Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kokoska
35057 příspěvků moje polička 29. prosince 2025 11:44

Zina to se neda lamat pres koleno. Asi malej potrebuje tu jistotu domova, ze se vzdycky vratite vsichni domu, do znameho mista, a po tech dvou, trech dnech uz tu jistotu ztraci? Nevim, co si muze nebo nemuze pamatovat z doby, nez se dostal k vam, ale i hodne male deti vnimaji ty zmeny mista a osob kolem. 

Offline Gatita
8653 příspěvků moje polička 29. prosince 2025 12:38

letfenixa ono je mu deset pryč, kadeřnictví a Billa je od nás asi 500m a chodíme tam pravidelně. Ale taky jsem byla překvapena, že kývnul na to, že si tam zaběhne sám. A za tmy. Nabízela jsem, že zruším i jeho termín a zajdem tam jindy společně. Ale on si na ten profi střih potrpí a už nechtěl asi čekat. Jinak sám právě nechodí nikam, ani na kroužek, který má také u nás "na vsi". Na jednu stranu ví všechno nejlíp, chodí tu s mobilem a kouká do aplikací pro věk 13+, ale když si má sám něco nachystat nebo někam dojít, tak to ještě nějak nezvládá. Tak mě to prave moc potěšilo. 

Offline Gatita
8653 příspěvků moje polička 29. prosince 2025 12:48

letfenixa tak školní plavání bývá dost opruz, spíš bych se divila, kdyby tam děti chodit chtěly. Uz tam Lukášek chodil? Náš kurz asi není nijak špatný, ale je to taková masovka, moc lidi, moc hluku, žádný individuální přístup, všichni se tam nějak placaj s destičkami nebo na žížalách, a je tam pěkná kosa, když člověk intenzivně neplave. Muj syn ma největší problém s tou zimou, on ma jen neco pres 20 kg a je z toho uplne zcepenělý. I ucitelka mi rikala, at mu davam neopren, ze je Uplne fialový. Neopren mam od

Tabea , za což ji jeste jednou dekuji.

Tech duvodu muze byt cela rada, a vsechny bych pochopila. U nás snad nabízejí, ze muzes dite omluvit ze školního plavání, pokud doložíš, ze absolvovalo rovnocenný výcvik někde jinde.

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 29. prosince 2025 13:01

letfenixa A nebojí se prostě neznámého, že neví do čeho jde? Synovec tam taky nechodil rád, ale až poté, co to poznal a prostě mu vadila ta zima a taková ta atmosféra makací, mně na tom školním plavání taky nebylo nikdy dobře. 

Naše děti měly problém s bruslením, taková blbost, ale jako taky ta první byla jako hodně urputná, a ta druhá to taky zkoušela. Plavání budou mít obě letos, starší chodila na školkové, ale tam jich bylo snad jen 14 v bazénu, tak jsem na to zvědavá, u nich je aspoň výhoda, že si na zimu zatim nikdy nestěžovaly. 

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 29. prosince 2025 13:15

Zina Nám se dítě rozbilo na štědrej den. Asi všechno to těšení, cukr, změna režimu a tak, hrozně ho to rozhodilo a pořád to není ok. Jak nám všude říkají, že na něm ta diagnóza není vidět, tak teď to teda prýští všema směrama a je hrozně dysregulovanej. 

Ale stříhání vlasů u kadeřnice před svátky zvládl na jedničku. Zdravím Pinot Noir a věřím, že se to bude zlepšovat. Kdysi to u nás bylo hrozný fiasko, kvůli tomu jsem taky stříhala doma se scénama. Později začal pomalinku zvládat stříhání ode mě (se sledováním vlakových přejezdů na YouTube), ale to zas trvá dvacet minut (a výsledek nic moc). Poprvý to zvládl u kadeřnice a prý i příště. A odběr krve minule zvládl úplně na pána, navíc si pak mohl vybrat u sestřičky lízátko, no skoro se tam podruhé těšil. A to máme odtamtud hodně nehezký vzpomínky. Moc vám přeju, ať to má i u vás všechno zlepšující se trend, ono to porozumění dělá strašně moc. Ona ta zvýšená citlivost u těch neurodivergentních dětí může znamenat i to, že je pro ně prostý stříhání vlasů tak strašně nepříjemný, až to hraničí s bolestí. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 29. prosince 2025 14:07

Kokoska jo, trefilas to přesně, ve vědomý paměti z toho nemá nic, v podvědomí jsou to hluboký šrámy a ztráta jistoty ho přepne do režimu boje o život a podle toho pak jedná. Už není malej, tak se s ním dá o ledasčem mluvit, ale bohužel tak jednoduchý to pochopitelně není, že by si stačilo o tom promluvit a všechno by se spravilo. Mně je jasný, žeje to běh na dlouhou trať, akorát občas už nabydu dojmu, že to snad už máem za sebou, a pak mě takový vybočení, který udělá z dítěte příkladnýho gremlina, vrátí zpět do reality.

Len ta změna režimu je fakt velkej zásah, plus rozrušení z těšení se na dárky a pak z dárků samotných je forma stresu, takže je to i pochopitelný. Ta "naše" diagnóza taky není na první dobrou na dítěti vidět, někdy je to kvůli tomu o to složitější.

Offline letfenixa
10912 příspěvků moje polička 29. prosince 2025 14:14

Gatita u nás to nie je žiadno povinné, škôlkove zmeškal, lebo bol chorý, tento bude v 3.ročníku. zima tam veru bude len ma štve, že ja ho to nenaucim a on si myslí, že bude do konca života plávať s rukavnikmi

Offline letfenixa
10912 příspěvků moje polička 29. prosince 2025 14:16

Karja ako druhak absovoval korčuliarsky kurz, bol úplne nadšený, aj si od Ježiška teraz vypýtal korčule. Vlani sme mali v meste takú tú umelú  ľadovú plochu, škoda, že nie aj teraz, to by mu úplne stačilo. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 29. prosince 2025 15:03

letfenixa dcera se nechtěla vůbec učit plavat a pak byla na akci, kde se děti, které uměly plavat, koupaly v bazénu, zatímco ona (osmiletá) se musela povinně svlažovat pod sprchou spolu s nějakými předškoláky, prej to bylo hrozný

Tak si dala říct a chodila s tatínkem do bazénu učit se plavat, aby příští rok nemusela pod sprchu

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 29. prosince 2025 15:06

letfenixa já se mu vůbec nedivím, školní plavání jsem nenáviděla a plavat jsem se tam nenaučila, a podle mě nikdo z naší třídy. Kdo už uměl, ten uměl, kdo neuměl, tomu to úplně zhnusili. Plavat mě naučily starší holky na rybníku. Ríša musel se školkovým plaváním skončit kvůli zimě, byl tehdy dost podvyživený, a vůbec to nedával, i učitelky řekly, že nejvíc modrý z celé třídy a že by ho tam už neposílaly. To je u nás nějaký národní sport, utrap děcka na plavání zimou. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2025 15:52

Mně školní plavání naopak hodně dalo, ale my měli ve škole bazén, tak asi ty učitelé věděli. Na povinné školní plavání si nepamatuju, takže asi žádné trauma, chodila jsem i se školkou. Kluci školkové nezvládali, jeden tou dobou vůbec nevlezl do bazénu. Ale ten teď nadšeně chodí plavat do kurzu a na školní plavání se už hrozně těší.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2025 15:55

Pinot Noir ono je to těžké. Když chodí do normálního plaveckého bazénu, tak je zase horko těm dospělým, co normálně plavou. Spíš by to chtělo přizpůsobit ten kurz, aby se hodně hejbali. Starší chodí zmrzlý, když má dvě lekce za sebou.

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 29. prosince 2025 16:53

Evaeva nevím, no, já v bazénu vždycky normálně plavu, ale úplně v každém je mi zima . Ty přechody do šaten, zima ve sprchách, to je strašný. A ty děti se právě moc nehýbou, pořád se řadí, počítají, do vody jeden po druhém, sprcha a šatna jim trvá, u toho prostě strašně mrznou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. prosince 2025 10:13

Pinot Noir já se s dětmi k normálnímu plavání moc nedostanu Ale právě si myslím, že to je ten hlavní problém, že je pořád řadí, že by s tím měli ti trenéři počítat a měli by hlavně plavat. U nás teda chodí do školního bazénu, tam je voda teplejší než v plaveckém a v šatnách je to v pohodě. Ale když chodí do plaveckého, tak věřím, že je jim kosa.

Offline dzizisketa
9003 příspěvků moje polička 30. prosince 2025 18:30

Šárčiny výroky z dnešní procházky:

"Mami nezpívej, bolí mě z toho uši!" 

"Život je krásný, máme se rádi." 

Vyrazili jsme v půl třetí za plného slunce na hrad nad dědinou, zpět jsme vyráželi ve čtvrt na pět za hustého chumelení, děti byly jak sněhuláci.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. prosince 2025 19:22

Mimino chová imaginární pejsky. Dost hustý, když uvážím, že dá stěží dohromady kloudnou větu

Offline letfenixa
10912 příspěvků moje polička 30. prosince 2025 19:46

Využili sme napadnutých 5 mm snehu a boli sme sa ešte teraz večer bobovať. Asi 2 min od domu je briezok, kde sa dá. 

Offline continuity
43259 příspěvků moje polička 30. prosince 2025 20:19

Naše děti mají bazén ve škole, venkovní, prý vyhřívaný. Reditelka bojuje o zastřešení leta. Plave se do konce října a od začátku května. To by ještě šlo, ač o vedru nemůže být řeč, ale co mne sejří, že nesmí mít svůj fén a zbytek dne sedí s mokrou hlavou. 

Druhá věc je, že moje děti tam přišly až na druhý stupeň a uměly plavat hodně dobre - léta s trenérkou a rok v plaveckém oddíle a hlásily, ze všichni spolužáci do jednoho umi plavat a někteří i líp než mladší (starší plavala rok závodně, to se nedá už hodnotit). Co na té předešlé škole, kdy byl jen ten roční kurz vůbec nebylo. Plavání je hodně technická disciplína, podle mne je lepší, když to ty děti učí někdo, kdo ví co dělá. 

Sama jsem se naučila pořádně plavat až jako dospělá, tak jsem ráda, že to moje děti umí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. prosince 2025 20:24

continuity nesmí mít fén a žádné tam nemají

To mně štve i na tom "našem" bazénu, že tam jsou jen ty bazénové fény a zásuvky jsou zaslepené. Jako kluci jsou suchý hned, ale fénovat tam vlasatou holku bych nechtěla. I když čepice lecos pořeší, tak si myslím, že během přestávky to tam holky sotva stihnou. (Ale my jsme si podle mě fény taky nenosily )

Offline continuity
43259 příspěvků moje polička 30. prosince 2025 20:49

Evaevafeny mají asi dve prditka na celou třídu a vyfoukat tu hřívu, co má mladši, trvá i s profi kadeřnickým fénem minimálně deset minut.