Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. prosince 2025 13:21

continuity jo, to je jasný, že když mu něco chválím, tak to dodržím. Spíš ale nastává situace, kdy někam jedeme, všichni chtějí a pak se strašně diví (čti řve ), že nestihl tablet. Štvalo by mně, kdyby přilít ze školy a křičel tady, že má něco nutně s kamarády, nechtěl jít kvůli tomu ven a ještě blokoval sourozence.

S puberťáky je to jiné, protože už mají představu o čase, umí si říct, že dovolená nebo oslava sedmdesátin babičky je důležitější než nějaká hra, rovnou je to třeba napadne při tom domlouvání s kamarády, a pokud se rozhodnou kvůli něčemu být doma, nevyblokují i dospělého. Takže ty pravidla se zase nastavují jinak.

Offline continuity
43280 příspěvků moje polička 07. prosince 2025 13:25

Karjajá dětem doporučila nesdílet jakékoliv fotky na sítích. 

Jinak moje děti si to soukromí dost hlídají od mala, třeba požadovaly, abych nesdílela ani jejich sešity v rodičovské skupině kvůli úkolům nebo srande (což je teda příšerně samo o sobě). A já jsem to opravdu nikdy nedělala, nesdilim veřejně ani jejich fotky. 

Blbě za mě je, ze školy, skaut to dělají úplně vesele, i někteří rodiče. A není to dobře, není. Třeba naposled mě dost vytočil skautský vedoucí, který dal fotku dcery, která se nechala ostříhat na místním "zažít mesto jinak". Muž to teda taky komentoval, že naštěstí tam není moc poznat, o koho jde. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 07. prosince 2025 13:53

continuity tohle může podle mě ale platit pro děti, které už mohou doma zůstat samy a hrát bez nějakého dohledu. 

Situace za covidu byla mimořádná, teď se děti můžou normálně potkávat tváří v tvář, venku. 

Já zatím nechci přizpůsobovat víkendové plány nějaké virtuální hře. Přijde mi na to syn malý a preferuju, aby strávil víkend venku, v lese, na výletě. Sezení uvnitř má dost přes týden ve škole.

Offline Mags
181 příspěvků moje polička 07. prosince 2025 14:25

Karja No tak kolega celkově není moc charakter, když to dává k dobru v hospodě. A jako pokud to neumí rázně utnout v počátku, tak chápu, že si to dvacetileté tele vyloží jako zelenou. Dřív by ho na vánočním večírku tahala do kumbálu, dneska se holt nahazuje digitálně a s bohužel teda pak i s digitálníma stopama. Takže ano, vést děti k tomu, že cokoli kamkoli postnou nebo komukoli pošlou může skončit volně na netu nebo přesdílené bůhvíkomu, je určitě dobře, a čím dřív, tím líp.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. prosince 2025 18:11

Mne sa osvedcilo (neviem kde som to okukala, mozno tu?) stanovit deckam TYZDENNY limit. Maju kazdy 3 hodiny a sami si urcia kedy. Samozrejme za podmienky spravenych uloh atd. Cez viked si zvykli, ze mozu hrat len rano, ked chcu este rodicia spat :)

Dost nam to odburalo kazdodenne prosikanie ci si mozu zahrat. Starsi si to pekne naplanuje podla toho kedy bude hrat jeho kamarat. Len by uz o tom robloxe mohol prestat v kuse mlet, uaaa.

Online hrozby im pravidelne opakujem a mame dohodu, ze si mozu pridat do priatelov len ludi, ktorych osobne poznaju. Chat maju zablokovany. 

Offline continuity
43280 příspěvků moje polička 07. prosince 2025 19:16

Mrakoplas to je šikovný.

Offline Aranel
6647 příspěvků moje polička 07. prosince 2025 20:21

Pinot Noir

Jak se vyvíjí epidemiologická situace?

Offline Karja
44789 příspěvků moje polička 07. prosince 2025 20:32

Mags On to ukázal jen me, ale samozřejmě jak říkám, razantně to neutnul ,ale tak jeho chování mě moc neprekvapilo, té slečny hodně. A trochu mě to tak jako nakoplo, co pak všechno ještě budeme řešit;-)

Online dzizisketa
9005 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 08:22

Tak muž teď jede do školky pro dítě a pak k doktorce.

Ve čtvrtek odpoledne mi učitelka důrazně líčila, jak Šárka "strašně kašle" a ať ji v pátek necháme doma. OK, udělala jsem, ačkoli než šla ještě ve čtvrtek večer spát, zakašlala dvakrát (nekecám, fakt jsem to počítala), a to jsme ještě byli pak dlouho venku při venčení. Přes celý víkend nezačala více kašlat, normálně byla venku, na procházce, na hřišti, na kolotoči na trzích. Nemá rýmu, nemá teplotu, nemá žádné záchvaty kašle, v noci spí úplně v pohodě, nebudí ji kašel, nechrápe kvůli ucpanému nosu... a po půl hodině ve školce volá učitelka, že si pro ni máme přijít!

Offline Karja
44789 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 08:37

dzizisketa Řekni jim, že má asi alergii na prach, že ji to v některých prostředích se suchým vzduchem nutí kašlat:D:D. Jako fakt ti to nezávidím. Naše učitelky tohle tolik neřeší, s takovou tou fungující rýmou, kdy dítě se vysmrká samo každou hodinu, pulhodinu a jinak je v pohodě, můžou chodit, naštěstí..... Ale i tak se už z tohoto pohledu těším do školy, že už budu řešit jen, jak mně se zdá a ne, jak se zdá někomu třetímu. Takže jdete se zdravým dítětem k doktorce, paráda no;). 

Offline Muslik
574 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 08:53

dzizisketa to je děsný. Lituji. Ja zase takto bojuji ve skolce s očima dcery. Každou chvíli mi ji vracejí s tim, ze ma urcite zanet spojivek. Což proste nema, ma po me citlivé oči, ktere ma po spaní dost často zalepene, ja to mám celý život. Jenže na to nam nikdo papir nedá, resp při každém zalepenem oku proste nemuzu chodit k lékaři, tam mi max řeknou zvlhčujte, zanet spojivek to neni. Jenže to je mi k prdu, když už jsem se na ten den musela zařídit v praci.  Jak v naší skolce neřeší kasel, rýmu, nic a rozhodně to neznamená vyšší nemocnost deti, tak na ty oči jsou tam vysazení:(

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 08:54

dzizisketa jezis sucitim, toto spravili raz aj mne. Mladsi v zime maval kasel, asi zo sucheho vzduchu, inak mu nic nebolo. Som mala chut im povedat, nech viac vetraju . Keby nemam mamu, ktora si ho ochotne zobrala, tak im tam spravim riadny humbuk. 

Dufam, ze doktorka da malej peciatku, ze je ok a ucitelky nebudu moct povedat ani ň.

Offline Malenge
4846 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 09:13

dzizisketa v pondělí ráno se zdravým dítětem k doktorce, tak to vám opravdu nezávidím, akorát vám muž s malou odtamtud něco přitáhnou

Online Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 11:08

Dite ma po 14 dnech anginy asi streptokoka, no, loni byla doma od konce listopadu až do února, kdyz na to jeste nasedl zánět kyčle...asi nezbývá, než se modlit (naštěstí mam hodně dovoleny) 

Offline rasaNori
8852 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 11:09

Starsi mela vcera narozeninovou oslavu, brala jsem tam i mladsi dite, protoze starsi pozvala i jeji spoluzacku, a pak nam dve holcicky zbyly domu na prespavacku. Takze me v 7 vecer jel vlak do Prahy, normalne jsem v tom muze zbabele nechala:D Byl to trochu Saigon, co si budem povidat:D

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 15:56

dzizisketa to je vazne na hlavu. Hlavne ja mam vypozorovane, ze i po blbe ryme mi deti treba jeste tak tyden prvni hodinu dne pokaslavaji a pak cely den uz nic. To by u vas do te skolky asi vubec nemohly...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2025 16:05

monis no jasně, to mají snad všichni tohle dokašlávání.

U nás říkají, že nemají právo posuzovat stav dítěte, průkazná je akorát teplota nebo zvracení, jinak můžou pouze doporučit zůstat doma. A je fakt, že za celou docházku mi nikdy nevolali a asi třikrát upozornili, že se jim ten kašel nebo rýma nezdá a pokaždé měli pravdu

Online dzizisketa
9005 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 16:13

monis 

Jo, je to přesně to dokašlávání, i doktorka to přesně takhle diagnostikovala, takže jako

Akorát muž si nechal napsat OČR do středy, je moc měkkej. Tohle je podle mě nehezký precedens. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2025 18:48

Tak už je to tady Mami, my si chceme s klukama založit na Robloxu skupinu. Už sem nic nepište, fakt

Online dzizisketa
9005 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 19:59

Rosťa jako kurýr před Vánoci