Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44796 příspěvků moje polička 10. října 2025 09:49

Pinot Noir A co třeba Takko, to jsi nezkoušela? Bonprix je kvalitou docela takový pruměrný jako třeba HaM, jen teda ty velikosti dospělých, tam mi přijde to dost lítá:D:D:D

Online Pinot Noir
29968 příspěvků moje polička 10. října 2025 09:53

Karja nezkoušela, já mám Takko za takovou tržnici, párkrát jsem vlezla do prodejny a před těmi vzory, třpytkami a plastem jsem vždycky rychle utekla.

Offline Karja
44796 příspěvků moje polička 10. října 2025 10:01

Pinot Noir Jo, jako já do oddělení pro dospělé nechodím, tam chápu asi, že můžeš mít ten dojem, přijde mi, že tam je oblčení už 15 let stejné. Ale to dětské mi přijde v pohodě, je to výdrží a cenou jako CaA. Jinak dcerám jsem koupila docela hezké obrázky, jako roztomilé ale vtipné a ne typu I love you:D:D se značkou AlpinePro a to už teda je hodně kvalitní, to se za rok nehnulo. 

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 10. října 2025 10:01

Mohučanka zkus kouknout, jestli někde neseženeš happy Girls nebo Salt and Pepper. Koupila jsem 134 a 140 a jsou delší, než u hm. Nedoporučuju termo legíny z Tchibo. To nejsou legíny ale široký tepláky. Jestli ty značky někde najdeš, můžu ti ty velikosti ještě přeměřit. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. října 2025 10:21

Pinot Noir v hm si hledala i v té kategorii větších dětí (9 až nevím)? V té mají taky 134/140. Nebo to bylo v ca?

Řešila jsem teď tu samou velikost. Vzory jsem vybrala, u nás naopak frčí ty dětské (hlavně Pokémoni atd), ale 122/128 z hm už je mu malé, ale 134/140 zase velké zkouším to ca, ale to ještě neměl na sobě.

Online Pinot Noir
29968 příspěvků moje polička 10. října 2025 10:37

Evaeva hledala, tam mají jednobarevná trika, max proužky. K tomu ještě nedospěl, obrázek musí být, ale nesmí být trapný a dětský (jsem snad nějaký děcko, abych nosil dinosaury?!)

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 10. října 2025 10:59

Pinot Noir tyhlety požadavky na oděv mě jednou zabijou! Navrch jento kolikrát úplně iracionální 

nase dítě se teď zhlédlo v leopardovi, neodporuju (geopard, jak říká mladší sestra :-) 

kalhoty nechce, sukni nechce, jen legíny, nebo šaty, nerada něco do pasu, všechno tahá na boky, punčocháče nerada, ponožky tlacej v botách...

Online Pinot Noir
29968 příspěvků moje polička 10. října 2025 11:02

Potrefenáhusa geoparda jednou stvořil muž, když byl R. malý, prohlíželi si knížku a najednou slyším, jak muž říká "to je ten...geopard" a jako zdálo se mi, že tam něco nesedí (a jemu taky), ale trvalo nám oběma dost dlouho, než nám to došlo. Od té doby je geopard u nás jako doma.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. října 2025 11:04

Pinot Noir jasně, chápu

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. října 2025 11:05

Tabea díky moc, zkusím pohledat.

Prozatím stačilo si postěžovat: cestou ze školky jsem se zastavila v Pepcu a tam měli haluz - poslední zateplené legíny ve 140 a navíc černé, visely tam mezi těmi zvonáči a crop topy. K tomu jsem vzala jedny světlemodré a černou sukénku příjemného materiálu i tvaru, tak aspoň něco. Ale až bude fakt zima, tak asi dojde na ty softhellky...

Ona nesnese nic, co plandá, nic, co má knoflík a nic, co není pružné. Mívala "džíny" z Lindexu, bavlněné, s měkkým pasem a i kolem nich bylo spousta křiku.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 10. října 2025 11:34

Mohučanka Mně ale ty softshelky přes legíny připadají na zimu jako dobré řešení. Minimálně pak venku prasí jenom jeden kus oblečení a ne jedny leginy denně ;o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. října 2025 11:39

DruI nebo kalhoty do školy jako u nás bohužel legíny u kluků nejdou a převlíkat se venku už odmítá 

Offline Karja
44796 příspěvků moje polička 10. října 2025 11:46

Evaeva Já jsem zvědavá na naši hvězdu, oni tráví hodně času venku, chodí ven na přestávku velkou a ve družině bývají taky venku, pokud fakt neprší. Jenže děvče chytlo nějakej modní kurz, takže to je věčně bez čepice, rozhalená, bundu nezapnutou, mikinu nezapnutou, aby jako bylo vidět tričko a takovej ten styl volný kalhoty, volný hadry.. takže tam lítá, hadry vlají za ní...ideál do podzimních plískanic

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 10. října 2025 12:14

DruI a nechá se třeťačka přemluvit, aby si oblékla na ven softshellky? U nás by to neklaplo ani omylem. Rozhodně ani ve druhé třídě. U nás netráví velkou přestávku venku jen pokud neleje. A když mají v družině úkoly hotové, jdou zas ven. Kolikrát se i divím, že jsou venku.

Offline continuity
43312 příspěvků moje polička 10. října 2025 12:24

Karjamoje děti tak začly chodit až v devíti letech, ale chodí doteď. Predloni nebo kdy ještě večer s mokrou hlavou z bazenu MHD s přestupem, akorát v mikine s kapucí. Nemoce s tím nekoreluji, tak to moc neřeším. 

Když odjížděli na lyžák tak se jí asi pět dospělých zeptalo, kde má čepici mandala si již, až když ji to řekla třídní. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. října 2025 12:28

DruI Tabea tak naše třeťačka je ještě hodně "dětská", a ta by chodila v legínách a softshellkách nonstop, ale mně je to proti srsti. Tedy do lesa a na sport samozřejmě, ale do města, do metra a do školy mi to přijde takové ne zcela vhodné. Taky do školy trvám na sukni nebo šatech přes ty legíny. Škola je v úplném centru, zašpinění lesem nehrozí. Vlastně mi teď došlo, že kvůli kombinaci kroužků a zákazu vyzvedávání z družiny mezi 14 a 15:30 se z družinou ven ani nedostane. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. října 2025 12:43

Mohučanka u nás právě chodí během toho zákazu a většina kroužků je až poté. Ale syn tam letos takhle dlouho vůbec není. Ale několikrát za týden jdeme ven hned po kroužcích. V legínách tam nechce, v softshellkách by mu bylo vedro a bývají špinavé, venku už se převlíkat nechce... Takže špiní ty kalhoty do školy, no kupuju je v pepcu a podobně 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 10. října 2025 13:22

Mohučanka Člověče, to moje dítě se s trochou snahy stihne sprasit i během cesty do školy.

Tabea Ta moje se přesvědčit dá, ale myslím, že když jí to nikdo nepřipomene, tak to stejně zazdí.

Evaeva Já už jsem přemýšlela co sakra bude nosit do školy mladší. Kluci jsou na to oblečení nějací náročnější :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. října 2025 13:46

DruI jsou ale zase nemívají tak konkrétní představy jako holky. Já mu kupuju hlavně kalhoty typu joggers nebo jak tomu říkají, v pase do gumy prostě. S družinou se na ven převlíkal, to problém nebyl. Blbá je ale ta kombinace kroužků nebo pozdního vyzvedávaní a dítěte, které pořád rádo tráví čas na hřišti nebo někde na stromě

Offline Gatita
8656 příspěvků moje polička 10. října 2025 13:58

Je to takové trapné přiznání, ale mně by se líbilo oblékat holčičku... S klukama je to takové nudné, samá černá, šedá, modrá, sportovní styl. Clovek tedy ušetří a nemá doma moc krámu, když školákovi stačí jedny džíny (má 2x ty samé), jedny tepláky na doma, dvě mikiny a jednu all weather bundu. K tomu hromadu triček, z nichž ale nosí dokola tak asi dvě. A zrovna ta nejošklivější s nějakým oloupaným Nike napisemNa kulturu má košili, ale tu vytahuje jen na nejslavnostnější akce.... me by možná i bavilo kupovat ty trendy hadříčky...