brrr ne, bylo to pri jedné vodě. S těma jsem bohužel nemluvila, ještě uvažuju jestli obepsat třídní učitelky, ale nevím...navíc dítě tvrdí, že ji začali otravovat prvně oni, až pak vyletěla.
Vše o těhotenství a dětech
DruI moc drzim palce![]()
Potrefenáhusa me by na tom celem asi nejvic dralo to lezeni po aute
To maji nasi u nas bohuzel utruma vyvolalo to jednu mirnou mezigeneracni rodinou vymenu nazoru. Ale chce to vydrzet, mladsi je ted v cerstvych 3 totalni podes a zrovna jsem nedavno premyslela, jak se to z tak mileho kluka mohlo stat.
Potrefenáhusa
lituju vás obě!
Karja Ty korále ![]()
rasaNori A kdo teda co řeší? Druháci to řekli druzinarce?
DruI Ty jo, dočítám další příspěvek, tak to je hustý, chudinka, jak to prožívá. Aspon, že budou ted ty prázdniny a trochu si odpočine...
DruI presne tak, držíme vám všetci palce!![]()
Zuzuli Mela bych tady pro tebe inspiraci na školkovou dýňovou soutěž příští rok. Především ta panenka by mohla dost zaujmout. ![]()

Karja hele prikvacila jsem do družiny, hned si mě uložila druzinarka, ze dítě kouslo kluka do ramene a druhého nakopla, ze nechtěla aby byli na prolizkach před družinou v takovém hnízdě s ni, z děcka jsem nic pořádně nevydolovala, rodiče těch kluků mě taky nekontaktovali, tak nevím vlastně.
Tabea Boží! Líbí se mi ta oranžově prosvícená kanibalka v horní řadě.
rasaNori A mláde říká, že ono nic? Já bych se v tom aktivně nijak víc neangažovala, pokud je druzinarka v pohodě, sama to asi bude víc sledovat, co se děje, nebo neděje.
Tabea ty jsou skvely!
DruI to vypadá nadějně. Myslim, ze případný stres ze zmeny bude brzy vyvážen benefitem v podobě lepší učitelky. Moc držím palce. Pohoda ve škole je strašně důležitá.
rasaNori Já bych to řešila. Minimálně bych si odchytila družinářku a promluvila si s ní o tom, že dcera říká, že ji kluci vyprovokovali a jestli by jejich interakce mohla víc sledovat. Za to nic nedáš. A třeba tím zabráníš tomu, aby si dceru zapsali jako potížistku.
Gatita Taky si myslím, že ta pohoda je základ. Vždyť pro ty děti představuje škola strašně velkou část života.
Máme za sebou konzultaci v SPC se zaměřením na vady řeči. A musím říct, že ta paní byla skvělá, opravdu umí svoji práci. Syna proklepla velmi poctivě, trvalo to 1,5 hodiny (!) a zvládl to bez jakéhokoli stresu všechno, tak jsme tam aspoň nešli zbytečně. Závěr je, že se nepotvrdily nějaké moje temné obavy ani to, co naznačují ve školce. To je super zpráva. Horší je, že nám na rovinu řekla, že by nám velmi velmi prospěl odklad, který nám dát nemůže (ještě chci zkusit jednu cestičku). Ale i tak to bylo dost užitečné, dostali jsme docela dobré rady a postřehy, a v nejhorsim teda aspon nejaka podpůrná opatření a konkretni tipy, na čem do té doby zapracovat.
Ale teda tenhle odezdikezdizmus, kdy jeden rok daji odklad každému a dalsi rok skoro nikomu, mě vážně rozčiluje. To bude vazne bezva pro všechny zúčastněné, mít ve tride deset takových malých ňoumů, deset dětí, co uměly číst už loni, ale dostaly loni odklad pro emoční nezralost, a deset neco mezi tím.
taky mne štve, ze to padne zrovna na nás, jeste o tech 20 nebo kolik vic procent deti, co se bojim, ze zaplnej nespádový základky...a potáhne se to celou školní docházku
Gatita jsem ráda, že jste dopadli dobře a obavy se nenaplnily
Snad klapne ten odklad nebo aspoň dobrá učitelka a asistentka. (Teď jsem četla, že dodatečné odklady nebudou možné, že všechno musí být jasné do zápisu, pokud to teda nevíš)
Evaeva to je moc vtipný, zápisy v lednu, všechny naše vybraný školy mlčí, žádný termíny, dny otevřených dveří...
ve skolce dělají diagnostiku ted, schůzky s rodiči budou v průběhu listopadu, přijde mi to docela naknap, i teda pro ty letni deti, kterym je ted proste 5 a maj jakoby rok cas k tem dovednostem dospět
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí