Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online continuity
43312 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 21:10

brrrjá chci Sherlocka

Offline brrr
12376 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 22:40

continuity Napiš Ježískovi

Já si vybírám lego a furt nevím.

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 06:23

Evaeva gumovaci propisky různých barev a roztomilého vzhledu.

Online continuity
43312 příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 07:35

brrrjá už mám napsáno. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 08:00

U nas uz Jeziskovi napsano. Syn chce Ninjago lego, ma naprosto presnou predstavu, absolutne se neda vybrat naslepo. Tak jsem si poznacila, co je dost "huste" a objednavam. A uz se desim, kazdy drak stoji bambilion, u dospeleho lega me asi trefi . A pak si syn vybral magnetickou kulickovou drahu, tak mame tip pro manzelovu cast rodiny. Tyhle darky me ale tesi, syn hodiny a hodiny neco prestavuje. Uz pomalu opousti drevene vlackodrahy (v pokoji jsou trate ze se neda projit) a zacal vic stavet magformers, podle navodu. Uz ted ma lepsi prostorovou orientaci nez ja. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 08:04

Jos já jsem koupila lego Minecraft v Albertu se slevou s body. Aby mi včera syn u nějakého random lega minecraft řekl, že takové ho moc nezajímá a raději by nějaké jiné. Omg, to jsem netušila, že v geometrickým světě jsou víc a míň hustý postavy

Online Evaeva
příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 08:06

Jos rozhodně buď ráda za lego!

Syn si přeje živou ještěrku s teráriem a větví, opravdový mikrofon a reproduktor (máme) a lego květiny. To poslední je jediné, co můžeme splnit. Fakt bylo o dost lepší, když si nepsal Evidentně nepomůže ani, když si přejí jen tři věci, radši bych, kdyby jich bylo víc.

Offline Zuzuli
3823 příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 08:26

Ten snih je bozi. Po dlouhe dobe mi dite rano vylezlo hned dobrovolne z postele, aby se podivalo z okna, a pak jsme vyrazili do skolky driv nez obvykle. Bez revu, ze chce jeste spat a byt doma. A prisli tam pozdeji nez obvykle, protoze bylo treba cestou vyslapat do snehu plno stop

A k vanocum u nas bude barbie baletka (ale chtela ji hnedovlasou, jako je ona sama, takze jsem sehnala nejakou sberatelskou edici), lego disney Dobrodruzstvi Jasminy a Mulan, protoze tyhle dve princezny jeste nema, jeste vybiram nejake lego friends, protoze si moc rada hraje s tema postavickama. Nejvetsi oblibenec je ted u nas male lego friends s detskym pokojickem a figurkou batolete. Pridala k tomu jeste miminko z lonskeho adventniho kalendare a hraje si s tim na detskou skupinku. Kazde dite ma sve rodice, sourozence, domaci mazlicky a dve chuvy ze skupinky a vsichni maji jmena

U tchanovcu ji ceka barbie cesaci hlava a u nasich si napsala o panenku babyborn "Emily se uci chodit". Jo a jako adventni kalendar uz skoro mesic prosi o jeden z rossmanna, s detskymi licidly. 

Ja jen, ze jsem jako tehotna chtela kluka, ze si chci stavet z lega a ne hrat s panenkama a plysakama... a dostala jsem tuhle malou princeznu, co chce vsechny ruzove panenky v okoli

Online Evaeva
příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 08:40

Zuzuli a to jsou i holky, co rády staví, viď. Ale jestli si vyhraje i sama... Já nesnáším to hraní s panáčky (to umí i někteří kluci), to by byla moje smrt

Jinak u nás moc nezafungoval ani ten sníh. Ale jo, je to boží

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 09:24

žluťásek no presne. Syn chtel nejvic draka chaosu,  a jeste jednoho robota, tak ty jedou. Ale brala jsem neco na vinted, ze to je jednou sestavene nevadi. Nicmene jsem nasla nadherneho draka a kdyz jsem sondovala a ukazala mu tu postavu, tak protocil oci a ze musi vybirat se mnou. Musim vybrat neco za mamu a tchyni a lepsi tohle nez nejaka plastova blbina, co by koupily. Ale je to hotova veda. Bud zo musi byt obyc lego classic a prvky na auta, aby mohl sofistikovane stavet) nebo naprosto konkretni postavicky z Ninjago sveta. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 09:29

Evaeva pani, no uz si prestavam stezovat . Z nas to bude hlavne o legu a jedne te stavebnici. Jinak nic. Hot wheels kramy uz mame a plastova obri garaz ve tvaru dinosaura jede denne, zlate lego prostorove i vizualne. U nas je to o autech, legu a vlacich. Vlaky pomalu ustupuji. A jsem teda rada, ze mam druheho chlapecka, aspon se uzijou vsechny ty tatrovky, bruder traktory, ruzna auta a vozy IZS .

Sice pulce uz neco chybi, ale malemu to bude jedno. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 09:30

Tak to u nás naštěstí staví úplně všechno skoro fanaticky. Asi kromě lego friends. Potom si s tím už skoro nehrají.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 09:35

Jos aby ses nedivila, u nás má auta rád akorát ten poslední

U nás jedou ty stavebnice, takže včera jsme objednali magnetické asi za 3500 (velkou krabici už máme). Pak už dostanou hlavně vyrábění a experimentální sady a nějaké dětské pájení z pájeníčko.cz. A ty káčy babyblade. Mimino asi dostane jen malé věci, kromě té stavebnice. A lego samozřejmě, uvažuju, jestli malé koupit i miminu, docela si s ním staví

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 09:40

U mas si s tim legem hrajou hodne, ale nestaví, presne ty hry s panackama, ale mne to nevadi, taky je mi to asi bližší nez to staveni 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 09:51

U nás starší lego staví a mladší si s tím pak hraje. A co hodně frčí jsou auta Tlapkové patroly, verze Rescue. S tím si mladší hraje denně, už nám chybí jenom Rocky, Liberty a Rexe dostane od Ježíška. Jinak si napsaly a dostanou obě lego, předplatné Čtyřlístku/Puntíka, jednu deskovku dohromady, starší chtěla gumičky na výrobu náramků a Albi knihu Byl jednou jeden život a mladší dostane pořádné fixy - ona furt maluje.

Jinak si stěžuju na jednu babičku, která se neptá na tipy na dárky. Řekla mi, co koupila a vůbec se netrefila Řekla jsem jí to (tedy jinými slovy.) Nakonec z dárku, který zamýšlela pro starší (omalovánky), bude snad dobrý dárek pro mladší a dárek pro mladší (samolepky) schová na narozeniny nebo až se budou holky nudit. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 09:55

Evaeva malá si už tak rok staví z lega (skládá kostičky na sebe do různých tvarů), uvažuju, že duplo roztřídím do krabic a uložím do sklepa, akorát to zabírá drahocenné místo v pokojíku. Už loni dostala malá k Mikuláši Lego kalendář a od Ježíška Gabi´s Doll House. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 10:05

Evaeva no mladsi zatim nema mensi moc na vyber. Mame vsude ta auticka hot wheels, takze si s nima hraje a pozoruje starsiho. Letos je to jeste dobre, pulrocnimu asi nic davat ani nebudu. Stejne ho nejvic bavi veci jako obaly, kapesnicky, moje pantofle nebo vlastni noha

Online Evaeva
příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 10:14

Jos my miminu kupovali z výchovných důvodů, aby taky něco dostal. Ale zabalila jsem mu třeba pleny nebo tak

Online Evaeva
příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 10:16

Mohučanka on právě taky staví kostičky na sebe, ale hraje si i s primem a Duplo zase vytahují kluci. A máme ten vláček k tomu. My se toho jen tak nezbavíme. U nás teda není moc co třídit, máme převážně kostky. To pak postupně navozím ségře jako dárky.

Offline Myrtila
5368 příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 12:51

Mohučanka No tak naše babičky a dědové se taky ptají na tipy, rovnou odkaz, nebo ideálně bych to mohla rovnou koupit a zabalit což teda dělat nebudu ale pak stejně koupí něco úplně jiného, někdy se trefí a někdy ne. Mě na tom štve to, že jim třeba přenechám něco, co vím, že bude fakt trefa, a kdyžtak bych to koupila já i jen tak, a místo toho dostanem něco, co už máme. 
Nejlepší je tchyně, ona často recykluje nápady, co už koupila starším vnoučatům, tak kupuje i nám, jenomže mezi našimi dětmi je úplně ideální věkový rozdíl, že čemu ty starší odrostou, to švagrová přesouvá směrem k nám, takže už to fakt máme. Letos se teda tchyně před nákupem aspoň zeptala, ale byla to fakt trefa, 10/10 jejích návrhů jsme už měli