Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 27. prosince 2025 08:36
Reakce na Kokoska:

Pinot Noir Aktivity jo, ale to neni klasicka deskovka. 

​Tak mě baví neklasické deskovky, no.

Však píšu, párty hry, ty mě baví. Je mi úplně fuk, kdo vyhraje, jde mi o ten zábavný průběh hry. 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 27. prosince 2025 08:53

Pinot Noir Tak ty seš protipól mého muže, kterej miluje deskovky a srdečně nesnáší všechny párty hry :o)

A teda dcera od prarodičů dostala taky takovou jakože kvízovou hru pro děti osm až devět let, tak jsme to chvíli hráli a bylo tam tolik blbejch otázek (jako třeba jaký větný člen je nějaké slovo ve větě a jak se říká fanynkám Justina Biebra), že teda zlatý kadibudky z Karaku ;o)

Offline Kokoska
35057 příspěvků moje polička 27. prosince 2025 09:01

Pinot Noir no vsak jo

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 27. prosince 2025 09:06

DruI jestli jste teda nebyli na tu hru trochu...staří

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2025 09:14

Pinot Noir teď k těm hrám přidávají takové nesmyslné bazmeky. Mamka měla ptačí budku s ohrádkou vysokou tak 20 cm sloužící akorát k prohození kostky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2025 09:15

Pinot Noir mně taky baví hrát víc než vyhrát, ale párty hry moc nemusím. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2025 09:18

Kokoska starší se rozčílí několikrát u čehokoliv, ti si člověk nemůže tak brát 

Myrtila tyhle bezduché hry na házení kostkou mně taky nebaví. Ale co zvládají Ubongo nebo ten Karak, tak si konečně zahrají všichni. Mně deskovky baví, muž na to moc není, tak jsem ráda, že kluky to bavit začíná.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2025 09:20

Pinot Noir haha, katan je moje oblíbená hraNejradši mám teda Bang, ale to chce minimálně pět lidí, spíš víc, to jsem bez šance 

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 27. prosince 2025 09:25

Evaeva Bang mě baví taky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2025 09:34

Pinot Noir no vidíš, našli jsme průnik

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 27. prosince 2025 09:46

Evaeva když na to přijde, zahraju si cokoliv a v tu chvíli mě to i baví. Ale některé hry mám chuť si zahrát kdykoliv a jiné, třeba ty osadníky, si teda zahraju, když ostatní chtějí, ale moje volba by to nebyla. Ale nejsem soutěživý typ, nemám zájem škodit ostatním, je mi jedno, že prohraju, a nesnáším, když dospělý člověk neumí zvládat prohru, nebo se zbytečně hádá a obviňuje... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2025 09:50

Pinot Noir já taky moc neškodím, nebo jen někomu. Ale mám ráda ty hry, kde se něco staví nebo jinak buduje. Naši mají i spoustu her, kde hraješ "na svém písečku", Ubongo je ostatně taky takové. Ani nepotřebuju vyhrát, ale jsem spokojená, když se mi ta hra povedla, šly mi "karty" atd...

S dospělými, co nezvládají prohru, naštěstí moc nehraju 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 27. prosince 2025 10:22

Pinot Noir ten Karak je fakt jednoduchá hra. Vybereš si jednu postavu, každá má dvě extra schopnosti. Takže se naučíš jen ty dvě své. Pak stavíš jen chodby v podzemí a když narazis na příšeru, hodíš kostkami a podle její síly napsané na žetonu ji buď porazíš nebo ne. Zároveň sbíráš klíče a odemykáš truhly s pokladem. To je celý a všechno ostatní je jen omáčka okolo

Offline Aranel
6644 příspěvků moje polička 27. prosince 2025 10:25

Pinot Noir Bang mi přijde úplně strašně složitej. Baví mě třeba Dobble a jiné hry s jednořádkovými pravidly

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 27. prosince 2025 10:41

Evaeva nesmyslnej bazmek!dyt ta ptačí budka je úplně nejvíc ňuňuuuu. A ty rozkošný vajíčka. 

Já teda deskovky dost miluju a hrajeme denně. Ale naopak mám nejraději ty budovatelské, kde sbírám nějaké suroviny třeba a pak za ně nakupuji a stavím. Nebo logické a tetrisoidní, bez příběhu, jako je třeba Patchwork, Sagrada nebo Azul. Nebo zakreslovací, kde něco propojuju nebo plníme nějaké úkoly.

Naopak mě hodně nebaví takové ty příběhové hry, většinou s nějakým fantasy tématem. To miluje muž a teda bohužel, to s ním nikdo nehraje

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 27. prosince 2025 10:42

Mne hodně baví vymejsleci hry typu dixit nebo mysterium, krycí jména jsou skvělá hra, pak mam rada takovy ty klasicky deskovky typu Azul, naopak ty strategicky hry nebo to ruzny obchodování, to rada vubec nemam (napr. ty osadníky, ale vim, ze jsou hodne oblibeny) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2025 11:01

AranelBang vůbec není složitý, když pochopíš, že se máš řídit symboly ne názvy karet. Pak tam najednou je pár pravidel

žluťásek vajíčka a ostatní jsou super, ale ta budka akorát zabírá místo. To mně teda štve třeba i na Ubongu, že ta krabice by klidně mohla být čtvrtinová. Karak v tomto příjemně překvapil, krabice je promakaná a plná 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 27. prosince 2025 11:24

Evaeva já ty hezoučký věci v hrách mám ráda. Třeba Moje kavárnička, milion malinkejch ingrediencí na vaření kafíček a čajů. Pro syna je ta hra ještě těžká, tak jsme mu udělali malou úlevu a teď ji hraje moc rád. A pak si další hodinu ještě hraje s těmi šálky a vaří mi kafíčka jak v dětské kuchyňce

Ty velké krabice holt prodávají, já to asi chápu. Malou krabičku Ubonga za litr by málokdo koupil, velká krabice působí, jakože za svoje prachy aspoň dostaneš velkou hru

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2025 11:28

žluťásek jasně. Ale když to chceš někam vzít, je to opruz. Naši mají většinu těch her v jiných krabicích, do Carcassonne duel se vejde ještě klasické atd. Ta budka mi přijde vážně jako nesmysl, hodit kostkou můžeš i bez toho a je to fakt velký krám. Maličké hrnečky klidně, je to určitě atraktivnější než kdyby to byly třeba karty.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 27. prosince 2025 11:32

Evaeva já na dovolenou vždycky zkompletuju třeba deset her do jedné krabičky nebo ještě líp do nějakého boxu. Aby se mi neponičily ty origo krabice

Výhoda velkých krabic je, že se do nich pak vejde i to rozšíření. Ke Karaku máme dvě rozšíření a vlezou se do toho prvního boxu i s insertem. 

No a my to máme trochu jako výstavku, v obýváku je knihovna s knihami, v ložnici velký kallax plný jen her