Evaeva diky. Loni ve skolce visely letaky vsech skol v okoli s dnem otevrenych dveri, ale letos zatim nic. A nase spadova mlci uplne
Vše o těhotenství a dětech
skolky se ted na mnoha mistech pretahuji i o dvoulete deti.
bohuzel mi prijde, ze tohle neplatí pro Prahu a střední Čechy, mne teda 2 a 3/4 lete dite do školky nevzali
Vari k tomu losování, ja jsem si taky myslela, že se s tím čachruje, ale u nás to losování probíhalo za účasti rodičů, právníka školy a notáře a nebyl tam prostor na vůbec nic.
Zuzuli ty školy totiž žádné letáky zatím nemají. Tohle jsem našla někde zasunuté na webu. Taky jsem čekala víc informací.
Potrefenáhusa tady školky dvouleté děti berou, je tu ten pokles dost znát.
Potrefenáhusa Tak jak píše Vari výše?
Karja jenže to teď už nejde, o odkladu má být nově rozhodnuto už při zápisu.
Evaeva Já jsem reagovala na to, co psala Vari, že jí bylo v poradně rečeno, že má říct při zápisu, že řeší případný odklad, tak bych to prostě jen neříkala.
Karja Jj, jit by to uz nemelo
(teoreticky)
Mohučanka u nás si teda o losování iluze nedělám. Respektive losování je asi regulérní, ale některé děti se nejspíš dostanou úplně mimo.
Já jsem taky zvědavá, nejsme spádoví, ale jako mladší sourozenec by to ještě loni měl syn jistý. Ale jak to bude letos s tím nárůstem... Naštěstí to vypadá, že na spádovce by měla učit první třídy dobrá paní učitelka. Sice to není úplně ideální, dvě děti na dvou školách, ale šlo by to.
Karja jak píše husa, to už by jít nemělo podle té úpravy.
Já jak mám teď čerstvou zkušenost s obcházením okolních škol, tak jsem zjistila, že propady v počtu dětí už začaly. Vyloženě mě překvapilo, že vícero škol v okolí má ve druhých třídách do dvaceti dětí a v prvních jich je prý občas ještě míň.
Ale jsem teda ráda, že syna budu řešit až příští rok, protože to zrušení odkladů taky považuju za nepromyšlený paskvil, tak si říkám, že se to třeba ještě trochu uklepe.
Gatita Jestli vám ten odklad nikdo nenapíše, tak bych být tebou rovnou napsala do potenciálních škol a požádala o schůzku s někým z vedení, aby sis zjistila, jak se k provozně náročnějším žákům staví.
Potrefenáhusa to budete asi fakt vyjimka. Kdyz se hlasila starsi do skolky v roce 22 tak brali 60 deti z 90 prihlasenych. Letos u mladsi zapis probehl tak, ze brali vsech 37 deti, co se prihlasilo. U nas je ten pokles taky brutalni. Hlavne ze maji byt ve meste v pristim roce dokoncene 2 nove detske skupiny![]()
DruI u syna ve druhé třídě je 18 až 22 dětí, ale měla jsem za to, že to je na té škole standart, měli převis. Nicméně je pravda, že ten jeho rok se říkalo, že je tu dětí méně. Ale podle mě to souvisí s generačním během na sídlišti.
monis tady je velká školka pro děti z celkem velký oblasti. My se ptali i tady v sousedních obcích, v jedny řekli, že dvouletý berou jen přímo děti z vesnice, jinak ne a v druhý taky maly venkovský skolce by ji vzali, ale je úplně opačným směrem než moje cesta do Prahy.
Evaeva u nás notář vložil lístky po jednom do osudí a pak se losovalo, mimo nemohl být nikdo. Ono je to tam dlouhodobě napjaté.
monis tak zase ne každý chce dát dvouleté dítě do státní školky, kde bude 22 dětí na jednu učitelku. V těch skupinách je jich 15 na dvě nebo tři. Zrovna já tomu dost rozumím ![]()
Mohučanka chápu. U nás to tak napjaté není, a vím, že berou mimo.
Potrefenáhusa kamaradka ma ted od zari ve skolce syna, kteremu budou tri v listopadu. Kdyz sla v roce 2023 na stejnem miste do skolky dcera, byla ve trech letech a ctyrech mesicich jedna z nejmladsich prijatych deti. Ja uznavam, ze to je hodne o konkretnim mistu, ale pry se to deje i v tom prstenci okolo prahy. Nedavno jsem cetla clanek, jak tamni soukrome detske skupiny zacinaj mit problemy, protoze rodice ty dvouletaky radeji davaji o vyrazne levnejsi skolky, kde to misto uz ted je.
Ja jsem zvedava na nasi spadovou skolu. Za ten rok a pul, co tu bydlime, se tu dokoncilo v okoli velke mnozstvi bytovek a v tech novych bytech je celkem dost deti a tehotnych. Tam ten pokles prijde zase az za nejaky cas.
Nás to zachránilo, že mohol byť odklad až po zápise.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí