Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Tabea
8192 příspěvků moje polička 22. října 2025 12:41
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa bohužel ani na šestiletý (upřímně moc ani na to osmiletý)

​fakt ani šestiletý ani osmiletý nechápe, že když bude v autě nepřipoutaný, tak poletí, když auto víc zabrzdí? Nebo jsi to myslela tak, že je jim to fuk?

Offline viktorka_od splavu
49392 příspěvků moje polička 22. října 2025 12:53

Tabea Tyjo já bych řekla že malým dětem to může připadat jako docela velká sranda vlítnu a rozmajznu se o přední sklo chacha. však v pohádkách to vidí každou chvíli A je to velká legrace.

uvědomovat si vlastní smrtelnost myslím zvládnou až o hodně později

Potrefenáhusa jinak teda já myslím že teď je to sice velká móda dávat úplně maličkým dětem vybrat z různých možností a tak ale nejsem toho úplně zastánce. V tomhle případě možná kdyby věděla že řekneš tak teď jdeme do auta připoutám tě a jedem, Pokaždé stejně v každým případě, Že prostě nemá na výběr a stane se vždycky ta samá věc, Že by to prostě po nějakých 10, 20 opakováních jestli je fakt tak vytrvala nakonec vzdala? Protože teď fakt ví, že můžou být různý možnosti některý zábavný a tak.. já bych jí tu možnost prostě nedala.

Offline Catherinne
10873 příspěvků moje polička 22. října 2025 12:54

Potrefenáhusa radu nemám, ale přeju ať ji to přejde

ale přijde mi to zvláštní, tyhle generace dětí jezdí připoutané od malička, tak bych si myslela, že to berou jako standard. Sedneš do auta a musíš se připoutat. 

Kdysi jsem četla, tady nebo jinde, už nevím, že odrážedlo, kolo se používá jen s pŕilbou na hlavě, že to dítě ani nenapadlo, že to jde i bez. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. října 2025 12:56

Tabea zrovna tuhle situaci u nás neřešíme. Ale obecně myslím, že to sice jakoby chápou, ale v tu chvíli, kdy dojde na věc, je přemůžou nějaké ty vnitřní emoce a tlaky. U nás mně napadá třeba čištění zubů nebo očkování.

Offline Zuzuli
3826 příspěvků moje polička 22. října 2025 12:57

Catherinne u nas nebyl problem s poutanim, na to je dcera fakt zvykla. Ale s tim, ze prave ted nechtela do auta vubec. A pak bylo to cpani ditete do autosedacky a zapinani pasu boj.

Potrefenáhusa soucitim

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. října 2025 12:58

Potrefenáhusa no je to hrozný. Ale evidentně jí teda nevadí přímo cesta autem (jako že by jí bylo třeba špatně), když někdy je v pohodě. Já bych teda fakt zkusila jí dát do ruky nějakou tu obrazovku s pohádkou, i když je to samozřejmě nebezpečný precedenc, pokud vyvádí opravdu tak silně. Nebo jídlo (nevím, jak se stavíš k otázce bezpečnosti)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. října 2025 13:02

Catherinne i když to berou jako standart, neznamená to bohužel, že nebudou klást odpor. Zvlášť, když jim z jejich pohledu cesta nic nepřinese. To odrážedlo mi v tomhle přijde jednodušší, prostě když nechtějí helmu, sebereš i stroj. Ne, že by pak neřvaliAle autem do té školky pro druhé dítě musíš, tady není na výběr.

Offline Kokoska
35096 příspěvků moje polička 22. října 2025 13:05

Kolem tech tri let je to s detma strasny, zacinaji projevovat svou vuli a zive vidim v pameti ten poťouchly pohled "a vo co, ze to udelam!", kdyz reknes "nelez do ty louze, mas jen plateny boticky a budes je mit mokry".

