Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Myrtila
5368 příspěvků moje polička 22. listopadu 2025 00:50

miuu To mi přijde jako dobrý začátek, že si chce maturitu udělat, když to maminka chce A každopádně je to lepší než skončit devátou třídou Když jsme toto probíraly se dvěma kamarádkami, které mají děti s různými obtížemi tohoto typu, tak shodně řekly, že jim psycholožky jejich dětí doporučily podporovat ty děti v tom, co jim jde, neplácat se zbytečně v tom, co jim nejde, a podle toho i vybírat třeba střední školu. Moje mamka kdysi bratra přesvědčila dodělat ten gympl tím, že pak si vybere VŠ, jakou bude chtít, a už se nebude muset učit, co ho nebude bavit. Což mu pak opravdu v rámci možností vyšlo, ta škola ho, řekla bych poprvé v životě, bavila. 

DruI Jj, na tom vlastním dítěti pak člověk pochopí spoustu věcí o sobě. Já to zatím vidím hlavně v té sociální oblasti, škola bude pak určitě taky následovat. 

Offline letfenixa
10919 příspěvků moje polička 22. listopadu 2025 08:15

Keď som mala vlani deviatakov, tak som videla, aké rôzne SŠ existujú a celkom sa mi páči pre Lukaska smer - záhradník,  sme o tom aj doma hovorilu, aj sa k tomu občas vráti, ak ho ten záujem neprejde, bude to preňho dobré povolanie.

Offline Janulik03
20347 příspěvků moje polička 22. listopadu 2025 08:39

letfenixa to je náhodou dobrý smer, zameranie na tvorbu a úpravu záhrad je žiadané ak bude čo len trochu šikovný, tak úspech zaručený 

Offline miuu
414 příspěvků moje polička 22. listopadu 2025 09:03

Myrtila O gymplu tedy ani neuvažuju. To zamítl naprosto. Výběr střední školy nechám na něm právě aby ho bavila a bylo to zaměření, které mu jde. 

Offline letfenixa
10919 příspěvků moje polička 22. listopadu 2025 11:11

Janulik03 vieš, ja ho na záhradke nechám robiť čo chce. Nech skúša náradie, pestovanie, ryľovanie, všetko. Kupujem mu časopis Záhradkar. Tato mu vyrobil vyvýšený záhon a teraz na jar idú foliovnik vyrábať. 

Offline Kokoska
35095 příspěvků moje polička 22. listopadu 2025 11:43

Mne prijde strasne hezky nenutit deti za kazdou cenu do studii, ale podporovat je v tom, co je bavi a v cem jsou uspesni. Nakonec skoly si muze kazdy dodelat i jako dospely, sice je to tezsi, ale bude k tomu uz pristupovat s vedomim toho, co opravdu chce.

Offline Karja
44796 příspěvků moje polička 22. listopadu 2025 13:20

Byly jste někdo lyžovat v Tauplitzu? Máme v hrubém plánu s partou tam jet, ale já bych tam byla na svoje děti sama, takže bych vlastně ani nelyzovala. Takže bych se s nima asi placala někde na louce s nima objížděla branky a houbičky:D. Otázka je, jestli tam nějaký tyhke louky pro děcka jsou a je to tam pěkné i bez lyžování? Nějaké zimní procházk, bazén či tak? Auto mít budeme, můžeme popojet.  

Offline Makara
3663 příspěvků moje polička 22. listopadu 2025 14:21

Karja mně teda Tauplitz na 2-3 denní lyžování líbí, ale nepřipadá úplně baby friendly, jako pro úplné začátečníky. Nahoře je Kinderland, ale nevím, zda ten koberec můžou využívat i neúčastníci lyžařské školy. Jo, hodně sjezdovek je modrých, takže se to i s těmi malochy dá, ale nevím, jak jsou na tom tvoje holky. Dcera tehdy měla 8. ale byla to už její 4. sezóna. Teda ona měla drsný výcvik a prvně byla v Alpách už ve čtyřech - ale to jsme bydleli u sjezdovky, takže jsme ji mohli v poledne odložit na chatu.

Když bydlíš nahoře na Tauplitzalm, tak je tam jen pár chat a hotelů. Při ubytování v údolí jedeš na sjezdovky lanovkou z vesnice Tauplizt nebo autem vyjedeš k dolní stanici kabinky. Kolem kabinky jsou modré a přes jednu červenou (sjízdnou) se dostaneš na další modré.

Bydleli jsem v Bad Mittendorn a tam je fajn grimming-therme. Na lyžování jsem jeli i do  Bad Altauessee, který mi možná s dětmi přijde lepší, protože sjezdovky vedou až k parkovišti. Bud vezmeš vícedenní skipas a vystřídáš areály, nebo vždy 1- denní, kam se rozhodneš jet.

Offline Karja
44796 příspěvků moje polička 22. listopadu 2025 14:47

Makara Děkuji za report. Já bych je na sjezdovku ještě vubec nebrala. Museli bychom být někde na té vyloženě dětské louce atp. tak to musim prozkoumat víc, aby bylo tedy kde;-).

Online Evaeva
příspěvků moje polička 22. listopadu 2025 14:52

Karja já na tvůj popud koukala na mapu (pořád hory nemáme vybrané) a dětský areál je i úplně dole. To by pak záviselo, kde budete bydlet. Akorát pak je to takové, že se s těmi kamarády přes den vůbec neuvidíš, pokud nemají děti stejné úrovně. A klidně se může stát, že se holky na nějakou trochu větší sjezdovku rozjezdí, myslím, že s krátkým kobercem si nevystačí déle jak jeden den, i když to zatím nikdy nezkoušely. Tak bych se koukla, co v tom dětském areálu vůbec je, jestli tam je třeba i trochu delší svah.

Offline Karja
44796 příspěvků moje polička 22. listopadu 2025 15:09

Evaeva Já ty kamarády nemusím vidět, počítám, že spolu budeme bydlet a program bude mít každej svůj. Oni lyžují dobře, i jsou děti starší. No čekám, zda někdo nebude mít přímou referenci a pak budu googlit, zatím se mi to zdá celkem dobré, co jsem našla, že se tam dá podkniknout, ale musim taky trochu cenově, abychom za jeden den pásu s kobercem nedaly čtyřku:D. Se sjezdovkou s holkama nepočítám, to bychom tam taky mohly ve třech ty vado uvíznout v pulce svahu na pul odpoledne:D:D:D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 22. listopadu 2025 15:18

Karja já myslela třeba pomu nebo delší koberec v té dětské části, koberec pro mimina pro ně bude na chvíli. 

Offline brrr
12376 příspěvků moje polička 22. listopadu 2025 18:55

Jupí, asi jsem přišla na vánoční dárek pro neteř, zarážka na knihy

Offline Karja
44796 příspěvků moje polička 22. listopadu 2025 18:55

Evaeva Tak to prohledam kdyžtak;-). No máš pravdu, hlavně ona by tam ta starší nechtěla být, s těma miminama:D. Ale já nemám velké ambice, klidne to tam strávím na procházkách, na drink bych teda nahoru k chatě teda vyjela třeba jednou. Tak uvidíme, oni teda zatím hledají ubytovani, termín je jeden možný, tak jak taky budeme přes tu zimní sezónu v kondici;-)

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 16:26

U nás to vypadá na 7.nemoc, to je zase nadělení, tři dny horečka, blití...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 17:32

Starsi chce na Vianoce gravitrax. Kupit len zakladnu sadu alebo aj nejake rozsirenia, nech to ma zmysel a zabavi sa? 

Offline Kokoska
35095 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 17:34

Mrakoplas na to rozsireni naved prarodice, uz dvoje Vanoce jsem neco kupovala, vloni vytah na kulicku. 

Offline Myrtila
5368 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 19:51

Mrakoplas My jsme podědili nějakou asi trošku větší základní sadu a na začátek to úplně stačí, synovi je teda pět a staví to v jednom (s dospělým teda), pokud budou stavět kluci oba, možná by užili víc součástek. 

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 20:08

Kdyby někdo nevěděl, co pořídit školní holčičce... teď jsem zjistila, že existuje legami penál na legami propisky. Dcera si ho přeje, protože už ho má půlka holek ze třídy.  

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 20:56

Tabeačím jsou ty propisky zajímavé?