Evaeva Tak to u nás se i to malé lego pořád přestavuje, momentálně tam má město s hasičskou stanicí (ta je teda podle návodu), nemocnicí, dinoparkem (to byla velká inspirace dinoparkem ve Vyškově, hlavně vstupními vraty a kinem) a tím gábininým domkem. Je teda pravda, že za ty dva roky dostal lega opravdu hodně moc, i těch základních kostek, takže má hodně materiálu na stavění. Muže to taky hodně baví, tak to kupuje i trochu pro sebe a staví spolu. Máme i nějaké programovatelné motůrky, s těmi vždycky něco postaví muž a syn si s tím pak hraje.
Vše o těhotenství a dětech
JEste pro mladší byl bezva dárek k prvním narozeninám takovej ten Montessori dřevěnej šuplík s dírou a vhazovací kuličkou a pak papírový kostky - domečky - od Djeco s gumovými zvířátky
Myrtila my toho malého lega máme taky dostatek, ale s duplem se jim asi líp staví, nebo jak to rychleji roste, nevím. Ale samozřejmě už to není takový hit, jako býval, to fakt bývalo na desítky minut samostatné hry už v těch dvou letech
Evaeva Vidíš, samolepky by mohl pomalu zvládnout! Ty jsem vytrvale kupovala staršímu, ale jeho moc nebavily. Jinak všechno máme. Starší má rád to lego, no
A teda co u nás je hodně oblíbené, tak to je světelný meč - starší ho dostal už asi před 2 roky a mladšímu se moc líbí, tak ho trochu předem dostal k narozeninám, aby se pořád netahali o ten jeden. Jinak zatím si oba dva jinou stejnou hračku neoblíbili, ono mimino je dost skromné a třeba u toho lega mu zatím bohatě stačí klečet u bedny a hrabat se v kostkách, ani nejde k tomu postavenému, ani to neboří (je mi jasný, že teď jsem to zakřikla
)
Potrefenáhusa ty kostky jsem vytáhla teď a parkujeme v nich auta![]()
Potrefenáhusa Jo, tu vhazovací kuličku přesně koupila mamka, jenom to přišlo rozlámaný.
Myrtila no právě že zatím! Ale za půl roku jako když najdeš. A bude chtít to, co má brácha. (Teda starší kluci takový nebyli, ale je fakt, že dalších kostek lega bylo dost
). Modelína tvrdne, takže tu chci skoro každý rok, sama jsem jí nekupovala roky.
Myrtila minimálně to bude chtít další lego podložku![]()
Evaeva Tunel je dobrej nápad. Místo... jako na Piklerové trojúhelník bych ho asi udělala
Duplo je zas dobrý v tom, že my se ségrou jsme si s legem vyhrály neuvěřitelně, tak to bude prarodičům blízký.
Aranel mně se zamlouvá ta houpačka, dokonce jsem přemýšlela, že jí pořídím až teď. Mladší se v ní totiž teď na jedné dovolené evidentně vyhoupával ze zážitků a zas tolik místa nezabere. Ale u nás by bohužel stejně překážela, tunel nebo domeček se dá sbalit do placky.
Evaeva Houpačka je super, ale místa nám zabírá dost. Zvlášť to bylo vidět po prvních narozeninách, ke kterým ji starší dostal a vůbec ji nepoužíval (vadilo mu houpání, což u vás nehrozí).
Ale zas nebude problém ji poslat dál, až z toho vyroste.
Myrtila jako super dárek jsou taky "chodící balonky". Udělá to dost radosti a za týden ze vyfoukne ![]()
My k prvním narozeninám dávali i odrážedlo a hlavně kvalitní helmu. Případně sedačku na kolo pro dospělé.
Aranel Duplo je skvělej darek, to si klidně můžeš sbírat už odteď. Naše holky si s tím hrajou ještě teď, normálně to střídají s legem, ale řekla bych že s tím duplem se jim hraje líp, ze si do toho dokážou zakomponovat i jiné věci a nejake ty hry na role, jak to neni prtave.
Jinak domeček mi přijde lepší než tunel s tím si holky taky vyhrály;-), věřím že i teď by si s tím hrály, kdyby se to nerozervalo. No a pak ty montesorri tabulky a penalky mi přijdou fajn, ale nevím, zda se to těm dětem brzo neokouka, když to mají doma.
Já k tipům na dárky od celé rodiny přidávám ještě zvířátka Schleich. Jsou bezkonkurenčně nejkrásnější, vydrží i příšerné batolecí zacházení a jsou jich mraky. Na všechny svátky, narozeniny, Vánoce, Velikonoce i dny dětí vystačí mnoho let. My jich máme tři krabice a syn si ještě i teď v osmi letech přeje další.
Zvířátka Schleich u nás jedou moc moc moc, v tom roce teda ještě moc zajímavý nebyly, ale ted to jede už několik let denně, akorát my bysme si vystačili s kočkovitýma šelmama a pár dalšíma ke Lvímu králi , i jsem teďka ted zbytek schovala, aby to nevysypavaly na zem pořád vsechno
Dnes mi mladší dítě vyjevilo, že by si přálo falešnou cigaretu. Nevim, kde jsem udělala chybu
Jestli si přeje falešnou, tak jsi snad nikde chybu neudělala....![]()
Evaeva Zrovna včera večer muž tak koukal na to lego, a prý že by se hodily nějaké další podložky
(už jsme jich dokoupili asi 8)
Aranel Na ten trojúhelník, prkno a houpačku jsem zrovna nedávno koukala na Vinted (ehm, jestli se toho pak bude dát zbavit
), a prodávají se tam celé sady za zlomek nákupní ceny, popravdě podruhé bych to asi už nové nekupovala, ono se na tom prakticky nemá co zničit.
MPLee Jo, ty balonky jsou boží, ty jsme měli na tchánových narozeninách, děti si je pak rozebraly a u nás doma ještě 2 týdny pochodoval welshcorgi ![]()
žluťásek U nás má 3 krabice těch zvířátek tchýně, jí se to strašně líbí, nicméně vnoučat už má 6 a zatím to ani jedno nezaujalo, i když babi se hodně snaží ![]()
Myrtila my máme pár zvířátek a dinosaurů z pepca. Na to, jak "moc" si s tím hrají, jsou dobrý až moc![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí