Karja tu vasi skolu vam fakt zavidim. Neco takoveho bych si prala pro dceru
Vše o těhotenství a dětech
Zuzuli Ta škola je super, kéž by to tak vydrželo. Takhle malá škola je prostě je strašně personálně choulostivá, tam stačí odchod jednoho a sype se to... A vedení obce není dobrý, hadrkujou se tam se školou a školkou o lecjakou kravinu, tak snad to s nimi zvládnou...
DruI Z přístupu vaší školy mně spadla brada. Už tady bylo všechno napsáno. Já bych ještě k tomu se nejdřív pokusila o to mít ty jejich závěry a doporučení písemně, aby pak škola nezačala tvrdit, že přestup byl na vaše přání. Nejdřív bych napsala slušný mail ve znění, že na poslední schůzce bylo moc informací a ráda bych něco neopomněla a požádala o zápis ze schůzky nebo aspoň shrnutí situace a jejich návrhy a doporučení a že jsi se školou ochotná spolupracovat při řešení problému. Když by nereagovali, šla bych na to doporučenou poštou nebo datovkou a už trochu ostřejší formou dopisu. A dál bych už všechno chtěla písemně. Ať si pak zřizovatel a inspekce počte, jak docela normální dítě je bez jakéhokoliv řešení ze strany školy hned jen na přání učitelky posíláno na jinou školu. A klidně bych se v té písemné podobě i pak zeptala, jak to mysleli s tím OSPODem, že jsem to nepochopila, ať ti to vysvětlí.
notna Jo, myslím, že tohle je dobrá rada.
notna veľmi dobre napísané.
notna Já rozumově vím, že máš pravdu (a moc bych toho chtěla být schopná), ale realisticky to ani já, ani muž nezvládneme. Mně už teď bylo fyzicky nepříjemné, jak se vykrucovali, když jsem je obvinila, že mě schválně nechali si myslet, že ten přestup byl navržený od psycholožky z pedagogicko psychologické poradny.
A navíc teď už vědí, že jsem nasraný rodič, takže si budou dávat mnohem větší pozor, co mi podepíšou :o)
A jinak, máme od praktika doporučení jít s dcerou na fyzioterapii, protože se mu zdá, že má ztuhlá/křivá záda, tak bych se zeptala, jestli máte s nějakým fyzioterapeutem pro děti v Praze dobrou zkušenost.
Lucie Alblová, ve Strašnicích.
DruI já bych se zkusila poohlédnout po nějakém zařízení, kde mají i rehabilitační doktory, ne jen "cvičitele". Já takhle chodím s miminem a je to zase o kus lepší péče než co jsem chodila před tím se staršími. Ale bohužel berou jen z pětky:( S poukazem máte nárok na hrazenou fyzio.
DruI Já Ti dávám za pravdu, jako ten nápad notna je samozřejmě pěkný a správný, ale reálně dcera do té školy ještě chodit bude, oni nejsou blbý aby si nedaly dohromadě, a nějak to celkově neznepříjemňovaly a ta atmosféra vůči dceři se ještě nezhoršila. A i ty celkově si musíš ofrknout a spíš dát usílí do hledání nové školy a ne do boje s tou puvodní, to už je pro tvou rodinu prostě passé, pro Vás už to nic nezmění. Takže Ti rozumim a taky bych to osobně nebyla schopna udělat.
DruI Naprosto tomu rozumím a chápu. Taky mě dokáže stres paralyzovat.
Karja DruI Jak už jsem psala, úplně to chápu. Ale mně ta psaná forma pomáhá i v komunikaci. Snažím se to volit, když vím, že to pro mě bude strašný stres. Třeba to, že bych byla na schůzce ve škole a oni tam začali tvrdit něco jiného než předtím nebo se vykrucovat apod., by mě rozhodilo. Tohle křivácké chování mě úplně odrovná a jen mi v hlavě jede, jak jen může být někdo něčeho takové schopen. U psaní poznámek by se mi asi klepala ruka. Prostě jak je to emočně vyhrocené a zároveň to zavání levotou a nefér jednáním, raději píšu. Pravda, pamatuju situace, kdy jsem jeden mail psala skoro celý den. Chápu.
A to je do stěžovacího vlákna. Tohle mám pár let. Dřív jsem dokázala zachovat naprosto chladnou hlavu a racionální uvažovaní ve všech situacích. Fakt mě ta perimenopauza... ehm, štve!
notna Já to nemyslela tak, že by mi vadila ta forma písemná, naopak v tom máš pravdu. Ale myslím, že tato akce by vyvolala reakci a když mi tam sedí dítě ve druhé třídě s tou osobou, nestálo by mi to osobně za to.
Karja chapu.
Karja vidis, ja bych si naopak asi naivně rekla, ze se treba zacnou k dceri chovat slusne
DruI v podobne situaci jsme skole zasilali souhrn ze schuzek sami, emailem. A bylo jedno, jestli skola odpovi. Dostali sanci v odpovedi vyjadrit svuj uhel pohledu. Musim rict, ze se pote dost vyhrocena situace castecne uklidnila. Take nam pomohlo si nastudovat skolni rad. Preju Vam, at najdete skolu, kde dceru pochopi.
Malé radosti: varila som cez víkend tekvicovu omáčku a Lukáško ochutnal! A že bola celkom dobrá
a dnes v škole boli špenatove halušky so syrovou omáčkou (kým bol maličký, tak ich jedaval) a doposiaľ si vždy pýtal bez omáčky, tak dnes si vypýtal aj trochu omáčky a že mu to chutilo ![]()
GingerMne sa zdá, že na Slovensku, neviem, či nie aj v ČR, by mal byť urobený v podobných situáciách rovno na mieste zápis zo schôdzky, kde by mali byť závery, ktoré zo stretnutia vyplynuli, a táto zápisnica by mala byť podpísaná oboma stranami, zástupcami školy aj rodičmi a každá zo strán by mala dostať svoju kópiu.
Tiež som na VŠ zažila pár problémových študentov, všetky dôležité informácie sa snažím študentom vždy poslať v písomnej podobe (mailom alebo cez Teams), aby som mala dôkaz, že som ich informovala, že napríklad neplnia podmienky a v prípade nesplnenia im hrozí vylúčenie zo štúdia.
Potrefenáhusa Nevím, já bych si to neřekla a i si myslim, že by poradne stejne neodpověděly nebo stylem můžete se stavit po vyucovani/všechno bylo řečeno na schůzce. Pochybuji, že by napsaly písemne něco co by mohlo být použito proti nim.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí