Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 28. prosince 2025 22:07

Karja no, k četnosti a rozsahu jeho koupelnové rutiny bych se nerada veřejně vyjadřovala, mohl by tu zaklepat OSPOD.

Trochu doufám, že příště si už bude pamatovat, že to fakt nic nebylo, resp. že mu to budu moct připomenout a že si vzpomene, že to bylo OK. Poslední dobou se totiž hodně zlepšuje v té sluchové paměti, ještě nedávno se s ním vůbec nedalo bavit o minulosti, ani úplně nedávné, nějak si vůbec neuměl propojit slova s tím, co se dělo. Pocity si určitě pamatoval dobře, ale nebylo, jak mu je připomenout, to slovní vyjádření šlo úplně mimo něj. Ale poslední dobou už vypráví úplné příběhy, vzpomínky, moc rád připomíná, co vtipného se stalo, co viděl ve videu, taky umí připomenout různé Ríšovy prohřešky a tak, takže si myslím, že za dva tři měsíce, když mu připomeneme, že říkal, že to stříhání vůbec nebolelo, že si na to opravdu vzpomene, že to fakt říkal. Aspoň v to pevně věřím!

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 28. prosince 2025 22:13

Tabea jo, to bylo i s Ríšou, stříhání s řevem doma, pak to jednou někdy ve třech letech skvěle zvládla Catherinne, byla to taky rychloakce, ale vydržel, ovšem příště řekl, že chce ostříhat jen ode mne a do kadeřnictví ani za nic, a stříhala jsem ho pak až do doby, než se z něj stal šampón vyžadující střih v barber shopu.

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 28. prosince 2025 22:13

Pinot Noir Já si myslím, že on si to třeba v ten okamžik velmi těžce prožije, ale tím, jak k tomu ty pristipujes, jakoby, že seš v klidu, obejmes, uklidniš, v podstatě to celé s ním prozijes, tak to pro něj jakoby vnitřně tak strašné není. Jakože zase si to třeba v ten okamzik prožije, ale nijak mu to na duši šrám neudělá, v podstatě je to jen taková útrpna šichta pro tebe. Snad chápeš, co tím chci říct. A lepšit se to určitě bude, ale těžko říct, jakým tempem;-)

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 28. prosince 2025 22:16

Karja jo, taky věřím, že to tak je, jak říkáš. Ale drásavé to občas je i tak. 

Offline brrr
12372 příspěvků moje polička 28. prosince 2025 22:17

Pinot Noir Nejde mu z toho natočit nějaké video? Ne třeba úplně z toho stříhání, ale z toho procitnutí po tom, že to vlastně nebolelo. No a pak ho V. občas pustit v rámci přípravy.

Offline Aranel
6644 příspěvků moje polička 28. prosince 2025 22:35

brrr Taky mě to napadlo.

Pinot Noir A taková nějaká ta "včelka" na ruku asi při odběru nepomůže?

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 28. prosince 2025 22:59
Reakce na Pinot Noir:

taky umí připomenout různé Ríšovy prohřešky a tak,

​Tohle je tak hezky sourozenecký

Tak ať se ta paměť vztáhne i na to, že stříhání nic není.

Já syna přesvědčuju tirádou na téma, když si nenecháš ostříhat vlasy, bude nám dýl trvat je mejt a česat a to on taky nemá rád, tak se nechá udolat (ale stejně u toho uhýbá hlavou a má pak vždycky zuby v ofině :o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. prosince 2025 23:09

brrr mně napadly fotky

Pinot Noir kluci si teď kadeřnictví oba vyzkoušeli, rovnou barbera se všemi těmi "ofuky" okolo, oba byli nadšení, ale mladší už o tom znovu nechtěl ani slyšet a starší taky říkal, ať to zase udělám já. Ne, že by mi to vadilo, organizačně je to jednodušší. Mimino už taky u tabletu ostříhat dokážu

Vidím to jako karja, je to náročné pro vás oba, ale když mu to pomůžeš odžít...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. prosince 2025 23:11

DruI to byly i moje argumenty, mladší stříhání blbě snášel tak mezi 2,5 a 5 lety. Teď už zvládá dokonce i to mytí hlavy

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 28. prosince 2025 23:37

EvaevaDcera taky nesnášela mytí hlavy, ale nakonec ji udolal argument, že když nebude spolupracovat při mytí hlavy, tak prostě stříháme nakrátko ;o) I když teď má chuďátko malý už asi měsíc dilema jestli si chce nechat dlouhý vlasy, nebo jestli chce jít nakrátko.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. prosince 2025 23:47

DruI no jo, holčičky to obvykle vidí opačně než kluci 

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 29. prosince 2025 09:20

DruI nase kvuli tomu ostříhání už mockrát plakala, musim dělat falesnej Elsy cop z myho satku 

Offline Gatita
8653 příspěvků moje polička 29. prosince 2025 09:34

Pinot Noirmusi to být úleva po výročním stříhání:) umím si ten stres živě představit a klobouk dolů, jak to zvládáte. Dnes se ještě motáme doma, tak jdu s mladším taky k holiči. Mel jit před Vanocema, ale nemohl kvůli nějakému tomu stimulačnímu programu. Objednávám kluky do místní oficíny dlouho dopředu, aby na nich pracovaly obě kadeřnice současně a mohli jsme rychle vypadnout. Tak minule tam šel starší syn poprvé sám (vezla jsem mladšího na ten program) a připadal si prý děsně dospěle, řekl, ze to chce jako vzdycky, nechal dýško a pak si sel dolů do Billy koupit uherák jako odškodné:)) Byla jsem z toho úplně paf a tesim se, až té samostatnosti bude ještě vic. 

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 29. prosince 2025 09:43

Gatita uherák To je můj člověk. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2025 09:53

Gatita to je boží 

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 29. prosince 2025 09:53
Reakce na Tabea:

​kdyby člověk věděl, jestli je lepší ty děti nechat z těch strachů vyrůst, nebo je spíš otužovat...

z moji zkušenosti spíš nechat vyrůst, akorát u ty hygieny je teda blby, ze se to obcas udelat musi.

Offline letfenixa
10912 příspěvků moje polička 29. prosince 2025 10:09

Pinot Noir

Tiež si myslím, že o tie 3 mesiace s pripomenutím to bude lepšie. 

Gatita sánka dole! Sám k holičovi a ešte aj do Billy, wau!

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 29. prosince 2025 10:36

U nás nějak pomohlo postupný navykání si na tu myšlenku, chodíme okolo jednoho holičství, kde je vidět dovnitř, je to jen pánský, takže vevnitř samí chlapi a kluci, tak jsme si o tom vykládali a zároveň jsem mu dala jistotu, že dovnitř nepůjdeme, pak už chtěl záměrně tou ulicí chodit a zdravit venku pokuřující personál, prostě postupně jsme se tomu přibližovali, až sám souhlasil, že to zkusíme (já nevím, co bych bez tý kynologie dělala :-D). Na mytí vlasů mi přijde, že pomohlo, když jsem ho naučila v bazénu strkat hlavu pod vodu, ale asi do toho i trochu vyrostl.

Na druhou stranu máme jiný témata, třeba to, že se dítě rozbije při každým delším opuštění domova,  to i když tam jsme oba s ním a je někde, kde opravdu hodně chce být a těší se tam. Takže to není jenom dovolená, ale v podstatě jakýkoliv pobyt mimo domov nad 3 dny, teď jsme byli v rámci Vánoc na 4 noci u babičky a už bylo vidět, že je to na něj moc. A u toho si myslím, že pomůže jenom čas a jakýkoliv otužování by vedlo jenom ke zhoršení.

Offline letfenixa
10912 příspěvků moje polička 29. prosince 2025 10:47

Lukáško sa nechce zúčastniť školského plaveckého kurzu a neviem prečo. Údajne mu na to nezáleží a je mu to jedno. Ale určite je za tým niečo, čo mi ešte nepovedal a neviem to vyriešiť. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2025 11:01

Zina já mám pocit, že je to kombinace všech faktorů. Jednak na to jít pomalu, mluvit o tom, postupně zvykat, pak jak zrají a taky je to záležitost povahy. Takže univerzální návod není. Jediné, co bych řekla, že fakt fungovat nepůjde, je jít na to hodně na sílu.