Tabea tonda v lete trval na tom, ze dziny jedine bily![]()
Vše o těhotenství a dětech
MuslikUklidním tě, přejde to :-) Neznám v okolí žádnou holku, které by to zůstalo. Kolem ca 10 let už ve flitrech, růžové a tylu nejedou. Ale naprosto chápu, že potřebuješ uklidnit. Pamatuju si to tohle období moc dobře. Při jednom takovém postesknutí mi kamarád se staršíma dětma řekl "Neboj, to přejde. Pak bude všechno černý." A fakt. Už to nebyla taková posedlost jako růžovou, ale kromě černé, šedé a džínoviny v šatníku jinou barvu neměla.
Než jsem měla dceru, považovala jsem ty načančané holčiičky v růžové jen za dílo matky. Dcera mě vyléčila. S tím se snad většina holčiček rodí. Dcera měla něco sem tam růžového odjakživa. Ale většinou neutrální barvy. A když jí byly asi necelé dva roky, uviděla na návštěvě hello kitty. To bylo úplně neuvěřitelný, jak vyvalila oči, zakřičela čiči! a nechtěla dát kočku z ruky. Vydrželo jí to několik let. A tehdy začalo růžové a flitrové období. Přiznám se, někdy mě ta růžová a kočka už docela štvaly :-)
A kamarádky, který jely jen v přírodních, udržitelných a funkčních materiálech, byly na tom obdobně, jen valily oči, jak výchova nevýchova, holky chtěly ty růžový tylový sukně, flitrový trička apod. taky, když objevily jejich existenci. Ale kluci ani ťuk, vůbec na to nereagovali. Přitom třeba s panenkama, kuchyňkou si hrávali všichni dohoromady. Jedině ty obracecí obrázky na tričkách byly v kurzu i u kluků.
Ale tak jako u nás si co si vezme na sebe vybírá víc mladší. V létě jsme byli u našich na chatě a tam každý den zvládl vytáhnout všechna trička, rozložit je po pokoji a pečlivě se rozhodovat, které to dneska vyhraje (a měl jich tam dost, protože mi tam sestřenka darovala tašku klučičího oblečení), včetně toho, že když zjistil, že oblečené to tričko nevypadá přesně jak si představoval, tak se převlíkl ;o)
Jo a v naší školkové šatně je teda nejvystajlovanější Hugo!
Šárka teď prohlásila, že si koupí růžový se třpytkama krém na ruce ![]()
To je asi kompenzace, že půlku oblečení má po bráchovi, takže šedé, modré, zelené s autama a bagrama ![]()
Jo a buďte rády, když si holky období tylových růžových sukní odbydou v dětství. Já jsem si jednu takovou pro sebe pořídila ve třiceti ;o)
Muslik sama si vse vybira, aby to ladilo dle jejiho nazoru? Znam ![]()
V 99% si oblece neco celkem ladiciho, ale to 1% pak stoji za to
tto pak jeji tatinek s ni odmita vyjit z domu, ze uz se nahastrosila moc, a dite rve, ze vsechno nutne potrebuje. Tohle je jeden z tech legendarnich outfitu, celenku se zavojem a zahradnicke rukavice dostala k narozeninam, tak je asi dva tri dny nesundala.

A asi musím kúpiť nové tepláky
, leginy už si netrufnem, predsa len je už tretiak. Napisledy som také teplejšie v lindexe kúpila, pozriem tam.
notna syn měl růžové období ještě donedávna. Ještě v první třídě si přál růžovou zimní bundu. Klidně bych mu ji koupila, ale měla jsem obavy, že na další zimu už bych musela pořídit jinou. Takže jsme to ukecali na červenou.
Ale nosil růžový bačkory, boty, legíny, ponožky, mikinu.
Mně je upřímně úplně fuk, jestli má kluk žlutou, růžovou, černou nebo fialovou. Kytky, dinosaury, srdíčka, třpytky...
Ale jsem v rodině jedna z mála ![]()
žluťásek u nás růžová nefrčí, ta je pro holky samozřejmě. Ale po třpytkách jdou jako straky ![]()
Jo elsa je ještě sranda za pár korun. Ale až začnou vyžadovat ponožky jedině nike nebo adidas, ledvinku taktéž a oblečení guess, protože to má paní asistentka ve škole ![]()
žluťásek Určitě jsou i kluci se zalíbením v růžové. A taky si myslím, že je to fuk. Jen jsem popsalal zkušenost, kdy jsme ty děti vedli nějak plus mínus stejně a pak hleděli, jak se některé ty holčičky mohly pominout z růžové. Já si do té doby opravdu myslela, že je to výchovou. Pak u těch starších samozřejmě ano, pokud je tak rodiče vedou.
JankaMVydrž, za chvíli je budeš moct vyhnat na brigádu, aby si vydělali na nadstandard
To se pak jinak přemýšlí, jestli to fak potřebuje.
notna podle výzkumů jako batolata růžovou milují všechny děti, ale kluci se pak naučí, že je pro holky. (Samozřejmě ta záliba je u každého jinak intenzivní)
U nás doma se vžilo takové pojmenování - růžový ďábel
ale v hello kitty a podobně nejela ani malá ségra. Černé období jsme neměli ani jedna, ale starší ségra z růžové přešla na bláznivé kombinace typu oranžová, žlutá, zelená, to jí drželo skoro do třiceti ![]()
JankaM ono si člověk nevybere. Před týdnem jsem se málem porvala se starší u botníku, že ty staré tenisky Adidas už půjdou do popelnice. Představte si boty, které to dítě nosilo jako jediné většinu roku a trvá na tom, že je musí nosit ještě alespoň do jara. ![]()
continuity Dítě je ekolog ![]()
DruI ekolog z popelnice. ![]()
711990 tak bily dziny nemuzu mit ani ja, natoz dite![]()
Jinak ja si to tylove hastroseni uzivam, protoze to je fakt na chvilku. Nez sukynky mne ale naprosto frustruje nonstop nespokojenost mladsi s ponozkama, leginama a botama. Vsechno je malo utazeny, spatne nasazeny, rano se xkrat svlikne, nez to natahnu spravne. Pred odchoden z domu probehne posledni scena, ze nechce bundu a nakonec jedeme posledni kolo malo utazeny boty![]()
monis vítej do klubu utahovačů. Se zvyšující se silou dětí to pokračuje urvanými suchými zipy/tkaničkami.
notna podle výzkumů jako batolata růžovou milují všechny děti, ale kluci se pak naučí, že je pro holky. (Samozřejmě ta záliba je u každého jinak intenzivní)
U nás doma se vžilo takové pojmenování - růžový ďábel
ale v hello kitty a podobně nejela ani malá ségra. Černé období jsme neměli ani jedna, ale starší ségra z růžové přešla na bláznivé kombinace typu oranžová, žlutá, zelená, to jí drželo skoro do třiceti
To je zajímavý s tou růžovou. Mi přišlo, že ty kluky vůbec netankuje a holčičky se na ni vrhají okamžitě. Myslím tak kolem těch 2 let.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí