Vše o těhotenství a dětech
Mohučanka Karja ja to orl pochopila jako povinnou preventivku v 5 letech, nejen při podezření na problém
otáčení na břicho je strasny, strasny, to uz jsem milosrdne zapomněla! A jeste jak se pak zaseknou pod nejakym nábytkem a řvou, to bylo taky hrozny
Aranel odolny dítě mam rozečtený uz několik let
ta psycholožka měla přednášku v lesní školce, kam jsme chodili, tak me to zaujalo. Nejlip se zocelujou těma pobytama v přírodě, to myslim u vás nebude problém
O žiadnom audiovyšetreni som doposiaľ nepočula, na Slovensku to asi nie je, Mrakoplas ?
Ale L mal pri narodení šelest na srdci, tak občas chodíme na kardiologiu, a pri poslednej kontrole kázal doktor prísť o 3 alebo 4 roky. To je bez šance si pamätať, že kedy ho treba objednať. Asi o rok alebo o 2.
Aranel Ty vývojové fáze se u jednotlivých mimin fakt hodně liší, my máme teď v rodině 3 mimina narozená v rozmezí říjen-prosinec loňského roku, a třeba zatímco naše říjnové mimino se na jaře začínalo plazit, tak jedno prosincové začínalo v té době v půl roce chodit ![]()
A na fázi "chci spát, ale musím se u toho točit na bříško" si taky ještě pamatuju, u mladšího to naštěstí pominulo docela rychle, ale starší takhle ve spánku a polospánku trénoval i lezení a stání, to se obvykle vzbudil v polovině procesu s řevem, protože se do něčeho praštil.
Vás na to audio odesílají na ORL? U nás (v ČR) to dělá sestřička na každé preventivce, ale na principu, že stojí dalko, ona něco šeptá a oni musí opakovat...
Garfie Jj, to taky
Aranel
Ano, to jsem psala, ale zrovna pohybove byl starsi syn rychlik az moc. To kolikrat taky neni vyhra, treba temer preskocil fazi lezeni...No a mladsimu se otocka povedla jednou a od te doby je jak sileny. I kontrola kycli nebo u PL to bylo kroceni dive zvere. A neboj tohle se vsechny deti nauci
. A fakt je to celkem otravna faze, jak pise Evaeva vecer uplne vyrizene dite v polospanku, ale porad a porad se obraci na bricho a pak vriska.
tak teď jsi mi vytáhla krásnou vzpomínku, jak to bylo se synem.
Tomu ještě navíc rostly zuby, takže si na břiše oslintaval předloktí a měl je úplně rudý, stejně jako tváře, od těch agresivních slin. A k tomu jsem já ještě zrovna chytla střevní chřipku. Takže jsem ležela totálně hotová na zemi vedle mimina, co řičelo, protože nemohlo přestat otáčet se a neumělo se vrátit na záda, a otáčela ho zpátky.
Myrtila ano, mně přišla mnohem horší tahle fáze (trénink stoje v polospánku)
Ona je to správná reakce mozku, že si před spaním upevňuje nové dovednosti, ale kdo to má vydržet ![]()
Garfie ta preventivní kontrola sluchu na orl je relativní novinka, tvoje děti to minulo
Evaeva je na to potřeba žádanka, když je to povinné?
Gatita my žádnou neměli
Evaeva a to je foniatricke vyšetření? Byla jsem kdysi se starším, když po nemoci ohluchl (dočasně). Bylo to velké vyšetření, ve speciální kabině, kam pouštěli zvuky, na termín se čekalo X měsíců...Na to se teď chodí plošně? Nebo je řeč o něčem jiném? Protože jestli na to teď chodí všichni, tak to bude teda náročné s terminy.
Garfieno kamaradka byla s dcerou normalne na orl v te budce a nebylo tam zadne podezreni na horsi sluch. U nas se to vyresilo jen septanim v ordinaci. Asi je to doktor od doktora...
Gatita já nebyla ani s jedním, oba byli s mužem, ale jde o nějakou tu budku a sluchátka, na pár minut. Termín jsme měli pokaždé asi do 14 dní.
U nás tedy taky sestřička šeptá v ordinaci a dítě opakuje. Ale to si pamatuju i ze svého dětství.
Potrefenáhusa teď jsem si to progooglila a prý se můžou objednat sami rodiče a hrazené z pojištění je to od roku 2019. Prý je to (celkem logicky) přesnější než to šeptání
Fáze pod nábytkem, to jeste nestála, takže na gauči klid a pohoda ![]()

tak tuhle fázi jsme neměli. Naši akorát občas spadli tak šikovně, že zajeli až pod skříňky a ještě se při zvedání praštili do hlavy ![]()
Dcera bude mit za 3 tydny ctvrte narozeniny a potřebovala bych pro ni nějaký nový holčičí batoh. Máme Lassig ale uz je prostě pro ni maly, nic se ji tam nevejde. Představovala bych si vizuálně něco podobného ale většího, spise takovy jakože městský batoh, ne nejakou sportovinu typu Deuter, ale zase ne ala růžová Barbie, na ceně nezalezi, vzrůstem je hodne vysoká, takze velikost az tak neresim, ale zároveň je hubenour, který na zádech nic neunese...vubec nevim co, SOS, všechny vaše tipy sem:)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí