Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 08. října 2025 08:09

Muslik my mame step by step, můžu doporučit 

Offline Pinot Noir
29965 příspěvků moje polička 08. října 2025 08:16

Gatitachodí se plošně, je to součást pětileté prohlídky, ale rodič si to má zařídit sám, tak se na to zapomíná. Se starším jsem nebyla, ten podle mě slyší trávu růst a s řečí nebyl nikdy problém, ale s mladším jsem chtěla jít, protože s jeho stavem chceš mít potvrzeny/vyvráceny všechny možnosti, ale odvážila jsem se tam s ním jít až v šesti. Objednala jsem se jako samoplátce, ale ptali se, jestli jsme byli na tom plošném screeningu, a když nebyli, napsali to na něj a bylo to zdarma. 

Online Karja
44795 příspěvků moje polička 08. října 2025 08:32

Gatita

Toto je prý jen kabinka a pouštění zvuků do sluchátek. Já k tomu taky přistupovala, že to není nutné u dítěte, co má strach z lékařů a vím, že je v pohodě, že mám pocit, že pěkně slyší, reaguje vždycky, dobře mluví. Ale třeba u jednoho klučíka si to vyžádali i ve školce, že s ním ta komunikace nebyla snadná a nebyli si jistí, jestli neslyší, že neslyší nebo prostě neposlouchá. Tak neposlouchal.

Offline Gatita
8656 příspěvků moje polička 08. října 2025 08:35

Pinot Noir diky. Ja bych s mladsim take radeji zašla. Take totiž nemame úplně tip top vývoj...

Asi jsem to nějak zazdila na te pětileté prohlídce. Odcházela jsem s plnou náručí žádanek a hlavou v pejru, tak jestli mi dr neco rikala, možná jsem to nepobrala.

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. října 2025 08:35

Potrefenáhusa myslim ze to je letosni bovinka, mensi dite ma i v prukazce v peti letech kolonku na foniatrii. Starsi uz byl a pujde jeste jednou, protoze mel rymu a jednou ucho bylo nehodnotitelne . Jinak se z tech kontrol a ockovani brzo zblaznim, vyresim jedno a pribydou 3! A to mam zdrave deti, myslim nepovinna ockovani, ale treba ta zloutenka ted je rozsirena

Online Karja
44795 příspěvků moje polička 08. října 2025 08:38

Dcera už dostala čtyřku z matematiky, o tom žádná, ona ve sloupečku z 10 příkladů když má den dokáže nasekat 7 chyb, pak jí řeknu vždyt to máš špatně a ona to opraví, je jakoby hrozně roztěkaná. Ale co mě zaujalo je to, že už přišla na trik, že si zapomněla žákovskou knížku?!? Jako ve škole, ne doma,  ale že aby to neměla zapsáno, tak řekla učiteli, že má záznamníček doma a dneska ráno mi říká, víš a získám den a pak se to nějak třeba samo zapomene nebo nějak samo dořeší....Že by to dořešila, že by si doma třeba procvičila, to tam ještě neni.

Offline Pinot Noir
29965 příspěvků moje polička 08. října 2025 08:41

Gatita tak můžu dát tip:

https://www.orl-karlin.cz/

Objednání on-line, doktor i sestra moc milí, i Viki to v pohodě zvládl, jak to s ním uměli. 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 08. října 2025 08:42

GatitaŽádanku mít nemusíš. Dělají to foniatrie i ORL a s termínem kupodivu nebyl problém. My ho měli taky docela rychle. Něco poslouchala v kabině, něco přes sluchátka, ale byla to celkem i rychlovka. A jak jsem pak sháněla foniatrické vyšetření pro mladšího, když mu byli tři, tak jsem se na různých místech dozvěděla, že děti berou jenom na tenhle sluchový screening v pěti letech, tak je to zdá se celkem dostupné vyšetření.

Offline JankaM
3111 příspěvků moje polička 08. října 2025 08:50

Posílám info, že příštího týdne bude nějaká sleva na Keen s ONA Dnes, když jsou tu tak populární. 

Offline dzizisketa
9006 příspěvků moje polička 08. října 2025 08:53

Muslik 

Lässig dělá i větší, je teda vedený jako outdoorový, ale ten růžový je krásný. Rosťa má modrý a jsme s ním spokojení, má integrovanou pláštěnku a sedací podložku.

Online Myrtila
5368 příspěvků moje polička 08. října 2025 08:53

A neměl by tu někdo tip na vstřícné ORL v Brně? Já sama jsem na tomto vyšetření několikrát byla, ale ta doktorka je taková čarodějnice, že s dítětem tam určitě nepůjdu

Online Myrtila
5368 příspěvků moje polička 08. října 2025 08:56

Jos No, my před sebou momentálně hrneme 4 očkování a jednu prevenci jsme už po domluvě se sestrou vynechali úplně. Naše dětská byla delší dobu nemocná, díkybohu se vrátila, ale my jsme od té doby nebyli zdraví, tak to už od prázdnin prostě hrneme dál a jenom se modlím, aby nám ještě vyšly ty intervaly mezi vakcínami

Offline notna
9484 příspěvků moje polička 08. října 2025 09:43

Myrtila Audio Fon centr na Obilním trhu. Osobní a výbornou zkušenost mám jen s lékaři, kteří mají v péči dospělého, nevím, zda vyšetřují i děti, tak neporadím konkrétního. Ale osobně tam znám logopedku a neslyšela jsem od ní sebemenší stížnost na nějakého lékaře, který má v péči "její" děti. A ona je velmi milá, trpělivá a empatická.

Online eM
1753 příspěvků moje polička 08. října 2025 10:05
Reakce na Myrtila:

A neměl by tu někdo tip na vstřícné ORL v Brně? Já sama jsem na tomto vyšetření několikrát byla, ale ta doktorka je taková čarodějnice, že s dítětem tam určitě nepůjdu

​Dr. Dolníčková na Pekařské nebo Dr. Trubák v Řečkovicích. To radí ségra, stínový uživatel Parfumanie ;)

Offline notna
9484 příspěvků moje polička 08. října 2025 10:16

eM Myrtila MUDr. Trubák je fajn, chodila jsem k němu a jednou jsem u něj byla s dcerou. Přístup takový normální, dcera spolupracovala s doktory bez problémů. V tom centru na Obilňáku jsou zvyklý pracovat s nespolupracujícími dětmi. Doktor Trubák možná taky, jen to u něj nemám ověřeno.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 08. října 2025 10:29

Karja hustý, neporadil jí to některý z bratranců?

U nás tohle vůbec nejde, všechny známky hned letí do aplikace. Učitelka na začátku roku říkala, že byla pro, aby děti ještě ve 3. třídě měly žákajdu, ale neprošlo to. 

A že se věci - ne jen do školy, ale cokoli - musí procvičovat, aby je člověk uměl, s tím tedy doma bojujeme taky. Ono jí dost věcí šlo "samo" a u násobení, dělení a jazyka jde o dost nepříjemné prozření

Online Karja
44795 příspěvků moje polička 08. října 2025 10:40

Mohučanka Z bratranců určitě ne, jedině, že by to odkoukala ve škole, ale oni i v té malotřídce byli vloni spojeni hlavně s druhákama, s těmi staršími na hodinách nebyli a ted jsou zase jen s prvnáčkama jsem pochopila. Až se to "dořeší" tak se jí zeptám nenápadně, jak to celé bylo.

Dcera se taky doma nechce učit, bud to musí mít napsáno jako ukol a jinak to musím dělat formou hry....Tu matematiku patlá už od loňska, protože ona je taková prostě nesoustředěná, hrozně rychlá, není to, že by koukala čtvrt hodiny do papíru, to je frk frk frk, ale pak má tolik chyb, protože první dva příklady se odečítaly, další sčítaly, ale to už si nevšimla že...Tak jí spíš musim naučit, že si to musí všechno znovu skontrolovat.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 08. října 2025 10:47

Karja Já myslím, že to nikde neodkoukala, že je prostě takhle sociálně chytrá (však má pravdu, některé věci do druhého dne prostě vyšumí ;o)

Online Karja
44795 příspěvků moje polička 08. října 2025 10:56

DruI jo, jsem zvědavá, s čim přijde. Ona mi cestou do školy říká "mami, ja vím, že ty se kvuli známkám nezlobíš, ale ted to ví celá třída, že jsem měla nejhorší test z matematiky a to je prostě trapný" pak to zakončila tím, že je to jen známka a není to poznámka....

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 08. října 2025 10:59

Karja

Dcera doma nedělá nic víc než úkol do školy, třeba si má zapsat do sešitu dvě slovíčka, tak pět deset minut kvílí, že nechce, neví, neumí, pak vezme do ruky pero a zeptá se mě, jak se píše L

Já se buď začnu smát, což jí vytočí, nebo na ní začnu ječet, jak to jako myslí, jak se píše L?? Což jí vytočí taky

Na procvičování matiky "hrou" má manžel nainstalovanou v mobilu nějakou aplikaci, jako to násobení si procvičí, ale již po dvou dnech se dcera na té hře stala závislou (manžel šel večer sportovat a ona usedavě plakala, že bude večer bez matiky), tak to se mi taky moc nelíbí.