Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MPLee
3039 příspěvků moje polička 27. prosince 2025 11:39

Pinot Noir vědomostní hra u skleničky vína je náš oblíbený program s mužem. Letos jsme si nadělili nový prima zoom a rozšíření desítky a Česko. Hry s pravidly na hodinu taky nemusím, ale poslední dobou mi to dost ulehčují video návody. 

Potrefenáhusa Evaeva děti dostaly hru Syslíci. Pravidla se mi zdála složitá, tak jsem to 2 dny odkládala, ale dneska jsme u ní seděli 2,5hodiny a zahráli si několik her. Až teď jsem je přemluvila skončit. Pak teda dostala dcera Princezny na plese a to je klasický házení kostkou a ťapání a to je pro mě esence utrpení. To doufám, že přijedou prarodiče a zahrajiu si to s ní

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2025 12:06

žluťásek no tak furt to přehazovat, to bych to měla v jedné furt

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2025 12:07

MPLee my jdeme vždycky rovnou hrát po krátkém studiu pravidel, první hra je holt takový pokus prokládaný listováním pravidly. Většinou se to při čtení zdá složitější než to ve skutečnosti je.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 27. prosince 2025 12:10

Evaeva to nejde, na různé dovolené a výlety se vozí různé hry no je to hobby jako každý jiný, chceš si to prostě užít se vším všudy, mít to hezky srovnaný ve správný krabici... Jen nabízím jiný úhel pohledu, že jsou lidi, co i ty velké hezké krabice ocení a i uchovávají, používají házecí věže a stojánky a misky na žetony, kupují hezká vylepšení, podložky atd. No a je kolem toho samozřejmě byznys jako všude jinde, no.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 27. prosince 2025 12:42

žluťásek Mně třeba ani tak nevadí velké krabice jako to, že je každá ta krabice jinak velká a pak to na polici blbě vypadá. A přitom by přece nebylo složité udělat standardizované velikosti her stejně jako jsou standardizované velikosti papírů ;o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2025 13:02

DruI no to je samozřejmě další věc. Ale zbytečně velké krabice mně štvou, nejde jen o převážení, ale i o skladování 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2025 13:03

žluťásek já taky ocením hezkou hru, ale musí to být účelné zároveň. Jako dobrý design výrobku nebo architektura 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2025 20:24

Vypadá to, že kromě dudlíku a prsa odloží i pytel. Tak to už vážně není žádný mimino

Offline Aranel
6644 příspěvků moje polička 27. prosince 2025 20:36

MPLee Desítka je super!!

Evaeva Je to chlap už

Offline dzizisketa
9003 příspěvků moje polička 27. prosince 2025 22:07

My jsme dneska konečně vyzkoušeli Jízdenky, prosím! Junior, děkujeme žluťásek za doporučení, má velký úspěch. 

Offline Sweet Potato
40542 příspěvků moje polička 28. prosince 2025 08:28

žluťásek A ti největší nadšenci si vyrábějí komponenty nebo třeba i pořadač do krabice na 3D tiskárnách, takže třeba místo papírových mincí mají nádherné reliéfní, ach.

Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 28. prosince 2025 08:36

Tiež ma stolové hry nebavia. Iba možno to tupé človeče, ale karty hrám s nadšením a ešte kocky.

Ale kvízy máme radi všetci, len teraz sa nám už nedajú hrať tak často, 

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 28. prosince 2025 08:55

Já mám deskový hry moc ráda a užívám si, že je se mnou syn chce hrát. A děkuju žluťásek za tip na Florentinu, byl spokojenej a už jsme párkrát hráli. A má malou krabičku vhodnou na cestování.

Ptačí budka je sice krásná, ale je to zbytečnej krám, co překáží, tady naprosto souhlasím s Evaeva. Musím ji skladovat extra, práší se na ni a vůbec. 

Ale ukládám si od vás další tipy na hry, ten patchwork i kavárnička vypadají jako něco přesně pro mě. Ťapací hry jsou dobrý jen k tomu, aby je hrály děti mezi sebou, dávám tomu rok, maximálně dva, než přijde renesance havrana. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 28. prosince 2025 09:38

dzizisketa co jste prosím koupili za hry na PS? (dočítám resty)

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 28. prosince 2025 10:06

Sweet Potato mně se naštěstí ty věci z 3D tiskárny nelíbí, tak jsme ušetřeni dalšího utrácení

Já netrpělivě čekám na další hru z rodiny Pelíšku, příští rok má vyjít Klubíčko a podle všeho to bude snazší, přístupnější i pro děti. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 28. prosince 2025 10:22

Mě hry cwlkově baví, jak počítačový, tak deskový, měli jsme i partu, co se scházela skoro 10 let jednou týdně na Dračí doupě a pak další 4 roky na Dungeons and Dragons, akorát že jsme nafasovali dítě, co nejradší běhá venku a mlátí klackem do stromu. Navíc muž teď argumentuje, že rozehrávat ty velké hry po deváté večer, když syn konečně odpadne, nemá cenu, protože to nedohrajeme a nemáme to rozehrané kde skladovat, a jediné řešení, které vidí, je koupě velkého herního stolu, kde se rozehraná hra zadeskuje a pokračuje se, až to zase jde. Což jako obecně vzato by bylo super, ale v praxi se o tom bavíme už rok a půl, a stůl a s ním i nějaké větší hraní stále v nedohlednu.

Edit: nějaký takovýhle krám a má to stát v obýváku a zároveň sloužit jako jídelní stůl

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 28. prosince 2025 10:27

žluťásek koukám, že vy byste nějakej takovej stůl taky "potřebovali"

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 28. prosince 2025 10:48

Zina to by mě drásalo, nedohrát hru do konce a čekat bůhví jak dlouho. A ještě do toho budou padat škvírama drobky. Ježiš a rozlitý pití = zničená hra

no vůbec

Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 28. prosince 2025 11:14

Zina my sme chceli zo začiatku kúpiť kombinovaný stôl biliard a jedálenský, ale v Tom čase sme na žiadny nestratili. Teraz ich je celkom pekných dosť, ale kto by už sťahoval ten obrovský z poschodia. 

Offline dzizisketa
9003 příspěvků moje polička 28. prosince 2025 11:20

Zina 

CTR Nitro Fueled (Crash Bandicoot), Rayman Legends, Lego Jurassic World a 2K Drive a Bluey The Videogame (ta je hlavně pro Šárinku). Plus nějaký Super Mario aj. na emulátoru starých verzí.