Gatita No, nápodobně, my jsme za našich mladých let dostávali jeden balíček od rodičů, tak mi předem nedošlo, kolik toho dostane naše dítě - letos školka, kroužek, doma, a byly by i babičky, kdybychom byli zdraví a jeli k nim.
Kluci dostali společně koupenou perníkovou chaloupku na ozdobení, k tomu nějaká sypání, starší čokoládu a mladší několik kapsiček. Měla jsem pocit, že jsme mimino trochu odbyli, ale celý večer se v těch kapsičkách přehraboval, nosil si je všude s sebou a samozřejmě jich několik i povečeřel ![]()
Vše o těhotenství a dětech
U nás toľko Mikulášov nie je, v škole ho nahradili vianočné trhy, kvôli ktorým L od nedele nevedel večer zaspať, čo ho rozplakalo vždy. Včera z nich bol unavený, zaspal skôr a hneď, a dnes ráno, keď sa zobudil o ŠIESTEJ, mi povedal, že už sa teší na tie o rok ![]()
![]()
No a naše starší má nějakou žaludeční virózu, takže letos přišla ve škole o vánoční jarmark i o mikuláše a je z toho upřímně nešťastná a já jenom doufám, že zítra už bude dobrá, jinak přijde i o mikuláše v našem DDM a to už by bylo dost problém vysvětlit jí, že to není konec světa ![]()
Evaeva Dej vědět jaké to muzeum je, my se tam chystáme až opadnou ty davy :o)
DruI no já počítám s tím, že se do té expozice možná vůbec nedostaneme. Jdeme hlavně na ty doprovodné akce. Ale říkám si, že zítra odpoledne to třeba už nebude tak hrozný
žluťásek Prosím Tě, neznáš komiksovou sérii Kostky? A je pro 13 a 15 kluky? Jumanji mají rádi.
Evaeva Já jsem řekla starší, že můžeme jet o Vánočních prázdninách do Prahy, že zajdeme do muzea a na procházku. Hele byl z toho pulhodinovej brekot, že do toho hrozného města nepojede, že Praha je moc velká, že se tam ztratí a že tam rozhodně nejede. Takže parada, to mám bez práce. Oni je se školou protáhli Hradem, centrem, metrem a asi to zanechalo nějaké šrámy na duši:D
Myrtila Gatita Já jsem teda na existenci nějakých mikulasskych nadilek úplně zapomněla jako fakt. Takže včera jsme šli na nějaké mikulášské akce a ségra mi říká,,,jdete k nám pak? Já mám ale pro svoje deti balíčekpal za oknem,, a já jenom tvl. cože? Jakože úplně jsem zapomněla, hlavně že jsem koupila náplně do adventniho kalendáře pro kočku! Konec toto
Spolužačka na VŠ mi říkala, že její babička má pocit, že tu holku v Praze určitě minimálně zabíjí. Asi stejnej gang![]()
U nas vzdycky daval Mikulas nadilku za okno vecer pateho.
Dcera tu nadilku miva na balkone, rano to tam dam, zatimco jeste spi. A protoze je tma uz ve ctyri, neni problem prijit domu ze skolky uz za tmy. To pak hned bezi na balkon zkontrolovat, jestli ji tam Mikulas neco nechal.
Evaeva Jj kdyby tam nebyla tak neřeknu, ze, nebo tak sambo tam pracuje, já tam taky jezdím občas do práce. Podle mě to byl takovej silnej zážitek:D
continuity s těmi roboty - nevadí, zkusím vybrat něco sama. Říkala jsem si, že už tomu asi holky odrostly, ale za zeptání nic nedáš :)
viktorka_od splavu troufám si říct, že odborníci, kteří se celý život zabývají čtením a jeho vlivem na vývoj mozku, a taky vzděláváním dětí, tomu docela rozumí
teď nemluvím o té knize, ale vyučujících na VŠ.
Lamicka Jj jen piš dal, potřebuji si v hlavě oduvodnit pořízení te knihovny:D.
Edit.: Ale přijde mi, ze už začíná nastavit trochu trend, žádné smartphony pro deti, omezit je ve skole, omezit sítě...vsimas si toho? Tak třeba se děti trochu ke knihám vrátí vic;-)
Karja já myslím, že když na beletrii někdo není, tak nebude i bez telefonu. Půjde si třeba radši něco vyrábět nebo kopat míčem na chodbě. Teď teda nemluvím o případech, kdy na tom jsou děti od rána do večera.
Ale knihovnu určitě potřebuješ, to je jasný ![]()
Evaeva jo, kopat míčem nebo metat kozelce napříč bytem ![]()
Tabeasamozřejmě. My máme stejné děti?![]()
Lukáško bol knihomol od bábätka, ale cez prázdniny pred prvou triedou mal nejakú brušnú virózu, polihoval, tak som mu čítala a on sa povracal. Takže čítanie kníh = vracanie, z čoho on má najväčšiu fóbiu. Ale tento rok sa akosi samovoľne k čítaniu dostal, točí dookola 5 kníh, a nech, hlavne, že si číta.
Karja to se říká a píše už dlouho, ze smartphone dětem do ruky nepatří. A o některých hrách se také ví, že podporují závislost, ale stejně to u nás v okolí jede ve velkém, syn dostal telefon letos k 10.narozeninam jako poslední ze třídy. Je to fakt špatně a mrzí mě, že jsme se nechali udolat na to, že to tak mají všichni. Je z toho doma dusno a je docela těžké nastavit pravidla a dodržovat je. Aspoň u nás.
GatitaPravidla dejte, ono si to sedne, když nebudete povolovat. Sousedi třeba dítěti telefon nepořídili a on byl dost mimo ve třídě, bohužel když to ten kolektiv má, tak to nejde říct ne.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí