Potrefenáhusa No hned se cítím líp! ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Taky hlásim něco z Vysočiny, zatim teda já, vyloženě takové to ze 100 na nulu do postele... noční kašlík z pokojíčka taky nějaký byl, takže asi nás bude časem víc.
Lamicka Jj jen piš dal, potřebuji si v hlavě oduvodnit pořízení te knihovny:D.
Edit.: Ale přijde mi, ze už začíná nastavit trochu trend, žádné smartphony pro deti, omezit je ve skole, omezit sítě...vsimas si toho? Tak třeba se děti trochu ke knihám vrátí vic;-)
Tady se diskuze posouvá závratnou rychlostí, ale odpovím: ten trend určitě je, u dcery na škole zakaz zavedli nově a to z důvodu, že na mobilech byli studenti neustále a přestali spolu komunikovat. To máš jako někde na akci s dětmi - dej jim tablety a mobily, všichni hrají. Nech je být - chvíli otravují a pak si najdou nějakou jinou zábavu než online. Takže já myslím, že se ke knihám vrátí, pokud nebudou mít jinou zábavu. Nebo budou prostě číst z nějakého jiného zařízení než z knihy.
Osobně (a i z toho co vím z přednášek a knížek) si myslím, že se digi prostředí prostě nedá vyhnout, ale že je důležité děti naučit se v něm vyznat, ukázat jim, že je důležité umět si nabít baterky ofline aktivitami. Dbát na limity a výběr aplikací a her. Ne že jim vrazíme tablet, aby byl klid. Dokonce se doporučuje u nejmenších dětí být s nimi na tabletu a povídat si o tom, co tam zrovna dělají. Ale co si budeme povídat, někdy klid potřebujeme... ![]()
Hodně se teď taky hovoří o dopaminu a jeho vlivu na mozek dětí. To je třeba dost zajímavé a široké téma.
Lamicka Já právě doufám, že mi tento trend dost pomůže a nebudu na to tak sama, že se to fakt začne už nějak trochu limitovat plošně ve školách a tak;)
Tak ja se tesila na predvanocni cas s detmi na horach. Zitra maji besidku, v patek jeziska... ted jsme prijeli, otaceli jsme se v Praze kvuli ockovani na chripku. No a cestou sms ze skolky, ze jsou tam nestovice. Dcera je ockovana, syn ne. Nestovice jsou v jine tride. Ale riskovat nakazu fakt nechci. Tak tu ted sedime a resime, jak to udelat. Jestli poslat na besidku a do skolky jen dceru, nebo ani jednoho, na besidku oba... achjo. Venku hnusne a obleva, takze neni ani kurz pro lyzarske instruktory, na ktery jsem byla prihlasena. deti budou do noveho roku doma a ja de asi zblaznim.
Kdo mel ve skolce nestovice, jak velka sance je, se se nam vyhnou? ![]()
MPLee tezko rict. Nestovice maji tusim inkubacni dobu az tri tydny, nejdele co jde. Zrovna na Vanoce se to uplne nehodi. Jinak soucitim. Syn pujde do skoly jen po-st. Ted jsme tyden v Praze a ve ctvrtek ceka syna vyvrtani prvniho maleho kazu (me to stoji jedno velke Ninjago lego, aby to protrpel). A pak az do 5.1. doma ze skolky. Rostu z nich uz ted.
Jos jo, 10dni az 3 tydny obvykle, nejvic infekcni jsou cca 2 dny pred vysevem... No na vanoce mame byt se skoro 90 letymi prarodici a na konec ledna mame koupene letenky
stve me to moc, ale nejdelam s tim nic. Kdybych se rozhodla a nechala ho naockovat najednou, tak mam klid. Nebo kdyby aspon bylo venku hezky. Ja vim, ze jsou horsi veci, ale padly mi vsechny pred/vanocni plany a fakt ke to dneska nejak sebralo. Jestli nepujde ani na besidku, tak nepujdu ani ja. Muz si kvuli tomu slozite v nejhektictejsim obdobi zaridil HO, tak mu ted nemuzu rict, at hlida syna... no nic, nejde o zivot
A bylo by mu líto, kdyby nevystupoval? Že by sedel.s tebou v publiku, to asi nic nechytne. A nebo nemas na tech horach moznost hlidani aspoň na hodinku?
MPLee jestli jsou v jiné třídě, tak šance, že ho to mine je velká. (Nebo je už má v sobě a na vánoce už bude v pohodě, nikdy nevíš) Záleží, jak moc se třídy potkávají. Zrovna teď má neštovice synův kamarád, nejmladší ze tří dětí, neměl je ani jeden. Kontaktů prý měli každý několik (už jsou 8+). Je to těžký, ve školce můžou lapit cokoliv kdykoliv no.
V Rostově škole byla dnes taneční šou, a teď budu znít jako boomer, ale nepřijde mi úplně vhodné, aby holky z páté třídy tancovaly na Milkshake od Kelis (ne, není to o posezení v mléčném baru), včetně příslušných explicitních pohybů a gest na hranici lascivnosti. A takových vystoupení tam bylo víc. Chvíli jsem si říkala, že nad tím přece musel mít někdo supervizi - než nadešlo učitelské vystoupení na song Sexy and Know IT, kdy při refrénu učitelé (muži) předváděli prvek evokující kopulační pohyby.
A ne, nebyla jsem sama, stejně konsternovaní jsme byli my všichni rodiče prvňáků, co se známe.
MPLee Neštovice jsou nevyzpytatelné. Dceru během dvou vln během normální školkové docházky minuly a dostala je až třetí rok. A kupodivu syn je od ni tenkrát ani nechytil (n bo prodělal bez příznaků)
dzizisketa Pátá třída je dost brzo
a navíc na školní besídce...
Hnusnou virózu hlásí ségra z Holandska. Neumím si představit s něčím takovým pečovat o mimino, snad to příští týden nedotáhne sem!!
dzizisketa tak to bych ve škole taky nečekala ![]()
Aranel tímhle jsem vysvětlovala muži moje očkování na chřipku, jestli si dokáže představit, že tu jeden z nás na týden vypadne. Evidentně neuměl, když na to naklusal taky ![]()
Ségra bude mít určitě dostatek rozumu, a k vám půjde, až bude zdravá.
Karja no nasi kamaradi bud budou na te besidce, nebo jsou jejich deti skolni z postizenych trid
on nam celou cestu proplakal, ze chce za kamarady a na besidku, ze se naucil cele Rolnicky rolnicky a ze prece sam pekl cukrovi pro kamarady... tak si rikam, ze kdyz tam bude pul hodinky na vystoupeni a pak s nim pockam venku na zpivani koled, ze by to snad mohlo projit. Muz je dost proti, ale on ma strach o ty rodice a dovolenou, no. Coz taky chapu.
Evaeva no je to malicka skolka o 3 tridach, takze de ty deti potkavaji. Ti predskolaci maji program uz trochu oddeleny, i tu besidku ma jejich trida zvlast. Dalsi 2 spolu. A bude to prave jedina, kde budou nase deti spolu... To mam za to, jak jsem na sebe byla hrda, ze jsem letos zvladla to ockovani na chripku a zloutenku
No zavolam rano doktorce a proberu to s ni, ja de priklanim k tomu ho na besidku vzit, do skolky jinak na cele dopoledne uz letos ne
MPLee asi bych to udělala jako ty. Na respirátor je asi ještě malý, viď? Nevím, kdy tu besídku máte, ale možná už budeš vědět, jak moc se šíří, jestli to třeba nebyl ojedinělý případ. Že bys byla klidnější.
Tak my jedeme chřipku (netestovali jsme se, ale ve škole je chřipka z mnoha zdrojů potvrzená) svorně všichni čtyři. Jsem na to nejlíp, včera a dnes už jsem normálně pracovala (jako v zaměstnání, hlavou), ale třeba jít pro dřevo a rozdělat oheň je zatím dost výkon, musím si pak sednout a odpočinout.
. R. má lehce zvýšenou teplotu a pobolívání hlavy už 9. den. Viktor od soboty nejí, velkou část dne prospí, je už úplně průsvitný. Muž to odnesl velkou bolestí zad, poprvé v životě ho vidím brát léky proti bolesti. A všichni máme nehoráznou rýmu a kašel, které se během těch devíti dní pořád vracejí a jakoby začínají znovu - znovu tekoucí rýma a kýchání, záchvaty kašle, spěje to postupně k husté rýmě a odkašlávání, a zase znova na začátek. Už jedeme třetí vlnu. ![]()
Evaeva no jsou ho dve deti. Obe maji sourozence ve skole, jeden odpadl behem vikendu, druhy v pondeli jeste byl, ukazoval pupinek a od utery je doma. U syna ve tride je jeden jeho kamarad, co ma segru ve tride jako ty dve nemocne deti... besidka je zitra. No proberu to s doktorkou. Resi tu cely vecer takovou banalitu, ale nechci ho zbytecne ochudit ani o zazitek ve skolce s kamarady, na ktery se tesi, ani ohrozit babicky a dedecky v nasi rodine (a realne, kolik vanoc pohromade nas jedte ceka, besidky budou....)
Pinot Noir to je hrozny! Moc tlapkam a preju, at jste z toho brzy venku!
Pinot Noir chřipka je hnus ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí