakou činnost nadchnout.
Jo a ještě s tou šikanou. Před těmi čtrnácti dny mě zástupkyně nejvíc rozhodila prohlášením, že ostatní děti Julii ostrakizujou, tak jsem si o tom s dcerou popovídala, dozvěděla jsem se, že se jí některé děti za různé věci smějou a berou jí jejího plyšáka a dneska jsem se na schůzce ptala jak s tím ve škole pracujou, že si myslím, že to je prostě začínající šikana a dozvěděla jsem se naopak, že přece ostatní děti se chovají k dceři hezky a to ona je počátek všech potíží.
Karja No já jsem si původně myslela, že bychom tam třeba vydrželi do konce roku, aby ten přechod byl takovej přirozenější. A teda trochu se bojím jestli dokážeme najít nějakou lepší školu, která je ochotná se žáky zabývat.
DruI to je čím dál horší
neřešená šikana, problém je dítě jako takové, žádná snaha zvládnout skutečný problém (= jak co nejlépe vzdělávat děti s různými potřebami). Já věřím, že nějakou lepší školu v okolí najdete, takové přece nemůžou být v okolí všechny. Pracuje tam se třídou nějak ten školní psycholog (někoho jsi zmiňovala, že)? Fakt rychle pryč.
DruI Ha, vzpomněla jsem si, když byl starší v první třídě, učili se nejdřív pst tiskacím. M.to už uměl a chtěl se co nejdřív naučit psacím. Konzultovala jsem to s třídní, jestli mu už koupit písanku a jestli ji pak nebude zlobit ve třídě a vyrušovat, až se začnou psacím učit i ostatní. Tak jsem se dozvěděla, že jasně, chce se to naučit, to je dobře a v případě, že by v budoucnu rušil, tak to je přece její práce, vymyslet to tak, aby se zabavili ve třídě všichni., že s tím musí ona umět pracovat. Takže fakt, by se měla vaše třídní, potažmo celá škola chytit za nos a začít to řešit tak, ať je tam vaše malá spokojená a ne na vás posílat ospod.
Evaeva No já jsem se ptala jak se třídou pracujou, ale dozvěděla jsem se velký kulový. Plus ještě tam neplánovaně ani nedorazila třídní učitelka, takže se jí příští týden pokusím nacpat do konzultačních hodin, abych se jí pokusila předat nějaké tipy jak s dcerou pracovat.
A ta naše škola je prosím pěkně "prestižní" a žádaná (nebo teda ještě před současnými personálními bouřemi byla).
Já jsem teda před první třídou váhala jestli dceru přece jenom nezkusit přihlásit jinam, ale když jsem byla na dni otevřených dveřích, tak tam na prezentaci pro rodiče přítomná učitelka moc hezky mluvila o školním poradenském pracovišti a jak jim záleží na tom, aby se děti ve škole cítily dobře.
DruI tvl, proč nepřišla, když se řeší taková věc? Čím dál lepší.
brrr Ano, tak nějak bych si to taky představovala. I jsem byla ochotná se ve škole dohodnout, že dceři nějaké materiály připravím, ale nějak na to vůbec nedošlo.
Evaeva No já vlastně nevím, já tak nějak mezi řádky jsem pochopila, že už měla od rána dcery plné zuby, ale to je jenom moje zaujatá interpretace ![]()
DruI Já zírám, škola se vybarvuje pořád hůř a hůř ![]()
Držím palce, tady opravdu pomůže jen jiná škola. Ať už máte tu anabázi brzo za sebou.
Na nějakou pověst se vykašli. A tu stížnost zvaž. Úplně chápu, že se tím nechceš zaobírat, ale tohle je tak moc přes čáru l, že by jim to nemělo projít jen tak.
Evaeva No já vlastně nevím, já tak nějak mezi řádky jsem pochopila, že už měla od rána dcery plné zuby, ale to je jenom moje zaujatá interpretace
Tohle docela mluví za vše. Řeší se tak vážná věc a třídní učitelka nepřijde. Dcera je jí při nejlepším ukradená.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí