Karja jako jo, je potřeba se s tím naučit pracovat, odkladem do 18 se to nevyřeší. Ale v těch 10 je to pro to dítě vážně težké, nemá pojem o čase, je úplně rozhozené, když mu vyprší čas atd. Jedine, co držíme, je konec mobilu po sedmé večer a při jídle, jinak je to hrozne netransparentní. On asi v součtu moc hodin nekouka, nema tam tiktok, socky (kromě WA), nemá tam herní platformy. Na hry máme pravidlo, že se hrají u PC, kvůli očím. Ale je vidět, že ten mobil/hraní na PC je pro něj základ a vsechno ostatní pro něj představuje nepříjemné vytržení. A to mi přijde úplně blbě tohle nastavení. Asi to tak nemá každé dítě, ale to naše jo a jsou kolem toho furt diskuze.
Vše o těhotenství a dětech
GatitaV našem okolí na vsi dostávají děti telefon nebo hodinky většinou ve třetí třídě, kdy začnou samy dojíždět hromadnou na základku v městečku. Taky mi to přišlo brzy, ale bez tel bych byla nezvozní. Ona ta hromadná tady nejezdí často a spolehlivě jako ve městech.
Dcera měla hlidaci apliaci, tam to bylo jednoduchý, buď jí to vůbec nepustilo nebo se po určité době vyplo. Ze začátku taky protestovala, ale člověk musí vytrvat a nepovolit. Zvykla si. I na to, že jediná neměla sociální sítě. Ty jsme dovolili jednotlivé až podle řádných pravidel.
Do kroužku k nám chodí děti, které nemají telefon ani na druhém stupni. Ale je jich hodně málo. Tak 1-2 z 20.
Gatita A jeste jsem chtela napsat , že te lituju a chapu, protoze si ty boje a smlouvání moc dobře pamatuju.
Karja Co má vaše kočka v kalendáři? Že bych se inspirovala na příští rok pro našeho psa? ![]()
Myrtila no jako hrozně smradlavý rybičky sušený třeba, kterou jsme musely každou obalit potravinovou fólií a stejně to smrdi jako prase a kalendář je v technicke místnosti;-)
notna a co to bylo prosím tě za hlídací aplikaci? Muz neco nainstaloval, ale myslim jen nejake datové omezení.
Gatita já používám parental control od Apple. Jen teď do těch limitů hrubě hodila vidle škola, protože musí mít iPad na školní použití a tam ho nemůžu přihlásit pod Apple id, takže to nefunguje. Je tam něco jinyho, ale dle ostatních rodičů na nic, tak jsem to ani nezkoumala. Plus jsem ještě pro syna musela koupit notebooks s windows, aby se mohl učit psát na stroji v programu ze skoly a dělat tam domácí úkoly. Tak ten taky není zablokovanej.
Asi budu muset zjistit, jak vypínat wifi, když nejsem doma.
notna v naší škole nesmí mobil ani vytáhnout z tašky po celou dobu pobytu ve škole. Jsem zvědavá, jestli tohle pomůže tomu, aby syn po mobilu tolik netoužil. Zatím má hodinky, které nosí jen, když vím, že se budeme potřebovat spojit. Ani neříká, že někdo mobil má nebo, že by ho chtěl. Doma má teda tablet, na něj může na půl hodiny po obědě, pokud je doma, a půl hodiny večer.
Karja Tak to vynecháme, i když syn by byl nadšený (a pes taky), už se ptal, co psovi přinese Ježíšek
my jsme kdysi tyhle smradlavosti občas koupili předchozímu psovi, tenhle chudák, co k nám přišel, až když máme děti, to ani nezná, nic smradlavýho, co by mohly děti ještě rozpatlat, sem nechci ![]()
Gatita my používáme Family Link. Syn ještě nemá svůj telefon, ale na mém starém má hry a whatsapp. Má tam nastavený limit 45 min na den, ze svého telefonu to můžu ovládat a stopnout dřív nebo prodloužit. Jakoukoliv aplikaci si chce stáhnout, musím ji taky nejdříve potvrdit.
Po uplynutí té doby všechny nepovolené aplikace zešednou a nejdou použít, je možné jen volání a myslím SMS. Sama si můžeš nastavit, které aplikace povolíš aktivní i po limitu.
Zároveň můžeš nastavit limity i pro jednotlivé aplikace. Takže telefon může být funkční stále, ale Minecraft poběží třeba jen hodinu a šmytec.
L tento týždeň mal možnosť v družine získať šťastnú hodinku na telefón. Aj ju získal, ale niekomu daroval, lebo nemá svoj telefón.
Ještě před chvílí jsme s Viktorem hráli Cink! a najednou úplně zhadrovatěl, hořící tváře, ani neměl sílu se převléknout do pyžama... Doufám, že to bude ta naše forma chřipky, ne ty čtyřicítky a několik dní blití. ![]()
Pinot Noir Ouvej. Ať to má lehký průběh.
Sweet Potato díky moc. Před chvílí říká muž, zdá se mi, že dnes ty kamna tak nehřejí, je mi nějaká zima. Podívám se na teploměr, a tam 28 stupňů. A muž úplně lesklé oči. ![]()
Pinot Noir to je úplně děsivý čtení. Přeju tvým chlapům i tobě rychlé uzdravení.
Gatita Karja Lamicka Tady hrozně frčí kniha The Anxious Generation, ze školy nám ji doporučují pořád. Škola má dost přísná doporučení ohledně technologií a je to potřeba, protože navzdory tomu (vidím to i u svých dětí) je to prostě katastrofa. Myslím si, že nějaká oficiální regulace bude opravdu potřeba. A ne, není to o tom, že chci školu bez technologií. Naposled nám třeba škola poslala varování kvůli Robloxu.
letfenixa To s tím čtením pěti knih pořád dokola měl syn taky, první a druhý rok v Japonsku...přičítala jsem to tomu, že potřebuje nějaké jistoty, protože těch změn bylo strašně moc. Radost mi to teda nedělalo, ale aspoň četl, že jo. :-)
žluťásek Toto se syn nějak naučil obejít, nevím jak, ale jen varování, že to jde. Zatím jsou ty vaše děti malé, ale buďte ve střehu. Mimochodem, existují stránky jako "unblocked minecraft" stránky a podobně, o jejich existenci se asi taky brzy dozvíte.
Všechna ta hlídací a stopovací opatření máme, ale nakonec nejjistější je stejně technologii fyzicky zabavit, třeba večer. Je to těžký boj. Jo a taky mám sdílenou obrazovku s jejich PC (to tajím, aby se to taky nenaučili obejít), takže občas kontroluju, co tam dělají. Někdy je to teda náročné, nepřiznat, že vím, že hraje hry místo aby se učil, ale prozradit se to bojím.
Ty děti jsou v tom obcházení strašně dobré!!!
Pinot NoirTo zní děsivě, lituju a přeju ať jsou brzy fit!!! (a nezklátí to i zbytek roty)
Pinot Noir no teda vy si vyberáte smolu na choroby. Tak nech je to rýchlo preč. Boooze ![]()
Garfie díky, o knize jsem slyšela. Je dobrá? Asi ji objednam a dám ji přečíst i manželovi.
Článek o Robloxu jsem jen prolétla, je hlavně o predátorech. Muž synovi vypnul možnost chatu a syn je poučený, že se nesmi bavit s nikým, koho nezná (on to bere zatím vážně, chodí nám ukazovat jakoukoli komunikaci nad rámec uložených kontaktu, treba i kdyz jim posílal zprávu vedouci oddílu, kam nove chodi). Spíš mi vadí ta časová náročnost a že to není pánem svého času, syn porad řeší nějake updaty, musi hrát, kdyz je update, musí hrát, kdyz hrajou kluci ze třídy (volají si u toho), což je pořád něco. Je pak strašně naštvaný, když nemůže.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí