Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 11:09

Karja taky kupuju oblečení nenápadně. A nebo koupím mladšímu jedno tričko, když staršímu koupím 4. Já teda nakupuju bez nich.

Online continuity
43310 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 11:10

Evaeva my jsme se se ségrou schválně oblékali stejně, na jedné dovolené jsme dokonce předstíraly, že jsme dvojčata. 

Lidé si nás dost pletly, i když se zas tolik nepodobáme, zvlášť, když nás neviděli najednou.

Online continuity
43310 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 11:18

Karja dělala jsem to podobně, resp. mají pokaždé svátek kolem narozenin te druhé (nebyl v tom záměr, prostě to tak vyšlo). U nás to hodně otupilo takové ty dětské lítosti a řevnivost.

Starší byla vždy vůči mladší hodně přející, ale ona obecně není moc majetnická. No měla jsem fakt štěstí, velké boje o věci u nás nikdy nebyly, klidně jsem jim dávala i společně dárky. dodnes si půjčují v podstatě cokoliv, když potřebuji. 

Přitom vlastnictví druhého respektují, mě věci vůbec neberou až na vzácné výjimky a vždy se zeptaji.

Tuhle byl oheň na střeše, když starší uklidila mladší na stole, protože měla na přespávku spolužačku a my jsme byly týden pryč. Normálně se to totiž vůbec neděje.

Offline Kokoska
35094 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 11:32

JankaM dík, podívám se.

Offline Catherinne
10872 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 11:35

Potrefenáhusa děkuju moc

Offline Kokoska
35094 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 11:36

Evaeva jo, asi jsou opravdu jiná pnutí mezi sestrami a sestra-bratr. Co vidím u vnoučat, funguje to už z podstaty trochu jinak než u nás doma kdysi. Což je asi přirozené.

Offline slniecko admin
19589 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 11:39

Kokoska môj syn miloval a miluje doteraz voňavé mydlá (a vždy, vždy do nich zakusne a to je už čerstvo plnoletý )

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 11:41

Catherinne myslíš pro mimino? To bylo úplně nejlepší bodíčko od devoldu (dárek od babičky ), 100% vlna, ale na omak tenké, super na léto i na zimu a vydrželo obě holky. Jinak mi vyhovovalo to samé, co píše husa. Spokojená jsem v tomto ohledu s Lindexem.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 11:47

Prosím vás, takhle narychlo, mají v dm adventní kalenáře, které mě nezruinují? Holky dostanou od Mikuláše legový, ale dnes jdou na očkování a vymyslely, že jako odměnu chtěji kalendář, aby ho měly už prvního. 

Pokoušela jsem se jim vysvětlit, že odměna je to, že nebudou nemocné, ale to jsem to od starší pěkně schytala

Online Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 11:53

continuity presne to me vcera napadlo, ze by se hodily ty svátky a narozeniny křížem k sobe, vyšlo to jen jednou, ted :-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 11:56

Potrefenáhusa kdo umí, tak udělá nejen svátky křížem, ale i společné narozeniny

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 11:58

continuity společné dárky dáváme běžně, ale těžko jim dáš společně třeba plyšáka. 

Já nechtěla vypadat stejně jako moje malá o pět let mladší ségra Já už byla velká a ona (v mých očích) mimino. Navíc mám pocit, že mně tou dobou dost štvala, jak na mně visela Zpětně samozřejmě chápu, že jsem byla její vzor, ale tenkrát mně to štvalo.

Online continuity
43310 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 12:05

Evaeva jo jasně, taky jim nedávám společně oblečení. 

Ale stavebnice, společenské hry a podobné věci klidně. 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 12:11

Evaeva Jo společné narozeniny jsou z hlediska dárkové žárlivosti fakt ideální A protože mladší nemá jméno v oficiálním kalendáři, tak jsme zavedli i společné slaveení svátků a nemůžu si to vynachválit

Offline Myrtila
5368 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 12:11

Catherinne Případně se dělá oblečení, kdy je to merino podpletené bambusem nebo bavlnou, je to normálně tenké a vhodné pro citlivou kůži, že merino není přímo na ní. Do toho oblékám děti já. Jenom nemám přehled zrovna o body, kupuju takové overaly na spaní a trička, namátkou Joha, Hummel, Reima, Hust and Claire. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 12:20

DruI no starší kluci mají svátek vždy u těch druhých narozenin. A protože narozeniny slaví společně, tak svátky se svezou s tím. Akorát mimino ho má na jaře 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 12:21

continuity ano, u nás to samé. Nebo to klidně dostanou jmenovitě, ale nijak na tom nelpí. Loni takhle každý dostal různé tvoření a normálně se o to podělili, každý udělal pár výrobků z každé sady.

Offline Kokoska
35094 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 13:16

slniecko ze on necetl tu pohadku o pejskovi a kocicce, jak myli podlahu!

Offline letfenixa
10919 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 13:19
Reakce na Gatita:

Tabea ne. Ale párkrát viděl Ninjago, tak asi se chystá na nějakou akci.... V tom našem kontextu, kdy to dítě vypadá tak na tři, schopnosti taky tak na tři, v noci z toho nespím, ve dne chodíme po poradnách...tak jsem nakonec rada, že má nějaký plán, at už je jakkoli zločinný. 

​no je krásne

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 15:41

Catherinne a jako druha tepla vrsta je uzasny merino fleece. Mame Joha a Mikk-line a hutteliehut. Maji i capacky a kukly. Zakladni merino mame nejradsi Cubus, Hust&claire, nameit.