Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10921 příspěvků moje polička 23. října 2025 14:34

Gatita je to taká ulava, keď sa zlé správy nepotvrdia, vlani som to zažila, keď malému nepotvrdili nedostatok rast.hormonu.

Držím palce do progresu

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 23. října 2025 14:44

EvaevaKarak je určitě ok! Snadný, zábavný, přesně pro tento věk akorát. Jednička. Dvojka je náročnější a delší.

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 23. října 2025 14:58

Pinot Noir hele a byli jste se ptst ve spdovy skole? Teda za predpokladu ze mate u vas jen jednu. Ja sem ji totiz ted nasla na seznamu Alternativnich skol a popisujou ji fakt pekne, ze maj inovanitni pristup k uceni, program Zacit spolu atd.

Offline Pinot Noir
29971 příspěvků moje polička 23. října 2025 15:12

711990 tak tu máme v záloze taky, ale Začít spolu je v jedné třídě z pěti a losuje se do ní. Dětí ve třídě bývá 28, nebo 27, a poslední inspekční zpráva není nijak zvlášť pozitivní (frontální výuka, minimum diferenciace, zaměření učitelů na spolupracující část třídy). A ta škola je obrovská, počtu pater, množství chodeb a rozměrů šaten jsem se lekla, už když tam měl nastoupit suverén R. Na zápis tam samozřejmě půjdeme, jestli se teda chodí, musím zjistit, jak se to dělá, když už tam vlastně zapsaný je od loňska. 

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 23. října 2025 15:19

Pinot Noir jezis tak to je dobry tedav tom pripade drzim palce aby se dostal do ty skvely co jste vybrali

jinak nedavno jsem v tom podcastu Pocitam do tri slysela super prirovnani. Jasne ze se zvladneme vyrovnat vicemene se vsim, ale je to jako kdybysme mohli jet po novy hladky dalnici a misto toho jedeme rozbitou okreskou po objizdce. Ze proste proc neudelat neco navic, abysme jim to mohli trochu ulehcit. 

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 23. října 2025 15:43

Zuzuli oni si tam ty věci do deště nemůžou nechat? Nebo jak se to stane, že je nemají? U nás byli v jeslích i školce za téměř každýho počasí. Družina je taky často venku i za jemného deště. A když nešli resp nejdou ven, tak tělocvična. 

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 23. října 2025 15:50
Reakce na Kokoska:

Evaeva jako jak zazimovana zahrada? Nase deti maji vzdycky uspavani broucku (nebo jak se to jmenuje), uklidi se a zakreje akorat piskoviste a jinak na zahradu chodi porad, i v zime.

​haha, tak u nás nezakryli nikdy nic, děti bavilo pískoviště i v zimě. Ale zas snad nikdy nechodili ba procházky. Maximálně v jeslích s takovým velkým kočárem pro šest dětí. Dojeli k pekari, každej dostal kousek preclíku a jeli dál.

Offline Gatita
8657 příspěvků moje polička 23. října 2025 16:10

Pinot Noir ano, v Cimicich:) Toho Maxika a Elkonin nám doporučili taky, je to k něčemu? Ja to vcera lustrovala a nejsem z toho moudra, neni to to samé, jako když děláme doma cvičení z tech různých doporučovaných sešitů pro předškoláky? V okolí jsem toho totiž moc nenašla. 

Chapu, ze mas o V.strach. Se starsim do třídy chodi jeden dysfatik a je to takový mimůněk, zvládá skolu skvěle, i kluci ho berou, ale je na něm vidět, že je ve stresu. 

Offline Gatita
8657 příspěvků moje polička 23. října 2025 16:11

711990 no přesně. Úplně zbytečné. 

Offline Zuzuli
3826 příspěvků moje polička 23. října 2025 16:31

Tabea nechat si to tam muzou. V nasi stare skolce meli deti v satne nonstop gumove kalhoty a plastenku, tam fakt chodili ven za kazdeho pocasi.  Proc to ty deti tady nemaji, netusim. Vcera nesli ven ani na prochazku, ze prsi. Odpoledne nechodi ven uz mesic. Vlastne me prekvapilo, kdyz prisla v aplikaci zprava, ze deti dneska pujdou do skoly, tak at maji obleceni do deste. Ja to povazovala za samozrejmost.

Nevim, jestli se nechodi ven, protoze deti nemaj vhodne obleceni a obuv, a nebo jestli deti to obleceni a obuv nemaji, protoze se nechodi ven

Jo a diky @Potrefenáhusa za recenzi nepromokavych lindex fleecovych kalhot. Jsou super a dcera je rozhodne preferuje pred softkama, ze jsou mekke a pohodlne

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2025 16:43

žluťásek díky!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2025 16:45

Zuzuli a to včera byla v parku akce pro školky ke dni stromů, naši byli sázet strom. Vždycky koukám, jak se u vás nechodí ven. U nás taky nechodí úplně pokaždé, ale včera jen tak poprachalo.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 23. října 2025 16:52

to vybírání základky vám teda nezávidím, zvlášť, když nakonec nejvíc vždycky záleží na učitelce, což je ve většině případů naprosté nakupování zajíce v pytli. Ale loni u nás někteří rodiče použili trik, který mě nenapadl, ale vlastně mi to v tom systému přijde pochopitelný - zapsali dítě na víc škol a rozhodli se až po schůzkách v červnu, kde aspoň měli nějakou šanci danou učitelku vůbec vidět.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2025 16:58

Anema tady se dá jít do hodin při DOD. A škola, kam chceme, už ví, kdo bude s nejvyšší pravděpodobností prvňáky mít.

Offline Zuzuli
3826 příspěvků moje polička 23. října 2025 16:59

Evaeva to zni jako super akce, to by se ji libilo. Skoda

A ve skolce v satne uz dneska visel letacek s tim dnem otevrenych dveri. Asi ho prinesli ze skoly s sebou

Offline Karja
44802 příspěvků moje polička 23. října 2025 17:01

Zuzuli Ono je to takové, prostě někdo má furt problém:D:D Požadavek na holinky nutné přišel vloni. Ještě to tak učitelky jako opatrně nadhazovaly, že jako ví, že kdo tam má dvě děti, že je to moc, ale že to tam můžou v deštivých dnech donést a odnést, pokud nechtějí pořizovat navíc a tak. Nakonec tam letos mají holínky všichni. Ale minule jsem přišla do šatny, jeden otec problém, on je celej takovej pan problém, že má holka mokrý boty, naše taky měla, ale tak jako co no, trochu. Učitelky jim dají ve třídě suchý ponožky, nenechají je v tom. Takže problém, proč si jako nevzala holínky, že bude nastydlá, a normálně jako do ní 5 minut šil. Az jsem mu chtěla říct, ty debile, tak ty tu holku v 7 rano naložis ji v garáži, vyložís před vchodem školky, jak si má asi vyhodnotit v 5 letech jestli je to na holinky venku nebo ne, prostě vezme si to, co jim řeknou učitelky, ony zavelí zda holiny nebo beznou obuv. No tak to byl debil. A druhej den měla dcera zas mokrý ponožky a ona mi říká ,,nooo mě se vyzouvaly holinky, jak jsem behala ve vysoký trávě,, a vedle zas jinej otec ,,nooo to nejseš evidentně jediná, a proč ty sis (na svou dceru) teda nevzala normální boty, když se ti ty holinky vyzouvaj v trave,,. Ty vado, jako někdo má evidentně stále nějakej problém:D. Neřeknu kdyby na ně ty učitelky nedbaly, ale to je furt ať mají náhradní oblečení, když nemají, tak jim půjčej, mají tam náhradní oblečení po svejch dětech...Jako toto mě fakt pobavilo

Offline Karja
44802 příspěvků moje polička 23. října 2025 17:02

Zuzuli Ale u vás bych řekla, že se těm učitelkam prostě nechce no, že je to pro ně určitého diskomfort, tak se na to radši vykaslaj

Offline Zuzuli
3826 příspěvků moje polička 23. října 2025 17:20

Karja tuhle teorii mam taky

Zvlast, kdyz vyzvedavam v odpoledni spojene tride, kde ucitelka s uklizeckou sedi u stolu s kafem a bavi se o receptech a doktorech

Offline Kokoska
35096 příspěvků moje polička 23. října 2025 17:28

Tabea ono by to deti urcite bavilo, ale smecka obalena mokrym piskem asi moc nebavi ucitelky a uklizecky.

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 23. října 2025 17:30

Tak ja jsem ted prisla ze schůzky pro předškoláky v místní ZŠ a bylo to naprostý wtf...pani učitelka promítala slajdy, jaky dovednosti by mělo dítě mít, takovy ty cancy, co visí v každý školce pomalu na nástěnce, pak další rekla, ze 90% přítomných děti drží tužku špatně, pak řekly, ze se s dětmi musí minimálně třikrát týdně procvičovat, aby byly na školu připraveny co nejvíc, protože odklady nebudou a rozdaly papíry, jaky problémy čekaj na deti, ktere ty dovednosti mit nebudou...

pro me uplnej bizar a ztracenej čas. Taky mne prekvapilo, jakej bordel v tý třídě byl, všude nejaky pomůcky a vylepeny papíry, strasnej vizuální smog (to z mých školních let nepamatuju), pretejkajici kose a ruzne se odlepujici papíry...

jo a zápisy jeste nevědí, kdy přesně budou