eM nějaká pastorační asistentka. Za nás se říkalo katechetka, což bylo pro děti absolutně neformulovatelný:D.
Vše o těhotenství a dětech
Karja ale rekla to dcera moc hezky a je super, ze to tak od tebe citi, ze si to uvedomuje.
Karja tak to vidíš. Třeba si bude přát příští rok k Vánocům měsíční meditační pobyt v Indii. ![]()
Lukáško je chorý
a začalo snežiť, tak sa na to tešil.
Karja To je ale náhodou moc hezký! :-)
Je to už dávno, co jsem se já učila psát, ale mám pocit, že naše učitelka byla přísnější, pamatuju si, že strašně dlouho jsme trénovali čáry a smyčky, než jsme začali s prvními písmeny, a že jsem mívala písanku samou červenou čáru se správným sklonem (a to píšu přirozeně ve tom správném sklonu).
A dnes jdu na třídní schůzky, jsem zvědavá, jak se dojem paní učitelky za dva a půl měsíce změnil, na začátku září je nadšeně chválila.

dzizisketa naše paní učitelka mnohem víc chválí než kárá, syn měl vždycky v písance zakroužkovaná ta nejlepší písmena a velmi málo oprav. (Píše hrozně
) Neteř měla opravené i = v matice, když nebylo úplně rovné. A chválí teda pořád, vyzdvihuje pokroky. Buď ráda, za takovou paní učitelku.
dzizisketa tohle je z písanky z konce první třídy
Rosťa píše krásně.
dzizisketa Rosťa krásně píše.
Dcera má dobré známky, ale myslím, že docela dost škrábe. Ale já si myslím, že to snad není potřeba nějak hrotit to psaní, když to nejde samo, ale ví jak které písmenko vypadá a jak se píše, jen ho napíše hnusně, napojí někde špatně... Jako mohla by přidat, ale já to právě moc neřeším.
Evaeva Dočítám, tak asi dobrý...
Už mám zase o rok starší dítko. Letí to.

Len všechno nejlepší! ![]()
Karja já si právě myslím, že to psací písmo se zbytečně hrotí. Když si vezmeš, jakou slátaninou psacího a tiskacího ještě ve vlastním podání všichni píší nejpozději od šesté třídy výš
Věnují tomu tolik času... Syn škrábe, ale moc to neřešíme, akorát občas mu dám napsat nějaké písmeno, když ho furt motá, třeba malé k u něj moc nejde poznat od h. No tripartity máme přístí týden, tak uvidíme, ale myslím, že by paní učitelka dala vědět dřív, kdyby byl velký problém.
Evaeva Děkuji za sdílení stejného názoru:D
Len Všechno nejlepší
Máte krásný dort, takový podzimní a celý sladěný ![]()
Evaeva Karja ja nevim, co si o tom myslet, protoze jsem ted zažila čtvrťáka z komunitní školy, co neumí pořádně psát, ani číst (píše pomalu, tiskace a s chybama a nechce), takže jakoby i kdyz souhlasim s tim, ze na nějakých kudrlinkách a správným napojeni az zas tak nezáleží, skoro mi přijde, ze by je učitele fakt na tom psani meli trénovat co nejvic
PotrefenáhusaTo souhlasim a myslim, že by se mělo psát hodně (jako hodně v nějaké rozumné míře, ne žádné výpisky bez vysvětlování atp.) Ale co je psáno, je v hlavě fixováno:-).
Potrefenáhusa já si nemyslím, že nemají trénovat psaní, ale v té první třídě na tom stráví fakt hodně času, což asi není až takový problém, ale někteří učitelé (což teda naštěstí není náš případ) na tom fakt hrozně bazírují. Pak nosí prvňáček kompletně červené stránky...
Plus mi teda to psací písmo přijde fakt složité, dokonce jsem v nějakém dokumentu slyšela, že původně bylo pro psaní lepší, ale v 70. letech (?) proběhla nějaká reforma a stalo se těžším. Pokus o reformu proběhl s tou commenií, kterou ale učí menší podíl škol a není to vázané písmo. Čtení mi přijde důležitější. Tyhle děti stejně budou psát převážně na nějakých přístrojích, si myslím. Neříkám, že se na to má úplně rezignovat, ale chce to správnu míru.
Vy znáte osobně nejakou ucitelku, která ten krasopis hrotí? Protože já mám obecný dojem, že se v tomto laťka hodně snížila a pokud byly nějaké výhrady tak typu: píše krásné, ale pomalu.
A teda do statistiky dodávám, že moje děti, hlavně mladší, pořád píšou velkou část věcí psace (třeba slohy a čtenářské deníky vždy).
continuity podľa mňa sa na tom už vôbec nebaziruje. Lukáško z môjho pohľadu škrábe, ale už v druhej triede bola spätná väzba od triednej, že stačí, keď je to čitateľné.
Já teda přidám ještě poznatek, že já jsem začala úhledně psace psát někdy kolem pětadvacátého roku a na základní škole jsem strašně škrábala ;o)
Mně se psací písmo líbí, když píšu psace, tak při tom přemýšlím trochu jiným způsobem než při tiskacím psaní, tak mi připadá, že je takový tělocvik pro mozek zdravý.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí