Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8653 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 16:29

My měli dnes ke štěpánskému obědu párek v rohlíku. Na kluzišti. Nějak jsem se přepočítala a neměla jsem vymyšlený oběd na dnešek, ani nakoupeno, trochu jsem spoléhala, že se pozvánky na husu jen pohrnou, a vono dneska nic. Štědrý večer byl fajn, bylo to moc příjemný a jídlo se mimořádně vydařilo a společnost taky. Jak jsem tu psala s tou tabulí pro deset, tak to byla docela kreativní činnost. Přirazili jsme k našemu standardnímu stolu ještě desku z pracovního stolu. Ta byla poškrábaná, tak jsem si půjčila bílé ubrusy na zakrytí. Na ubruse byl flek, který jsem chtěla zakrýt běhounem narychlo objednaným z Alzy. Z běhounu se vyklubal nikoli běhoun, ale jen křivě a střapatě ustřižený kus látky. Tak ten jsme pak zakrývali větvičkami, ty už byly dobrý Dárky nic moc, byla jsem nějaká vyhořelá, takže jsem jen nakoupila dětem podle jejich seznamu přání, aniž by mě napadlo nějaké milé překvapení navíc. No a ten jejich seznam přání teda nebyl nejlepší, rampy Tech Deck tu asi brzo někdo rozšlape a policejní set se rozbil hned pětadvacátého... Ale my jsme si nakoupili spoustu lístků všude možně, tak se těším, že následující měsíce budou kulturní:)

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 17:55

dzizisketa dcera dva roky zpatky porad mluvila o tom, ze chce od jeziska zmrzlinu. Triadvacateho jsem ji zacala vysvetovat, ze jezisek prece zmrzlinu prinest nemuze, ze by se pod stromkem roztekla. A ona se na nas podivala jak na uplne blazny, ze prece mysli to lego se zmrzlinou na obalu. Takze jsem jeste triadvacateho vecer jela rychle do globusu a modlila se, aby tam to konkretni lego jeste bylo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2025 19:14

Gatita párek v rohlíku na kluzišti musel být super oběd. A super program. 

My dnes nabíráme síly, takže jen plácání po sídlišti. Trochu škoda, když je tak hezky, ale bylo to třeba. Taky už jsme absolvovali několik hysteráků

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2025 19:16

Dohráli jsme ten Karak. Je to fakt dobrá hra, je super, že už jsme se dostali ke hrám, co baví i dospělé. Ale na co slouží tohle?

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 19:32

dzizisketa Jo, holky si to vůbec neuvědomovaly co napsaly. To, že chtěla starší mobil si uvědomila až dneska, když to nějak vyprávěla babička, že bratranec byl smutný, že ho nemá:D:D Tak teda taky začala být smutná asi pět minut. 

Uff, jako Vánoce dobrý, ale jsem hrozně zmožená z těch povánočních rodiných návštěv, to se nedá, to se nedá. Jako fakt je snazší s našimi dětmi se sbalit a odjet do toho Rakouska na dovolenou sama, než jako rodina absolvovat návštěvu u babičky, jsem zralá na lano, a to jen z dětí, prarodiče byli zlatí...kdyby se přidali i ti, tak už se asi houpu. 6 hodin manévrování, aby se to tam s nima dalo přežít a nemusela jsem je zmlátit, strašný, strašný, strašný. Sambo se navíc naprosto vypne, ten si jako užívá těch návštěv a hovorů a to, že má nějaký děti si vždycky vzpomene až doma. Takže, už s nimi jezdím jen k prarodičům, žádné tety a jeho kamarádi nás už jako rodinu neuvidí. Připomeňte mi to!

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 19:33

Evaeva My jsme dnes dali dětem tu karetní hru Švábí salát a já nechápu pravidla:D:D:D 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2025 19:34
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 19:41

Tak my jsme doma komplet nemocní, nejhůř jsem na tom já, pak malý dítě, pak muž a starší dítě má jenom rýmu, takže se ukrutně nudí naštěstí ráda čte, ale to taky nejde úplně furt. 

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 19:44

Mohučanka Tak přeji brzké uzdravení;). 

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 20:00

U nás byly/jsou Vánoce velmi tradiční a poklidné, na Štědrý den chodíme přes poledne na charitativní akci, po návratu už jsou pod stromkem dárky, rozbalíme, kluci si s tím jdou hrát/stavět/zapojovat/instalovat a já začnu v klidu dělat kapra, děti to nejí, vůbec se jídla neúčastní. K večeru přišel mužův brácha s přítelkyní a mámou, kecali jsme a poslouchali písničky do dvou do rána. Další dva dny jsme byli sami, převážně doma, naprosto líně. Z naplánovaných obědů jsou nakonec večeře, k obědu byly taky párky v rohlíku na hřišti, rozhodla jsem se prostě, že si nebudu dělat násilí.

Dárky udělaly radost, R. řekl, že mikina je nejlepší, kterou má, tohle Lego si vždycky přál, rukavice jsou super a pochválil zkrátka všechno. V. je spokojený, že dostal 'včelovku' a 'bavrbanku' stejné jako brácha a 'stabevnice' (Kapla) se od Štědrého dne nezastavila, to byl dobrý nákup. Jízdenky, prosím! způsobily trochu nepohody, Viki se rozbrečel, že je to moc dlouhé a celkově jsem měla pocit, že se budu muset smířit s tím, že naše děti opravdu nic náročnějšího než Dobble a Smolíčka hrát nebudou. Ale dnes hru přinesl znovu a hráli jsme jen na dvě jízdenky a protože se mu dařilo, upravil pravidla nakonec na tři získané jízdenky. Tak možná není vše ztraceno. Karak je ještě zatavený ve fólii, na hru s R. se musím psychicky připravit.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 20:01

Evaeva Taky jsme měli pod stromečkem Karak (teda dcera) a tenhle bazmek dostal syn, aby si z něj udělal garáž ;o) My jsme usoudili, že to má bejt dávkovač na ty cestičkové kartičky, ale nepřišli jsme na to jak to umístit tak, aby se do něj nějak rozumně dávaly a pohodlně odebíraly.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 20:04

Karja

Díky moc, obě šly dobrovolně spát o půl 8, z toho nemůže vzejít nic dobrého. 

Já přežívám na modafenu a každý večer doufám, že už to ráno bude lepší.

Jediný pozitivum vidím v tom, že jsme stejně nechtěli nikam jet a nemusíme řešit absence ve škole a v práci.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2025 20:06

Pinot Noir hele, já ten Karak popsala idylicky, ale starší tu brečel aspoň třikrát, poprvé hned po prvním kole, končili jsme s "To já měl zabít draka, ne ty!" (Musíš to křičet tak 15 minut pro kompletní zážitek.) Podle mě teda musely jít ven celé vánoce. A mladší posledních několik kol trávil teleportací mezi portály, protože ho to bavilo

DruI to bude asi ono. Mladší říkal, že to jsou kadibudky pro ty postavy

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 20:11

Pinot Noir mne přijdou většinou první tři hry čehokoli jako naprostá tragédie a pak se to vetsinou zázračně vylepší 

Karja starsi mi dva dny před štědrým dnem rekla, ze si vubec nepamatuje, co do dopisu Ježíškovi napsala, ale ze to nevadi, protoze to bude napsaný na tom balíčku, ze je to pro ni 

nakonec byl megahit velký plyšový gepard z ikey, kteryho jsem ji objednala za čtyři bolavy injekce antibiotik do zadku a kterej nakonec nestihl přijít včas 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 20:14

Evaeva Ehm, to s těma kadibudkama byla i moje první myšlenka ;o)

Pinot Noir U nás zatím dcera v tom Karaku moc nezvládá to překvapení, co se může na nové kartičce objevit za bestii, tak prostě chodila a sbírala věci v už odhalených prostorách (ale teda, když jsme spolu hrály proti tatínkovi, tak to se jí moc líbilo ;o) 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 20:17

Potrefenáhusa Taky mám pocit, že to s těma hrama takhle na začátek bývá. Akorát když děti objevily a vytáhly Tsuro, tak se do něj oba okamžitě zamilovaly (ale to se nedivím, protože je to moje nejoblíbenější deskovka :o)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 20:39

DruI aj u nas su prve hry vacsinou katastrofa, ale ked pochopia hru, uz je to lepsie. Jizdenky dostali minuly rok od Jeziska a dlho to nechceli hrat. Az teraz od jesene ju mladsi stale vytahuje. Ale je to s nimi tazke, ani jeden nezvlada prehru, takze chcu tiez hrat len s nami a ked zacneme prehravat, odidu alebo sa presunu k protihracovi

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 20:41

Mladsi dostal nerf pistole, velmi si ich zelal, ale ja som z toho nebola nadsena. No a kto ich ma teraz najcastejsie v ruke? Strielam teda zasadne na veci, dnes sme zorganizovali aj biatlon s trestnymi koleckami

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2025 20:45

Je to tak, začátky jsou složité. Já jim to i tak říkám, že ze začátku tu hru poznáváme, nevíme, o co se vlastně snažit...

Příští rok to vidím na Carcassonne

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 20:45

U nás sambo dostal dostihy a sázky a jako holky si to hodně oblíbily,není nad klasiku. Mladší byla první hru bankéř, ale pak už taky hrala