S tou sedackou nezbyde, nez vydrzet, ale asi bych se moc nedohadovala, proste tady je auto a pripoutame te. I to mrne si musi zvyknout, ze nektere veci jsou dane a nediskutuje se. (Ale kdo to ma snaset, ze jo.) Nepomohla by doma nejaka odmena - starsi hezky sedela, dostane kousek cokolady, ty jsi me kopala a celou cestu řvala, tak nic? Nebo by byla dalsi scena a dalsi rev?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. října 2025 13:08

Kokoska já sázím na další scénu (plus zasívání nevraživosti mezi sourozenci). Já si myslím, že to v tu chvíli stejně nedokážou úplně ovládnout ani s vidinou čokolády. Je to náročný věk, tyhle (odrostlá) batolata 

Offline Catherinne
10873 příspěvků moje polička 22. října 2025 13:10

Evaeva ale tou poslední větou sis odpověděla. Není na výběr.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. října 2025 13:11

Catherinne jasný! Akorát když to dítě řve, že se málem pozvrací, tak ti tohle vědomí moc nepomůže.

Offline Kokoska
35096 příspěvků moje polička 22. října 2025 13:12

Evaeva nevrazivosti... zas nemuzes se chovat porad stejne, kdyz jedno dite je hodny a druhy prave vystoupilo z pekla. Me jako dite to hrozne stvalo, ze segra si neco vybrecela, kdyz se nejdriv reklo, ze nic.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. října 2025 13:15

Kokoska proto bych touhle cestou vůbec nešla.

Offline Catherinne
10873 příspěvků moje polička 22. října 2025 13:19

Evaeva jasně, jasně...už se do toho zamotávám, bez zkušeností...já tak za 3 roky napíšu

Offline Zuzuli
3826 příspěvků moje polička 22. října 2025 13:25

Catherinne podle me zkusenosti nenapises

Moje dite je vzdycky u prarodicu doslova reklama na dite. Nebo kdyz jde s nami do prace pred nasimi kolegy. Prosi, dekuje, zdravi, chova se slusne a nerve. To dela jen nam rodicum a ucitelkam ve skolce, ze zkousi, co vsechno vydrzime

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 22. října 2025 13:32

Jo, ji nevadí, že je připoutaná, že jede, ji vadí, že si chtěla sednout SAMA, akorát pak ji prijde jeste zábavnější lezt po aute a nesedat si...

viktorka_od splavu mne ani neprijde, ze bych ji davala na vyber, resp je to vyber bud si sedneš sama, nebo tě posadim ja, akorat ta varianta nebo te posadim ja vede fakt k ošklivým koncům a poučeni zadny zatim nenastalo (leda pro mne, ze kdyz ji vezu ze skolky, dam auto nejdriv domu a pak jdem pro ségru pěšky, protože to nechci absolvovat dvakrát, ale někdy musím kvůli zaviracce) 

ja to říkám furt, ze ty 3 jsou nejhorší vek, presne si pamatuju, jak utíkala starsi, mela jsem k tomu jeste hlubokej kočár s miminem, par krusnejch mesicu to bylo, hriste jen oploceny, voni asi i chtej ty velky reakce 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. října 2025 13:39
Online Karja
44797 příspěvků moje polička 22. října 2025 13:45

Potrefenáhusa jo, mně přijde, že ty naše rozhodně chtěj velký reakce a pak jsou spokojený:D.

Včera jsem dceři rozsypala nějaký korále ale asi po dvacátym požadavku, rozvaž, zavaž, navaž,uvaž...přičemž jsem dělala večeři a takový to večerní balení všeho, odpoledne bylo taky hektické, takže toho bylo dost... Už se to blížilo do finále a po "zavaž ne rozvaž" se to rozsypalo a ona tak vyčítavě "no tak jako dobrý no a ted si mi to rozsypala" po mém oponování, že jako po mě chce milion věcí najednou nebo tak něco mi řekla "ale podívej, tys mi to rozsypala a já jsem uplně klidná, to kdybych já rozsypala něco tobě, to by zase bylo".

Offline Catherinne
10873 příspěvků moje polička 22. října 2025 13:48
Offline Kokoska
35096 příspěvků moje polička 22. října 2025 13:49

Evaeva no ale ta zlobivá by nic nedostala, to je něco jinýho, než jsem psala já - že si vyřve a dostane taky.