MPLee já vždycky udělám soupis a každý si vybere dle jeho gusta
Vše o těhotenství a dětech
Aranel já myslím, že je na to malý, ale samozřejmě doroste. Ale kluky to moc nezaujalo, ačkoli jsem myslela, že to bude hit. Osobně bych koupila spíš ten pinklerové trojúhelník nebo utukutu houpačku (Elis design dělá levnější), jestli máš místo. Nebo nějakou pěknou sadu dupla, to se dá žužlat už teď![]()
Dnes si Viktor vybral v Actionu tuhle hračku, jsou to drobné dřevěné kostky s násobilkou, z druhé strany kostičky je výsledek. Viki to doma vysypal na hromadu a bez váhání začal rychle sázet zpět do té sítě. Ale ne od 1x1, nebo aspoň násobků jedné, ale bral to náhodně a začal 7x6, přesně zasadil bez ukazování prstem a jel dál, bez jediného zaváhání a záměny. Když je tam kostek víc, tak už napoví barva, ale když to bylo skoro prázdné, třeba u 8x7 bych chvíli váhala mezi políčky pro 8x7 a 7x8. A on jako stroj. Koukli jsme po sobě s mužem koutkem oka, bylo to fascinující.

Zato Ríša, když to uviděl, očividně se vylekal, že je to pro něj, úplně chudák zbledl, a když jsme to rozbalovali, tak i když už věděl, že si to vybral Viki, radši se zdekoval do jiného patra. ![]()
Pinot Noir
ten konec, úplně vidím neteř
Ale teda, to mladší dítě je úžasné, v některých oblastech mu bylo hodně přáno. (Ano, vím, že je to vykoupené jinde)
Pinot Noir No. Mně je z toho upřímně na první pohled taky trochu šoufl;-)
Mohučanka tak to vidíš. Na to mají německý děti pořád "Checker Tobi" (případně Julian, Can nebo Checkerin Marina). Tam vždycky proberou nějaký téma ze všech stran. Zrovna to vezeni u nás taky jelo víckrát. Včetně rozhovoru s vězněma a tak.
MPLee Lego Gábinin domek (tenhle) dostal starší trochu předem k narozeninám, a teda i když mě lego moc nebere, tohle je hodně roztomilý ![]()
A trochu tápu, co na Vánoce mladšímu, pro staršího mám nápadů dost, ale pro mimino moc ne, mám pocit, že všechno už máme, ještě jak hodně dědíme po neteřích. Ale je mi zase blbý, aby starší měl třeba dvojnásobek dárků, i když miminu by to bylo ještě jedno. Teď mi ještě jeden dárek vybrabčila mamka, když jí narozeninová hračka pro mimino přišla rozlomená vejpůl a už nebyl čas vyřešit výměnu, tak jsem sáhla do naší vánoční zásoby, aby pro něj něco měla. Tchýně mi před pár dny naposílala jako dotaz asi 10 odkazů s dárky, no a měli jsme z toho všechno.
Jinak je mi teda těch našich babiček trochu líto, my jsme všichni podzimní a tchýně mi dneska ukázala seznam, že si ho nosí v kabelce, tabulku s datumy našich narozenin a svátků, u toho co komu, a pak ten samý seznam (plus ti nepodzimní) na Vánoce, a postupně si odškrtává, byla toho jedna A4.
Aranel já myslím, že je na to malý, ale samozřejmě doroste. Ale kluky to moc nezaujalo, ačkoli jsem myslela, že to bude hit. Osobně bych koupila spíš ten pinklerové trojúhelník nebo utukutu houpačku (Elis design dělá levnější), jestli máš místo. Nebo nějakou pěknou sadu dupla, to se dá žužlat už teď
u nás bylo vlastně u obou dětí propadák to duplo, jedine domeček se chytnul, a to proto, ze je to domeček
piklerove trojúhelník i utukutu houpačka jsou naopak top uz několik let a k obojímu doporučuju vzít tu desku jako klouzačku
PotrefenáhusaDuplo u nás frčí do teď, máme tři velké krabice, plus vláček. U malého aranela se ještě nepozná, jestli bude stavitel no, je to holt mimino. U staršího to byla první hračka, která ho nějak víc zaujala, od dvou let (kdy ho dostal) jsme nedělali nic jiného, vydržel u toho fakt dlouho i sám.
Ty pohybové hračky by taky byly hit, ale na to nemáme místo.
