Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 23. října 2025 09:32
Reakce na Evaeva:

monis tak zase ne každý chce dát dvouleté dítě do státní školky, kde bude 22 dětí na jednu učitelku. V těch skupinách je jich 15 na dvě nebo tři. Zrovna já tomu dost rozumím

​my se byli podívat i v jedny skupině, kam bych dítě vůbec nedala, to radši státní školku, kde to znám, z toho prostředí mi bylo úplně úzko, tak snad ta konkurence trochu zvedne laťku leckde 

naše město má taky dotaci na dětskou skupinu, protože bylo potřeba koupit a opravit barokní dům na náměstí, podmínkou je provozovat tam dětskou skupinu 5 let...no, doufala jsem, že se to stihne ještě pro naše dítě, ale bohužel, tak snad tam pak bude mit kdo chodit 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 23. října 2025 09:33

Evaeva Jasně, že je to vždycky nějak lokálně podmíněné a my tu teda v relativně snesitelné docházkové vzdálenosti máme asi osm základních škol, takže ty spádové okrsky nejsou úplně velké. To já jenom, že když šla k zápisu dcera, tak to vypadalo, že dostat dítě do nespádové školy je spíš problém, ale teď jsem zjistila, že to je trochu jinak.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2025 09:34

Potrefenáhusa no jasně, samozřejmě to neplatí tak, že každá ds je lepší než jakákoliv školka. Ale když to vidím s mým čerstvým dvouleťákem tak školku, kterou by zvládl, bych asi hledala dlouho.

Online Zuzuli
3826 příspěvků moje polička 23. října 2025 09:35

Evaeva rikas dobra ucitelka v prvni tride u vas na spadove?

Zrovna dneska se tam jdou predskolaci podivat. Asi odpoledne vyzpovidam reditelku, kdyz pujdu pro dceru dneska driv a stihnu ji. 

Moc me ale pobavilo, kdyz vcera prisla zprava do aplikace, ze deti pujdou na zs, tak at jim rodice daji plastenky. Oni totiz vcera nesli vubec ven, kdyz prselo a bylo mokro, protoze deti nebyly vhodne oblecene... tak to bude az do jara.

Zrovna predevcirem jsem se bavila na hristi s matkou ditete z nasi skolky a ta byla uplne sokovana tim, ze v nasi stare skolce chodily deti odpoledne ven i na podzim a dokonce je nechali hrat ve snehu, kdyz napadl. Ze to uz je moc. A taky si stezovala, ze pristi tyden uz nemuze po skolce vzit dite na hriste, protoze bude tma a to uz nejde. Jednim dechem si ale stezovala, ze je to pak doma hrozny, zabavit to dite cele hodiny. Pripadam si pak jak outdoorovy rodic, co bere dite ven i za mokra a klidne v zime i potme, at si jeste zabeha.

Offline Vari
2223 příspěvků moje polička 23. října 2025 09:36

Jako mám pocit, že to příští rok bude slušnej průšvih, nikdo nic pořádně neví, člověk dostává protichůdné informace, přitom zápisy se už blíží a všichni víme, jaký jsou šílený lhůty na objednání k jakýmkoli odborníkům.

Dvojčata navíc nejsou ani v předškolácích, nevešli se tam, páč tam jsou ještě děti s odkladem. Takže se s nima snažím pracovat doma, ale je to náročný, třikrát tejdně se domů vracíme po kroužcích tak o půl šestý a já pak ještě vytahuju nějaký pracovní listy nebo cvičení na motoriku, propojení mozkových hemisfér apod.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 23. října 2025 09:40

Zuzuli ja tohle nechozeni ven taky nechapu, u nas se to ted dost zlepsilo s novou reditelkou ms. Nove se musi prioritne vyuzivat zahrada ms a ne porad bloumat po sidlisti na prochazce, diky bohu za to. Ted mne uplne drasa u starsi, jak je ve skole furt zavrena uvnitr. Dopoledne vyucovani, ve druzine se jde na skolni zahradu jen kdyz je jo krasne pocasi no a kdyz ma jeste krouzek, tak to je uplne hotovo. Zpetne jsem rada, ze jsem ji letos dali jen 1 krouzek.

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 23. října 2025 09:46

Evaeva ja si to ve dvou letech u nas neumím představit vůbec, ted v ty skupině funguje skvěle a je tam teda druhá nejmladší 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2025 09:59

monis u nás je školková zahrada už zazimovaná, ale chodí vždycky procházkou někam na hřiště, pokud není vyloženě liják. Ta škola je horší, celé dopoledne sedí, v družině taky, kromě hodiny venku.

Zuzuli no přesně. My byli včera odpoledne normálně venku, ale chodili okolo synovi spolužáci a prý to nejde, že je mokro Ale spíš si myslím, že jsou rádi, že chodí se školkou a oni už "nemusí". Za tmy mně to taky úplně nenaplňuje, ale většinou taky jdeme aspoň na chvíli. U nás teda dvě děti ze tří vůbec nechápou, proč být doma S učitelkou dám pak vědět, jestli chceš.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2025 10:02

Potrefenáhusa u nás už to teď taky vypadá nadějně Ale právě, jsou tam dvě učitelky, ze začátku, když bylo potřeba, volali další. Děti si vyzvedáváme dle potřeby, malý chodí nejpozději v jedenáct zatím... Kdybych ho chtěla dát do státní, tak musím najít školku se skutečnou adaptací, která je nakloněná těmhle extrabuřtům

Online Zuzuli
3826 příspěvků moje polička 23. října 2025 10:20

Evaeva budes hodna, diky

Online Zuzuli
3826 příspěvků moje polička 23. října 2025 10:24

monis taky mi to prijde sileny. Tohle jsou vsechno prazske deti z bytu, mely by podle me byt aspon nejaky cas venku, ne byt od zari do kvetna zavreni me ctyrma stenama. Porad se resi, jak se deri malo hybou a tloustnou, ale ten den ve skolce fakt hodinou baletu nebo nejakym casem na hristi fakt nevytrhnu.

Ja ted najela na "testovaci rezim" a chodim z prace o tu hodinu driv, vyzvedavam uz pred ctvrtou, takze to hriste jeste hezky stihame.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2025 10:31

Zuzuli a není to jen o obezitě, že jo. Pohyb na čerstvém vzduchu je forma otužování, pak nemají být furt nemocní.

A máš SZ, došla?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2025 10:32

Karak pro děti 6 a 8, nijak extra vyhrané. Jaký je to nápad?

Offline letfenixa
10920 příspěvků moje polička 23. října 2025 10:58

Ja sama nie som až tak outdoorova, ale malý je, takže sme denne vonku.

Online dzizisketa
9006 příspěvků moje polička 23. října 2025 11:01

My máme psa, naše děti musí minimálně na půl hodiny ven po institucích i v zimě potmě, v 95% případů je z toho hodina a víc

Ale potěšilo mě, že máme teď u nás v Galaxii scénu Minoru, v sobotu jdeme s Rostíkem na Bruncvíka a lva.

Online Zuzuli
3826 příspěvků moje polička 23. října 2025 11:06

Potrefenáhusa ona ani nase skolka neni uplne naplnena. Kdyz sla dcera do skolky v dejvicich, bylo tam ve tride 28 deti, z toho 18 novych triletaku. Ted na lukach je deti u ni ve tride myslim 21. Tridy maleho oddeleni mely jedna 18 a druha 19 deti.  Cast z toho nejsou ani spadove deti z dane mestske casti, krom nas a par nasich sousedu z reporyj tam vozi i par deti ze satelitu za prahou. Ja na to teda spoleham, chceme dat dite na nespadovou skolu ciste z organizacnich duvodu.

Uplne neplanovane ma nakonec dcera vekove smisenou tridu, jsou tam sestileti s odkladem, petileti predskolaci, ctyrleti, co tam prisli letos z nizsiho oddeleni, a trileta vnucka pani reditelky

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 23. října 2025 12:10

Tak naše škola je už zase jednou ve zprávách  Naštěstí je dceřina třída dneska na akci mimo školu.

Offline Kokoska
35096 příspěvků moje polička 23. října 2025 12:30

Evaeva jako jak zazimovana zahrada? Nase deti maji vzdycky uspavani broucku (nebo jak se to jmenuje), uklidi se a zakreje akorat piskoviste a jinak na zahradu chodi porad, i v zime.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2025 13:48

Kokoska ale jo, občas tam chodí i v zimě. Mně teda vůbec nevadí, když jdou procházkou do parku nebo na hřiště. Zrovna moje dítě má docela tendenci nehnutě pozorovat, procházka a hřiště mu přinesou pohybu víc než jen školková zahrada. Oni si na těch procházkách i hodně povídají, co vidí, teď zbírají listy a kaštany,... Vlastně mi to přijde lepší než jen zahrada. U nás na ní denně nechodí ani v létě (dopoledne teda).

Online Pinot Noir
29971 příspěvků moje polička 23. října 2025 14:07

Gatita byli jste v Čimicích? Možná teda máme stejnou pedagožku. Ale tam budou asi fajn a odborníci všichni. To je super, že se černé scénáře zmírnily a že se vám dostalo aspoň nasměrování.

A že jste se dostali na řadu celkem brzo.

Ale zrušení odkladů i pro tyhle případy, kdy je jejich potřeba očividná i z pohledu SPC, je teda fakt zlo. 

My dnes shodou okolností dostali od nich zprávu. Hned po tom testování mi řekla, že pro V. nebude problém učivo, ale celkově změna, přetížení, celý ten školní systém. Napsala mu doporučení do "paragrafové" školy, brzy ho čeká psycholog, budeme mít pro tu speciálku všechno, co je potřeba. Ale čekám samozřejmě vlivem teď těch nedořešených školních zralostí v těchto školách takový nával, že se asi dám na modlení.

Zároveň pořád bádám, jestli je to škola pro něj a jestli, kdyby ho přijali, to není takový skleníček a nečeká ho náraz později. Ještě mě čeká schůzka s ředitelkou té Ríšovy školy, jaká podpůrná opatření jsou schopni poskytnout oni... I když to není škola pro něj, pořád si to nechávám nějak v záloze. No fakt nevím. 

Ta zpráva nevyznívá zas tak tragicky, ale mám o něj a jeho budoucnost fakt strach.