Zuzuli Mně teda zaráží, že na to upozorňují učitelky. Ta vaše instituce vážně stojí za to. Jasně, v ideálním vesmíru bysme všichni měli zářnou kariéru, tisíc volnočasových aktivit a dítě by chodilo domů po obědě, ale všechno najednou prostě není možný. Těch 6 hodin denně by byl pro mě ideál, ale každýmu to může vyhovovat jinak.
Vše o těhotenství a dětech
měl by mlčel úplně každej. Pokud rodina jedním dechem nenabídne vyzvednutí po O. 2x týdně, tak taky do toho nemá co mluvit.
Zuzuli ono je paradoxně na rozhodování horší, když si ty varianty můžeš dovolit. Já jsem doma už zůstat nemohla kvůli penězům a zároveň bych na zkrácený úvazek sehnala jen mnohem hůř placenou práci. Takže bych dělala 6 hodin za třetinu toho, co na plný úvazek. hrozne záleží i od děti, ale já mám jeden z hlavních cílů naučit je samostatnosti a rozhodování sami za sebe, tak v tomhle jsem ani neměla nejaký vnitřní konflikt.
U nás teda část péče přebral muž a řekla bych, že jeho vztahu s dětma to jen prospělo. Dodnes je teda lepší, když se s nima neučí ![]()
Ale tohle jsme třeba měli domluvené před mým návratem. Kdyby chtěl vzit nějakou odpovědnější časově náročnou pozici, nebo třeba jen denní, to bychom si museli vyřešit nejdřív.
monis dcera chodila v druhé třídě celý rok sama a nebylo to úplně přes ulici...trvalo to zhruba 5-7 minut (tam, zpět klidně půl hodiny
). Na sousedy bych se taky vykašlala, nejsou ve vaší situaci.
Potrefenáhusa a prečo máte deti v 2 mestách?
Protoze to mame radi složitý a taky rádi platíme za soukromou školku ![]()
delam si srandu, mladsi dite u nás do školky nevzali, protoze ji 3 budou až ted v prosinci (školka nema místo, je naplněna staršími dětmi) a detska skupina u nás ve městě neni
Potrefenáhusa aha, toto mi nejak uniklo. Sa mi stále zdalo, že plánuješ byť s malou dlhšie doma.
letfenixa mne by uz nemuseli držet místo v praci, musela bych byt doma uz uplne zadarmo a uz teda jsem dost potrebovala nejakou změnu, v práci byl teda jeden problem, kvůli kterymu jsem se uplne zpatky netěšila, ale ten se naprosto kupodivu vyřešil sám od sebe těsně před mým nástupem (výpovědí ze strany zaměstnavatele), takže ted dobrý!
Potrefenáhusadržím palce a ať tě to tam dál baví.
Mohučanka syn domů jde i víc jak půl hodiny
je to taky tak těch 7 minut chůze, tam pro změnu běží ![]()
continuity dekuju, ona je to jednak fakt moje srdcovka a taky mi ted vyšli uplne maximálně vstříc
Nemáte náhodou někdo nevyužitou lahev Bob a Bobek, jak teď skončila ta akce v Lidlu? menší dítě si ji dneska rozmlátilo ve škole a je to velký špatný ![]()
Potrefenáhusadítě dnes na testech pro výběr povoláni na otázku, jestli matku baví její práce, odpovědělo, že ne.
To jsme dopadli, zatracené Neštěstí ![]()
Mně by to přitom tak bavilo, kdyby mi nevzali všechny kompetence to dělat.
continuity debilni kolegové, nedejboze nadrizenej, jsou fakt hrob
Evaeva vsak jo, my se stridame, ja v tech 17:30 uz stejne nikoho nevyzvednu. U nas jsou posledni 2 deti ve skolce uz ve 4, kdy je schopen nejdriv vyzvednout muz. Ale kdyz prijedes navecer a pak teprve zasednes na minimalne 2 domaci ukoly, tak toho mam i tak dost...
Hele, a když je manžel schopnej vyzvedávat ve čtyři, proč ty úkoly nedělá on? Jako čekat s tím až na tebe, co doběhneš s vyplazeným jazykem až večer?
Navíc ani malý student už na to později nemá kyslík, řekla bych.
Taky bych doporučila starostlivému příbuzenstvu, aby si ty řeči nechalo laskavě pro sebe, pokud nehodlá přiložit ruku k dílu! A ředitelka ať akorát dodržuje provozní hodiny, od toho mají otevříno do určitý doby - aby tam ty děti mohly bejt!
To je šílená honička, já se kolikrát divím že to ty matky (bohužel většinou ony) vůbec přežijou. Sama jsem měla děti s velikým rozestupem, v podstatě dvakrát jedináčka, solidní babičky a nakonec i ochotnýho otce plus ještě ochotnějšího nevlastního k tomu... takže super cajk, a stejně si pamatuju když jsem občas musela neblahým řízením osudu spěchat, jak jsem bejvala na mrtvici ![]()
barbucha to som sa tiež chcela @monis spýtať, prečo úlohy s dieťaťom nerobí manžel.
ZuzuliVůbec, ty se jí věnujes nadstandardně, vůbec si tuto poznámku nepřipouštěj. Já mám zase heslo, že každej dělá, to co může. A ono když se zamyslíš, jako opravdu se zamyslíš,co všechno se svým dítětem děláš, že prostojis ty hodiny na hřišti, že každý večer čteš pohádku, že si s ním každý den povídáš, že děláš jeho oblíbený věci, kam jsi ho vzala o víkendu na výlet, kolikrát ustojis jeho výlevy s úplným klidem, tak je toho hrozně moc. Já někdy taky mívám takovýhle podobný myšlenky, my tu máme hodně ty rozvozmatky, co mají taky zkrácené úvazky a jedou ty kroužky od 14:00, ale já se pak zamyslim a zjistím, že se těm dětem věnuju nadstandardně a tak jak ony potrebujou. A že dělám teda to, co můžu. A přejde mě to;-).
Ale včera jsem byla na mrtvici. Já mám práci, kdy půl roku dělám jak das a pak tak 4 měsíce čumím a pak dva dělám tak normálně. No a děti si za to ,,čumici období,, docela zvyknou na maminku, já si taky zvyknu, jak všechno stíhám, navařeno, nakkizeno..... Takže jsem včera od 15:30, co děti vlitly domu furt něco řešila, mami chci jít tamhle, můžu jít za tamtou kamarádkou, mami přišla jsem od kamarádky, ale tenhle nehet potřebuju odlakovat, ona nemá odlakovac ....do toho zazvonili rodiče spolužáků něco řešit (wtf) a to jsem si pak říkala aha a to budu po novým roce v tento čas ještě pracovat a do toho mě takhle všichni prudit?! Nevím no.
barbucha ja ty poznamky dva roky nejak neresila, proste jsme dva pracujici rodice bez prarodicu v dosahu a delame co muzeme. Jednim uchem dovnitr, druhym ven. A z uklizecky, co nad nama stala v satne s mopem, az konecne s tim poslednim ditetem vypadnem, jsem se smala, ze maj jeste pul hodiny otevreno, tak se nepretrhnu. Ale jak od leta sama vaham nad tim, jestli to nechci jinak, tak to jde na citlive misto. Ono to neni o tom, ze bych to v soucasnem rezimu casove nezvladala, ja mam praci skvele flexibilni a dost babyfriendly, spis je to o tom, ze ja sama mam pocit, ze chci byt vic casu se svym ditetem a tohle soucasne nastaveni mi nevyhovuje.
continuity ja mam asi tu rozhodovaci paralyzu i prave proto, ze to je jen na me, jak ja se rozhodnu a budu chtit. Muz to neresi, v praci mam pozici, ze si muzu celkem vymyslet a vyjdou mi vstric. Proste ideal. Ale mam porad pocit, ze kdyz omezim praci, tak se vlastne flakam.
Karja
diky. Ja ji minuly patek vzala misto skolky do narodniho muzea a to byl tak skvely den, ze si rikam, ze by bylo fajn to tak mit casteji, nez ji zacne skola. I proto se nemuzu rozhodout, jestli min hodin denne a nebo volne patky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí