Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Myrtila
5367 příspěvků moje polička 31. prosince 2025 11:24

Potrefenáhusa No, byl to takový styl akorát tak pro babičku

Offline barbucha blogger
35968 příspěvků moje polička 31. prosince 2025 11:27
Reakce na continuity:

Potrefenáhusa

Já jsem myslela, že plavací čepice jsou k tomu, aby jim při plavání nelezly vlasy do očí a nemusely pohyb ve vodě uspůsobovat ofině. Rozhodně pod ní vlasy nezůstanou ani teoreticky suché. 

​Ty čepice se vyžadovaly kvůli zaneřádění bazénu/odtoku... rozhodně ne kvůli komfortu nebohých cvičenců A byly strašný moc. Ale je fakt, že dodneška když se mi na ruku v bazénu namotá nějakej vlas, tak se mi doslova navaluje, fuj hnus.

My chodili na plavání samozřejmě ještě za pravěku, nějaká jakože YMCA to byla nebo co (šílená matka nás honila po všech možnejch kroužcích a kurzech, klavír, balet, kluci na hokej, no dril strašnej furt). A měli jsme tam šílený bachařky, co nás mlátily tyčema přes ručičky, jakmile jsme se chytli kraje bazénu...

No a jelikož geny nezapřeš i já jsem haranty zapsala do nějakejch těch volnočasovejch aktivit... přičemž mladej pán chodil na plavání až po revoluci, kdy jsem už očekávala slušný zacházení (nejen) za ty prachy... no chyba lávky. Vyfasoval podobný bachařky a řval a vzpouzel se před každou hodinou. Když jednou začal srdceryvně kvílet že nepůjde, že už bude hodnej (!!) tak už seplo i mně  a vzdala jsem to. I když nevím jestli si mladej polepšil anžto jeho pan otec vyznával metodu učení plavání prostým vhozením do hluboký vody...

Po letech jsem si nakonec užila lekce plavání se zřítelnicí, kde mělo pomalu každý dítko svoji osobní trenérku, učili se plavat i v šatech a v bazénu slavili i Lucii, to mě konečně smířilo se životem. Od tří let plave jak ryba.

Ale čepici měla taky!

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 31. prosince 2025 14:46

Čepice v bazénu se vyžaduje opravdu kvůli zaneřádění bazénu vlasy a na mnoha místech v cizině vás do bazénu nepustí, dokud si ji tam nekoupíte. Já jsem se zamlada dostala do technického zázemí bazénu a na zařízení zvané "lapač vlasů" nezapomenu nikdy

Jinak studená voda v bazénu je (bývala), pokud tam plave nějaký oddíl. My jsme neradi měli tréninky po hodinách pro veřejnost, já jsem se tam jednou málem pozvracela, protože voda byla na náš trénink moc teplá. Zimu ve sprchách jsem ovšem nepochopila nikdy, ani ty zákazy použít vlastní fén nebo možnost fénovat se prakticky až venku...

Offline letfenixa
10912 příspěvků moje polička 31. prosince 2025 17:59

Detský Silvester na ľade 

Offline Tabea
8179 příspěvků moje polička 01. ledna 2026 15:18

Jsem doma sama a redukuju věci v pokojíčku u dcery. 

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 01. ledna 2026 16:00

Tabea To je milý  A ta cesko-nemcina je malinko šifra :)

Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 01. ledna 2026 16:01

Tabea Teda tohle je fakt boží. 

Offline dzizisketa
9003 příspěvků moje polička 01. ledna 2026 19:01

My máme letos nejhezčí konec a začátek roku za poslední roky. V pondělí jsme dorazili k našim, ve vsi je u obecního úřadu od rozsvěcení stromečku navezená hromada slámy s několika balíky, aby si děcka mohla skákat, takže ty naše tam po příjezdu samozřejmě strávily celé odpoledne, sláma jim z bund padala ještě dneska. V úterý odpoledne přijela ségra s rodinou a vydali jsme se na hrad, na svařák a párek v rohlíku. Cestou zpět jsme sestupovali za pořádné chumelenice, děcka se celé rozradostněné klouzaly a kutálely z kopce domů. Na Silvestra dopoledne jsme navštívili prababičku a odpoledne jsme jeli k ségře, mají nový prostorný dům, takže půl času jsme o dětech nevěděli, druhou půlku času jsme hráli různé deskovky a karetní hry. Děcka usnula cestou v autě, doma jsme je akorát převlékli do pyžam a uložili, i bez čištění zubů. Večer byl celkem klid, takže i pes byla v klidu a spokojeně spala. A nakonec dnes odpoledne zase přijela ségra s rodinou a šli jsme bobovat na kopec, kde si Rosťa našel kamaráda z vedlejší dědiny, se kterým se trumfovali v lepším přejetí skokánku a zahučení skoro do potoka, kterým je svah ukončen, pak tam přišli různí moji známí s dětmi, skoro jsem Rosťu po dvou hodinách nedokázala dostat domů. Ani se mi zítra nebude chtít odjet domů. 

Offline shark
73 příspěvků moje polička 01. ledna 2026 19:39

Tabea jezis, přesně takhle psala moje sudetská babička?. Ja tomu dopisu perfektně rozumím. A je to hodně milé psaní

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 01. ledna 2026 19:49

dzizisketa to zní hrozně hezky!

My jsme od 23.12. na střídačku nebo najednou nemocní, začínám se děsit, že do pondělí se někteří ani nestihnou uzdravit

A včera u nás stříleli petardy a ohňostroje ostošest od devíti do jedné po půlnoci, kočka zalezla pod skříňku v koupelně a i kocour, který je zvyklý na občasnou střelbu ze střelnice ve čtvrti, chodil naježený se staženým ocáskem

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. ledna 2026 19:50

dzizisketa to je boží! Úplně závidím, museli jste si to vážně užít.

Naše děti se klepou na bruslení na rybníce, zatím jim to zlí rodičové zatrhli, ale snad do neděle to zamrzne dostatečně.

Offline Tabea
8179 příspěvků moje polička 01. ledna 2026 19:59

shark tohle byla asi nějaká testovací verze, co se ke mně nedostala. Ona nám (mně, prarodičům a prababičce) takhle často něco píše. Na Vánoce jsme každý dostali jeden dopis s obrázkem. "Nejlepschi na zelim swjete."

Obdivuju ukrajinský děti, že zvládají k české/německé/.. škole navíc i ukrajinskou. Já děti česky psát nenaučila.

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 01. ledna 2026 20:05

dzizisketa Krásný!

My jsme měli krasne celé svátky, až mě mrzí, že mi to končí a ráno putuji  do práce, tj. do pracovny teda:D. Zvládli jsme všechny ty vánoční návštěvy, vycházky za výzdobou, zpívání u stromečku, sportovali jsme, holky zvládly perfektní zimní výšlapy, doma jsem udělala kus práce navíc, co jindy nestíhám, pohnula se zabydlovanim, večer svařáky a zevlování...jako hodila jsem si z toho dneska do kalkulačky výši podpory v nezaměstnanosti, já jak čuchnu k volnu, tak to je konec! Ale to je takova pohoda, kdyz se vsechno stiha a jeste v klidku;-) No fakt se nám to vyvedlo, ty dva předchozí roky taky byly právě v duchu toho, že jsme dostonavali, takže konečně...

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 01. ledna 2026 20:06

Evaeva Chápu, mně se to bruslení na rybnice nezdá zatim ani u nás...navíc zateplene brusle mám teprve v preprave:D. Ale fakt jako nevím, u nás se bruslilo už v pondělí, na melkem rybníce teda, ale nezdálo se mi to. 

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 01. ledna 2026 20:08

Tabea To je boží;-). Třeba se ještě naučí, zase tolik přepisu tam není, jde jen o pár těch hlásek dokola a pravopis neumí ani české deti:D

Offline Aranel
6644 příspěvků moje polička 01. ledna 2026 20:17

Karja Evaeva V Jablonci na přehradě už se bruslilo někdy o víkendu, teď to naopak asi zapadal sníh.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. ledna 2026 20:27

Karja Aranel tady už taky bylo pár lidí viděno, ale taky se nám to ještě zdálo brzo. Ale právě myslím, že o víkendu by to už jít mohlo. Mrznout má i celý příští týden, tak to prostě letos musí vyjít sníh je bohužel v nedohlednu 

Na brusle jsem taky koukala, ale já bych chtěla ty skeletonové, co mají děti, a ty se dámské skoro nedělají. A já bych chtěla bílé a levné Ale asi kupujeme tu hrazdičku

Offline Tabea
8179 příspěvků moje polička 01. ledna 2026 20:35

Evaeva ty skeletonový jsem si jednou půjčovala, když jsem si zapomněla svoje, a přišly mi úplně strašný. Proč je chceš?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. ledna 2026 20:50

Tabea protože ty klasické dámské jsou všechny hrozně úzké. 

Offline Tabea
8179 příspěvků moje polička 01. ledna 2026 21:07

Evaeva koukni na roces nirvana. Ty mám já a jsou fakt široký i ve špičce.
A co klasický kanady?