Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2026 14:09
Reakce na Gatita:

Evaeva myslím, že staly pod dvojku, v nějaké sleve

​Budu to sledovat

Co se týče vinted, tak mám zkušenost, že většina prodávajících zboží ochotně změří. Pokud to teda není nějaká super nabídka, že by hrozilo, že to zmizí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2026 15:49

Ehm...pardon

Offline Tabea
8179 příspěvků moje polička 02. ledna 2026 16:45

Potrefenáhusa doufam, ze tvůj muž dneska půl dne neproškytal. Ač ho neznám, dost tu na něj dnes myslím, jelikož jsi ho vylíčila jako chladnokrevného vyhazovače. Dcery pokoj je zamořený různýma papirkama, sešítkama, nalepkama, různýma věcma na tvoření, roztomilýma gumama, tužkami, fixama a dalšíma hrůznýma věcma. 

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 02. ledna 2026 20:59

Tabea Tak to je jak pokoj našich holek, ale ta starší si tam jednou za čas uklidí, ale stejně na jejím pracovním stole najdu třeba 50 ks různých věci, co jsou jakože vystavené....

Ale teď se u mladší zabydlel pavouk, ale je děsně chytrejy jakmile se něco šustne, tak zaleze. Ale je fakt mega,musím ho dostat. Biolit podle mě účinkuje jen když se to nastřiká na něj, on je prostě ve skvire u podlahy a nevím přesně kde, nemate zkušenost, jak fungují nejake ty pasti? Protože on je fakt mega, to jestli holky uvidi, tak do toho pokoje už nikdy nevkroci

Offline viktorka_od splavu
49387 příspěvků moje polička 03. ledna 2026 20:01

tohle by meli hrat v porodnici porad dokola, nez se to rodice nauci nazpamet, nepoustet domu:

https://youtu.be/-4O8mhoH0Iw?si=vGzGsu-XLYvqatCD

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 03. ledna 2026 21:34

viktorka_od splavu Kterou část přesně myslíš? Studnička je podobná kvalita jako Herman, demagog a dojmolog. Kdysi jsem ho chvíli sledovala, ale jeho opakované kydy o tom, co všechno mámy dělají špatně, aniž by zmínil táty, mě dost otrávily. Vlastní dojmy a své zkušenosti, tj. zkušenosti ve vlastních očích dokonalého otce jednoho dítěte, vydává za obecně platné pravdy. V tomto konkrétním rozhovoru neříká přece absolutně nic objevného, jsou to obecné líbivé plky, za které mu tleskají převážně babičky a tchýně. Plus teda zasvěcené promluvy o tranzicích zakončené vyjádřením, že těmto klientům se odmítá věnovat, to je fakt kouzelné. Jeho spolupráce s "odborníkem" Slávou Černým nasadila tomu všemu korunu, takže když se nedávno projevil jako proruská filcka, ani mě to vlastně moc nepřekvapilo. 

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 03. ledna 2026 22:00

Pinot Noir viktorka_od splavu Já nesleduji nic nějak konstatne, abych řekla, kdo je jak dobrej, kdo co hlásí, koho sledovat ci nesledovat. Ale z toho Studničky mám takový docela rozporuplné pocity vždycky. Jako jo, nejakej základ je tam dobrej, nebo pro mě souhlasnej, ale přijde mi to jako taková jasná a základní věc, typu, že máš vnímat dítě, povídat si s ním, atp. atp.... a  a pak jsou to takové omílané plky či takové generalizovaní, až hanba. 

49387 příspěvků moje polička 03. ledna 2026 22:26

mno, staci zdejsi sahodlouha debata o dopisech jeziskovijinak netusim jaky dalsi nazory pan produkuje, ale to ze nepracuje na tranzicich jsem pochopila tak, ze nechce ty deti v tom podporovat, ale resit rodinne problemy, ktere je k tomu presvedceni dovedly. jinak v tomhle konkretnim rozhovoru mi teda nepripadlo, ze nasazuje na matky, furt mluvil o tom ze problem ma cela rodina/rodice. ale koukam, ze jsem pichla do vosiho hnizda:-))

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 03. ledna 2026 22:35

viktorka_od splavu tomu o dopisech Ježíškovi nerozumím.

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 03. ledna 2026 22:39

viktorka_od splavuA kde ti třeba přišlo něco jako společného nebo nějak jako problematického s dopisy o Ježíškovi? Mne třeba celá ta jeho ,,dárková,, debata v tom podcastu přišla zvláštní, podstata asi je, nezahlcovat děti blbostma, nekupovat si je darkama a být opatrný na vztah s prarodiči v tomto ohledu. Ale prohlášení nikdy dárek, nikdy nic z cest, nikdy nic od babičky, mně to přijde jakože takové udělané téma, aby bylo. A pak to prohlášení, ze děti s depresí to mají z rodin, že vždycky je tam nějaké ,,téma,, mně to přijde fakt hnusný, on má taky jistě svoje téma, každej má téma a spousta lidí se snaží být těmi nejlepšími rodiči, jakými to jde, ale upřímně, žádnej není nejlepší...

Offline dzizisketa
9003 příspěvků moje polička 03. ledna 2026 23:05

viktorka_od splavu 

Upřímně, cos od toho čekala? Že nás nějak osvítiš? Nebo sis na nás spíš přišla zchladit žáhu? 

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 03. ledna 2026 23:11

dzizisketa Tak je to tady mrtvý, ted tim stěhováním, třeba si máme spolu povídat. :Do:Do Máš něco k tématu? Já nemám moc. Četla jsi to Držte si svoje děti, co tam zmiňuje jako skvělou knihu? Jako já jsem to nějak pochytila z nějakých rozhovoru, taky jako nějaká základní myšlenka dobrá, pojetí asi přílis mi přijde kontroverzní. Prostě věnovat se vědomě dětem, dávat jim svůj čas, vnímat je, já nevím, co na tom furt chce někdo ještě vymejslet vic, jak nalákat do tech on-line kurzu:D. Což je asi i případ pana Studničky.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2026 23:26

Karja tu knihu hodně propaguje ta paní z DJTL. Já ji nečetla. Ale taky mám pocit, že je poměrně radikální hlavně jakoby v ohledu na společnost, ve které žijeme, ze které se nemůžeš odříznout.

Rozhovor si pustím možná v týdnu, tak pak vám řeknu, co si o tom myslím

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 03. ledna 2026 23:31

Evaeva Nepouštěj si to, je to zbytečnej čas, radši si vyžehli ponožky třeba. Ano v souvislosti s tou paní jsem o té knize taky slyšela a ona myslím, její dcera studovala dálkové střední, aby byla více doma? Nějak takhle to zminovala, to mi přišlo teda takové bizarní, ale neznám souvislosti, třeba nějak nemohla chodit do školy i z více důvodu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2026 23:36

Karja ona má/měla všechny tři děti na domácím vzdělávání, resp. unschoolingu. Do školy nějakou dobu chodil jen ten první syn. Té prostřední holce je cca 16, takže střední asi začala, nevím, ona tohle nesdílí.

Já bych si to pustila jen do uší, takže kombinace s žehlením ponožek je možná Ale školka pro mimino je tenhle týden v ohrožení, takže možná vám to povím až za 14 dní

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 03. ledna 2026 23:56

Evaeva Třeba to mimino zaujme;-). Jo, ona to říkala nějak v souvislosti s tou knihou, ale nechci to parafrázovat blbe, že taky souzní s tím ,,držením si děti,, a že ta dcera studuje distancne, že má nějakou online výuku každý den., takže spolu tráví ten čas. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. ledna 2026 00:01

Karja tenhle multitasking nedávám (dítě+ podcast)

Hele, nevím, to bych kecala. Možný to je. Co jsem pochopila, tak ty starší děti taky tráví dost času s jejich tatínkem.

Ta základní myšlenka, že děti se mají orientovat na rodiče a je na vrstevníky je jistě správná, ale taky mám pocit, že její rozvíjení akorát háže další vinu na rodiče. 

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 04. ledna 2026 00:27

viktorka_od splavu pockat jako ze to, ze je nekdo trans, zpusobily rodinny problemy?! Nebo sem spatne pochopila vyraz tranzice?

49387 příspěvků moje polička 04. ledna 2026 08:13

dzizisketa proc zahu, me nijak nezlobite, naopak

Pinot Noir dost me prekvapilo, ze zdejsi deti musi dostat vsechno co si preji, aby mely radost. delalo to na me dojem, ze cely rok jsou chude a smutne, jen na Vanoce cekaji. ja to co rikal dost chapu i proto, ze podobny pristup ma muj partner. darek dam s radosti kdyz napriklad narazim na neco, o cem vim ze obdarovaneho potesi. tak jdu a dam mu to. necekam az na nekdy v kalendari. a naopak.

Evaeva jo presne. radikalni neni vubec, jen v porovnani s tim v cem zijeme.

711990 jezis vubec. identifikace s necim jinym, nez kym opravdu jsou, je u mnoha tech deti unik od reality, to rika. a jasne, ne u vsech, ale ze by najednou v kazde skolni tride byl transsexual, je dost nerealny, tak caste to urcite neni.

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 04. ledna 2026 08:40

viktorka_od splavu myslím, že nikdo takový ohledně všech položek seznamu tady nebyl a celá ta dárková debata, kdy koupim, nekoupim dárek, je taková našroubovaná. však to nedává smysl ani v tom tvém příspěvku, že podobnou koncepci má tvůj partner, co dává dárek kdykoliv.....však to asi dělá každej rodič, kterej si to může dovolit, že pořizuje nějaké hračky, oblečení i během roku, podle toho co se dítěti hodí, co užije, pokud si to může dovolit to teda koupit a ti chytřejší přemýšlí, aby toho nebylo moc, aby to dítě nemělo na co si ukáže, aby se těšilo, atp. Jakoby jak z tohoto někdo může udělat téma, že dárek nemáš předávat, že ho máš dát do pokojíčku, že nemáš vozit nic z cest..... Mně to přijde až úsměvný a tomu pánovi hluboce závidim ty výdelky z těch online kurzů!