@aranel ještě mně napadl nějaký domeček/stan/tunel, to je taky taková vděčná věc využitelná od té doby, co se dítě pohybuje do čtyř pěti let klidně
Myrtila Ale zase je to hezký, zero takhle nedobyva. Ja jsem dneska vymýšlela dárek pro samba, protože on jak jsem zde psala, je hrozně praktickej a asketickej a NIC nechce, on nemá vůbec žádné potřeby a jako spotřebitel je úplně marnej. Ale jako kvůli dětem musíme hrát nějakou saradu, tak jsem mu vloni koupila nářadí zahradnické a osivo, co by stejně potřeboval a řekla si, že to je dobry nápad, že mu budu kupovat třeba i věci, co chci já do domácnosti, že jo, co bych stejně potrebovala a dneska jsem to vymyslela s kamarádem a říkám mu ,,hele pánve, to je asi docela divný vid, když moc nevaří,, Ale vymysleli jsme rýžovar:D.
A holkám jsem říkala, že potřebuju kolo, ale to je velkej dárek, to Ježíšek dospělému nedonese a malamala mi říká ,,ale mami, já chci jen laky na nehty, jaá si napíšu o kolo pro tebe,,. No to je roztomilý, ale seznam se určitě rozroste do hodnoty toho kola, věřím tomu:D
Myrtilabude mu rok? Je to možný?![]()
nebo si to blbě pamatuju?
Kluci loni dostali všichni tři ten connetix, mimino první pokusy o stavění provedlo v roce a půl. Pak miloval různé zvukové knížky. Ještě dostal modelínu, tlusté pastelky od stabila (které nechtěl, protože starší kluci s nimi nekreslí
), vyskakovací zvířátka, hračky do vany a nějaké auto. Výhoda je, že nemají přehled o cenách, takže miminu můžete zabalit lecos, abys vyvážila počet v očích staršího, klidně kapsičky třeba. Ale myslím, že počet jsme úplně vyvážený neměli.
Karja to je od dcery hezký!
Já muži kupuju buď nějaký "zážitek" pro oba jako poukaz do restaurace nebo lístky do divadla nebo oblečení, kde je dárkem hlavně to, že on si ho kupovat nemusí, takže každý rok trenky a ponožky, on rok pyžamo... On mi zase koupí a naaplikuje fólii na displej ![]()
Evaeva Jako pro mě dárky problém nejsou:DD Restaurace, divadla nemame hlídání (ještě mám poukaz do restaurace z loňských Vánoc:D). Obleceni si kupuje rád sám, takže tam mi zbyde prostor na to spodní prádlo, což taky dostava;-). Jemu by podle mě nejvíc vyhovovala nějaká služba ala ,,roční predplatne kadeřnice domu,,:D
Aranel Potrefenáhusa Evaeva U nás duplo frčelo cca od 9 měsíců, on dostal už na první Vánoce (to mu bylo 6 týdnů) duplo od tchánů, nějaká zvířátka, tak jsme mu to prostě vybalili, tak si to ze začátku kousal, a nebo jsme něco postavili z pár kostek na podložku a kluci to bourali. Starší si s ním hrál prakticky kontinuálně do tří let, kdy přešel na lego, ale občas si ho vytáhne ještě teď skoro v pěti. Máme ho teda několik velkých ikea beden, mimo jiné i vláček a kuličkodráhu.
Což mi připomíná, že podle mě dobrý dárek, je třeba předplatné těch různých dětských časopisu třeba;-)
Myrtila jo, kuličkodráhu máme taky
kluci ho vytahují i teď víc než malé lego, bude tady s námi ještě dlouho. (Chtěla jsem dát pryč Primo, že to asi mimino přeskočí, ale hned, jak to viděl, si s tím začal hrát, takže nic
Ten holt potřebuje primo, duplo i klasiku naráz
) To malé si kluci vždycky postaví novou sadu podle návodu, ale tím to končí, dle sebe staví výjimečně.
Karja No tak takhle si dáváme praktické dárky s mužem, aby to dětem nebylo divné, že mamince a tatínkovi Ježíšek nic nepřinesl
Muž dostane jako obvykle spodní prádlo (chce ho) a knížky. Já asi krejčovské nůžky ![]()
Evaeva No, za pár dní mu bude rok, miminu našemu
My pro něj máme na Vánoce auto (tu menší klasickou Tatru), knížku a kufřík (ten dostane i starší, na vození hraček k babičkám). Pak mám pro oba Albi metr na zeď a Stapelstein balanční desku. Babičkám jsem rozdala tipy, jedné na různá tvořeníčka (vodové omalovánky a tak), druhé na magnetickou stavebnici. A pak už fakt nevím, on nepotřebuje ani blbý ponožky, všechno máme ![]()
Myrtila tvoření je super v tom, že se spotřebuje. Modelínu nebo nálepky za chvíli taky užije. Náš loni nedostal žádnou velkou věc, ty fakt nepotřebujeme. Ještě mně napadají zpívánky k tužce, jestli nemáte všechny, s tím mimiňák taky začal brzy. A pak bych mu koupila, jestli má starší něco oblíbeného, plyšáka, auto, cokoliv, tak něco velmi podobného (ale ne stejného
), za pár měsíců ti existence takové věci ušetří hodně nervů.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí