Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. října 2025 22:40
Online Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 08. října 2025 01:05

Mohučanka Karja ja to orl pochopila jako povinnou preventivku v 5 letech, nejen při podezření na problém 

otáčení na břicho je strasny, strasny, to uz jsem milosrdne zapomněla! A jeste jak se pak zaseknou pod nejakym nábytkem a řvou, to bylo taky hrozny 

Aranel odolny dítě mam rozečtený uz několik let ta psycholožka měla přednášku v lesní školce, kam jsme chodili, tak me to zaujalo. Nejlip se zocelujou těma pobytama v přírodě, to myslim u vás nebude problém 

Offline letfenixa
10919 příspěvků moje polička 08. října 2025 01:41

O žiadnom audiovyšetreni som doposiaľ nepočula, na Slovensku to asi nie je, Mrakoplas ?

Ale L mal pri narodení šelest na srdci, tak občas chodíme na kardiologiu, a pri poslednej kontrole kázal doktor prísť o 3 alebo 4 roky. To je bez šance si pamätať, že kedy ho treba objednať. Asi o rok alebo o 2.

Offline Myrtila
5368 příspěvků moje polička 08. října 2025 02:23

Aranel Ty vývojové fáze se u jednotlivých mimin fakt hodně liší, my máme teď v rodině 3 mimina narozená v rozmezí říjen-prosinec loňského roku, a třeba zatímco naše říjnové mimino se na jaře začínalo plazit, tak jedno prosincové začínalo v té době v půl roce chodit

A na fázi "chci spát, ale musím se u toho točit na bříško" si taky ještě pamatuju, u mladšího to naštěstí pominulo docela rychle, ale starší takhle ve spánku a polospánku trénoval i lezení a stání, to se obvykle vzbudil v polovině procesu s řevem, protože se do něčeho praštil. 

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 08. října 2025 03:06

Vás na to audio odesílají na ORL? U nás (v ČR) to dělá sestřička na každé preventivce, ale na principu, že stojí dalko, ona něco šeptá a oni musí opakovat...

Online Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 08. října 2025 04:57

Garfie Jj, to taky 

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 08. října 2025 06:32
Reakce na Jos:

Aranel

Ano, to jsem psala, ale zrovna pohybove byl starsi syn rychlik az moc. To kolikrat taky neni vyhra, treba temer preskocil fazi lezeni...No a mladsimu se otocka povedla jednou a od te doby je jak sileny. I kontrola kycli nebo u PL to bylo kroceni dive zvere. A neboj tohle se vsechny deti nauci . A fakt je to celkem otravna faze, jak pise Evaeva vecer uplne vyrizene dite v polospanku, ale porad a porad se obraci na bricho a pak vriska. 

​tak teď jsi mi vytáhla krásnou vzpomínku, jak to bylo se synem. Tomu ještě navíc rostly zuby, takže si na břiše oslintaval předloktí a měl je úplně rudý, stejně jako tváře, od těch agresivních slin. A k tomu jsem já ještě zrovna chytla střevní chřipku. Takže jsem ležela totálně hotová na zemi vedle mimina, co řičelo, protože nemohlo přestat otáčet se a neumělo se vrátit na záda, a otáčela ho zpátky. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. října 2025 06:47

Myrtila ano, mně přišla mnohem horší tahle fáze (trénink stoje v polospánku)Ona je to správná reakce mozku, že si před spaním upevňuje nové dovednosti, ale kdo to má vydržet

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. října 2025 06:48

Garfie ta preventivní kontrola sluchu na orl je relativní novinka, tvoje děti to minulo

Online Gatita
8656 příspěvků moje polička 08. října 2025 06:58

Evaeva je na to potřeba žádanka, když je to povinné? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. října 2025 07:01

Gatita my žádnou neměli 

Online Gatita
8656 příspěvků moje polička 08. října 2025 07:06

Evaeva a to je foniatricke vyšetření? Byla jsem kdysi se starším, když po nemoci ohluchl (dočasně). Bylo to velké vyšetření, ve speciální kabině, kam pouštěli zvuky, na termín se čekalo X měsíců...Na to se teď chodí plošně? Nebo je řeč o něčem jiném? Protože jestli na to teď chodí všichni, tak to bude teda náročné s terminy.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 08. října 2025 07:08

Garfieno kamaradka byla s dcerou normalne na orl v te budce a nebylo tam zadne podezreni na horsi sluch. U nas se to vyresilo jen septanim v ordinaci. Asi je to doktor od doktora...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. října 2025 07:28

Gatita já nebyla ani s jedním, oba byli s mužem, ale jde o nějakou tu budku a sluchátka, na pár minut. Termín jsme měli pokaždé asi do 14 dní.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 08. října 2025 07:29

U nás tedy taky sestřička šeptá v ordinaci a dítě opakuje. Ale to si pamatuju i ze svého dětství.

Online Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 08. října 2025 07:31
Reakce na Gatita:

Evaeva je na to potřeba žádanka, když je to povinné? 

​my mame 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. října 2025 07:34

Potrefenáhusa teď jsem si to progooglila a prý se můžou objednat sami rodiče a hrazené z pojištění je to od roku 2019. Prý je to (celkem logicky) přesnější než to šeptání 

Online Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 08. října 2025 07:38

Fáze pod nábytkem, to jeste nestála, takže na gauči klid a pohoda

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. října 2025 07:51

Potrefenáhusa

tak tuhle fázi jsme neměli. Naši akorát občas spadli tak šikovně, že zajeli až pod skříňky a ještě se při zvedání praštili do hlavy

Offline Muslik
575 příspěvků moje polička 08. října 2025 07:54

Dcera bude mit za 3 tydny ctvrte narozeniny a potřebovala bych pro ni nějaký nový holčičí batoh. Máme Lassig ale uz je prostě pro ni maly, nic se ji tam nevejde. Představovala bych si vizuálně něco podobného ale většího, spise takovy jakože městský batoh, ne nejakou sportovinu typu Deuter, ale zase ne ala růžová Barbie, na ceně nezalezi, vzrůstem je hodne vysoká, takze velikost az tak neresim, ale zároveň je hubenour, který na zádech nic neunese...vubec nevim co, SOS, všechny vaše tipy sem:)