Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8657 příspěvků moje polička 23. října 2025 06:17

Evaevadopadlo to jakoby dobre, ale nic to nemění na tom, ze mame nemalo problemu k reseni. Neco si myslim stihne za tech 10 mesicu dozrát s vice ci mene intenzivní přípravou, ale neco ne. Navic řešíme to koktani, kde se musi celkem opatrne, nehrotit, nepřetěžovat a tak, a neřešit současně výslovnost. No jako asi mu chudákovi nebude v te škole moc rozumět.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2025 07:33

Potrefenáhusa já termíny dod našla jeden v přehledu událostí, druhý vím jen díky tomu, že už tam jedno dítě chodí. Těch informací fakt moc není. Hlavně nechápu proč je najednou potřeba mít všechno v lednu.

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 23. října 2025 07:39

Evaeva ja projížděla i ty kalendáře, nikde nic 

mam delší dobu pocit, ze mi asi neco dulezityho unika? Prijde mi, ze na to neni nikdo pripravenej, viz ta skolka a diagnostika v listopadu, taky ted mame na ZŠ přednášku o školní zralosti- ktera se tyká teda v případě zrušených odkladu jen tech letních dětí s vyjimkou? Aspon teda ty zápisy kdyby nechali na jaro, ze by ten předškolní rok trochu ukázal, jak na tom dítě je 

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 23. října 2025 07:52

Evaeva jo a podle mě o těch změnách spousta rodičů predskolaku ani neví? Nase školka treba vubec nekomunikuje a nedává žádný informace v tomhle směru, nejsou zadny třídní schůzky, jen teda budou individuální k těm diagnostikám (což jsem vyčetla v zápisu z plenární schůze stejně jako zrušeny plavání pro předškoláky, no ale kdo to čte?)- ja jsem se ptala uz v září, jak se jim dítě jeví, tak to mne učitelky odkázaly na ten listopad...u nás maj předškolní třídy, takže dite má obě paní učitelky novy, tak chápu, ze to treba nevidí hned, ale teda v listopadu mi to prijde dost pozdě, jestli to maj bejt do ledna vyřízeny

Offline Gatita
8657 příspěvků moje polička 23. října 2025 07:55

Potrefenáhusa ten leták visí u nás ve školce taky... taky nevim, k čemu to bude těm zářijovým až březnovým dětem... možná se tam tak dozvíme, co by mělo dítě umět, a když ne, tak co se má trénovat? No štve mě to moc moc. Neštvalo by ne to, kdybych věděla, že ve třídě bude maximálně 15 dětí a budou mít osvícenou učitelku, která zvládne celé spektrum zralosti, schopnosti, nadání a specifických potřeb. Ale neco mi rika, ze tam tech deti bude ke 30 a ucitelka bude mit co delat, aby je vubec udržela ve tride. Asistentka to nevytrhne, ta bude honit po chodbě nějakého neposedu s těžkým adhd, který se tam patrně také najde.

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 23. října 2025 07:57

Gatita tak nějak 

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 23. října 2025 08:01

Potrefenáhusa ja myslela, ze jste letni a ten odklad pro vas jeste plati? Jinak z te diagnoatiky hlavne neplas. Starsi mela diagnostiku v listopadu, kdy mela 5+3 mesice a dopadlo to samozrejme blbe a od te doby do nas ve skolce hustili s odkladem. No a dalsi diagnostiku mela az po zapisu v dubnu a to, co bylo v cervenych cislech v listopadu, bylo uz v norme. I skolni psycholozka nam rikala, ze ty deti se v tomto veku velmi dynamicky vyviji a ze diagnostika z podzima je na jare k nicemu, hlavne u holek.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2025 08:06

Potrefenáhusa u nás ta diagnostika bývala v listopadu, ale vlastně nevím, jestli letos vůbec bude. Jinak školka komunikuje nejvíc, díky ní znám termín zápisů například. Na schůzkách se probíraly i ty změny. U škol je to zatím bída.

Offline Zuzuli
3826 příspěvků moje polička 23. října 2025 08:06

Potrefenáhusa co je skolkova diagnostika? U nas vubec nic neni. Ja jsem celkem rada, ze dcera neni na odklad a tak to nemusim resit. Ale kamaradka ma chlapecka, kteremu by vazne prospel, tak ti to obehavaji uz tydny. Z toho, ze najednou bude vic deti v rocniku, taky nadsena nejsem. Kdyby to bylo o dva roky pozdeji, kdy se zacal propadat pocet narozenych deti, lip by se pokryly kapacity.

A dny otevrenych dveri skol jsem taky zatim nenasla, jen u jedne termin zapisu na zacatek unora.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2025 08:09

monis u nás teda žádnou diagnostiku v tomhle smyslu nedělají, je to jen schůzka s učitelkou, žádné testování nepředchází. Takže se starším jsem se dozvěděla, že do školy ano (je listopadový, nic jiného jsem nečekala), ale že trénovat grafomotoriku, že tady bude mít asi problém (trefila se naprosto přesně )

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 23. října 2025 08:09

Zuzuli u nas to bylo iSophie, ucitelky s detmi delaji prubezne cviceni a vystupem je graf zralosti v jednotlivych oblastech (emocni zralost, matematicke prestavy,koncentrace atd.)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2025 08:10

ZuzuliTrávníčková má 25.11.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 23. října 2025 08:10

Evaeva aha, ja myslela, ze to je vsude. Na konci skolky jsme dostali slozku a byly tam 3 grafy, prvni ve 4 letech a pak podzim a jaro v predskolacich.

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 23. října 2025 08:11

monis Jj, ona je na konci června, ale ja ten odklad v plánu nemám, i když jisty oblasti jsou, kde si vůbec jistá nejsem, tak ale bych cekala, ze kdyz se rozhodli to zaříznout takhle skoro ze 100 na 0, ze to bude nejak pripraveny nebo aspon pockaj az ty pocty deti začnou klesat jak pise Zuzuli 

vic deti, plus teda to různý složení, deti s odkladem z loňska plus ty čerstvě šestiletí, co by ho jinak dostali 

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 23. října 2025 08:12

U nás maj taky isophi, delaj to průběžně myslim dvakrát za rok od 3let, kdy dite nastoupí 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2025 08:17

Zuzuli ty zápisy jsou u všech škol na třináctce ve stejném termínu, ale termín znám jen díky školce.

Offline Vari
2223 příspěvků moje polička 23. října 2025 08:23

Ty odklady a posunutí zápisu mě fakt štve. Dvojčata sice ještě spadají do tý výjimky, ale holka odklad nemá na co dostat a do školy musí jít spolu. Když jsem je objednávala do PPP, tak mi řekli, že zápisy se sice posunuly, ale že mi je stejně vyšetří až někdy v únoru, že to dřív nemá cenu a ať u zápisu jen řeknu, že ještě řešíme případný odklad. Chci se na to ještě zeptat na dnu otevřených dveří ve škole, ale moc na sebe upozorňovat nechci. Letos brali do první třídy 25 dětí, 19 jich odmítli, losuje se tu a nedělám si iluze, jak moc transparentní to losování je a mám strach, že kluka kupodivu nevylosujou, páč s ním to bude ještě hodně složitý.

Online Karja
44798 příspěvků moje polička 23. října 2025 08:53

Ty jo držim palce, mně se v tom předškolním věku dítě změnilo hrozně moc, to bylo uplně jak přepnutí čudlíkem. Takže jsem pro spíš zapsat a pak si to rozmyslet, ted by byla taková hodně jakoby zbytečně pozadu a ten rok navíc ve školce si nedovedu představit.

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 23. října 2025 08:54

Karja jak zapsat a pak si to rozmyslet?

Offline Zuzuli
3826 příspěvků moje polička 23. října 2025 08:57

Potrefenáhusa presne, dat to jeste v ty roky, kdy se o mista v prvni tride losuje Vari , kdyz o dva roky pozdeji se deti narodilo asi o 10 tisic mene a ty dalsi roky je jeste vetsi propad a skolky se ted na mnoha mistech pretahuji i o dvoulete deti.