Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zuzuli
3549 příspěvků moje polička 15. ledna 2026 08:38

Jsem jich jeste par dohledala, i to s tou prestavkou, pamatovala jsme si to spatne

Zbytek jsem jen predcitala do telefonu me mame, ucitelce prvniho stupne, co se tomu taky jen smala a divila, ze to vyvesi nekdo na plot.

Mne totiz tenhle "ucitelky humor" strasne pripomina jednu osobu z meho pribuzenstva a to vubec neni nekdo, koho bych chtela jako ucitelku pro sve dite. Je to trochu takova Hajska.

Offline Zuzuli
3549 příspěvků moje polička 15. ledna 2026 08:54

Ale trochu si postezuju, moje dite ma postinfekcni zanet lytkovych svalu. Pres vikend horecky, v pondeli jak zazrakem bez teplot a s energii, kdy tu skakala po posteli a nudila se, a od utery boli nozicky a chodi jen po spickach.

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 15. ledna 2026 09:14

Zuzuli

Chudinka malá, jak se jí to stalo?

Offline Zuzuli
3549 příspěvků moje polička 15. ledna 2026 09:24

Karja benigní akutní myozitida se to pry jmenuje. Komplikace viroz a ted pry casto chripky B u malych deti, za par dni to ma samo odeznit. Neco jako je ten postinfekcni zanet v kycli, ktery jsme uz taky meli.

Kamaradcin syn to mel po chripce ted o vanocich, tak jsem nebyla uplne v soku, ze moje dite prestalo chodit. Ale myslim, ze ona chripku nemela. My s muzem jsme oba zdravi, nenakazili jsme se, a taky by chripka asi trvala dele nez dva a pul dne.

Offline Potrefenáhusa
38114 příspěvků moje polička 15. ledna 2026 10:09

Zuzuli nase mela loni ten zánět kyčle po nejaky lehky banální viróze, asi dvoudenní, ani bych si uz nevzpomněla 

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 15. ledna 2026 10:10

Zuzuli Ano, pak jsem to pochopila, že je to po nějaké infekci. No chudinka malá, snad to brzo odezni

Offline Zuzuli
3549 příspěvků moje polička 15. ledna 2026 10:17

Potrefenáhusa nase mela ten zanet kycle zdanlive po nicem. Jen nam ji asi dva tri tydny predtim vratili ze skolky, ze zvraci. Krom toho zvraceni vubec nic a pak najednou ta kycel. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. ledna 2026 10:50

Potrefenáhusa Zuzuli syn měl dvakrát koleno, taky po takové běžné rýmě s trochou teploty. Evidentně se to y těch dětí může vrazit leckam.

Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 15. ledna 2026 11:02
Reakce na Evaeva:

Anema tak otevřené byly

Offline DruI
5345 příspěvků moje polička 15. ledna 2026 11:32

Anema No hele, když jsem si na netu studovala prezentaci jednotlivých okolních škol, tak se mě muž zcela vážně zeptal, jestli si opravdu myslím, že někde na plnou pusu napíšou, že to tam vedou rigidní idioti (nepíšou, ale bylo by mnohem jednodušší, kdyby psali ;o)

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 15. ledna 2026 11:45

DruI na plnou pusu to nenapíšou, ale třeba ten kvíz, co jsem postuje Zuzuli je poměrně vypovídající. 

Mně to přijde úplně debilní, protože moje děti by ani nenapadlo se tahat do školy plyšáky, ale když jim to takto naservírují, tak je jasné, že ta myšlenka tam bude. 

Předpokládám, že těm pětiletým to má někdo předčítat, takže ještě do toho namočili i rodiče. Ať zvedne ruku, kdo vychovává děti tak, že jim ráno vyjmenuje všechny blbosti, co by mohli během dne udělat a pak jim vysvětluje, že je dělat nemají.

Offline DruI
5345 příspěvků moje polička 15. ledna 2026 12:03

continuity Mně to přijde debilní, protože moje dcera tahá plyšáka do školy i v druhé třídě. Já jsem nějak zastánce toho, že pokud má v tašce to, co potřebuje na vyučování a s tím ostatním nějak zásadně nevyrušuje, tak je každýmu celkem prd po tom, co v té tašce vlastně má.

Blbosti se snažím nevyjmenovávat, protože jak píšeš, ty děti nepotřebujou další inspiraci, ony to vymyslí i sami ;o)

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 15. ledna 2026 12:17

DruI

Moje děti tahaly jiné krámy, sice nebyly moc velké, ale zas dost těžké. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. ledna 2026 12:18

continuity DruI nehledě na to, že o přestávce běhají nebo si plyšáky tahají z úplně jiných důvodů než, že by nevěděly, že to nemají dělat

Offline DruI
5345 příspěvků moje polička 15. ledna 2026 12:23

continuity No, dcera má třeba na klíčkách od skříňky navěšené asi tři různé přívěsky, včetně kovové podkovy. O množství kamenů, co má furt víceméně všude ani nemluvím. Ale jak říkám, tahá to na svejch zádech, tak je to její boj

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 15. ledna 2026 12:23

continuity

DruI Moje dítě si plyšáky a hračky tahalo do školy celou první třídu. A co pan učitel na to? Věděl, jak se jmenujou:D A jednou si teda schoval miminko Zuzku pod čepici a to byl velký problém, to neměl dělat... 

Offline Potrefenáhusa
38114 příspěvků moje polička 15. ledna 2026 12:54

DruI u nás maj plyšáky zakázaný ve školce předškoláci, že už jsou velký a nesmej je prej mit ani v batůžku v šatně. To vubec nechapu, proc nekdo nechce, aby treba.deti lip po obědě usnuly 

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 15. ledna 2026 13:10

Potrefenáhusa U nás ve školce se vždycky vyhlásí že je jeden plyšák na spaní a má zustavat ideálně ve školce...pak se to samovolně rozvolní a dospěje to k tomu, že učitelky lezou po čtyřech a hledají nějakou kravinu z kindervajíčka...a zase je apel na toho jednoho školkovýho plyšáka a takhle pořád dokola:D

Offline DruI
5345 příspěvků moje polička 15. ledna 2026 13:16

Potrefenáhusa U nás ve školce si nesmějí vlastní hračky nosit do třídy, aby se nemusely furt hledat, ale můžou mít plyšáka přímo na spaní a vlastní hračky, co mají v šatně si můžou nosit ven. To mi připadá celkem rozumné.

Karja A odpustila nakonec panu učiteli? Schovávat plyšáky je vážný přečin!

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 15. ledna 2026 13:29

DruI Jako on dělá furt nějaký srandy a dcera to moc nebere, párkrát kvuli němu i brečela:D. Ale to i kvuli ruzným spolužákům no. Tak se jí to snažim vysvětlit pokaždý. Jednou přišla ze školy se slovy, že "pan učitel je magor" (dal jí pětku, ale jen takovou jako varovací jakoby...), ten příběh jsem vyprávěla sambovi a on na to řekl, ač neznal dcery reakci, "no tak je snad magor?". Tato větev naší malé rodiny je taková povahově komplikovaná a bývá trochu problémek s protistranama, co na ně nejsou opatrný.  Ale ted má s ním nějaký lepší období, asi na to dozrála.  Ale ta mladší se normálně bojí, že ho bude mít za třídního, ptá se jestli bude u zápisu...což je tak jakože směšný, protože on je reálně velice dobrý učitel, velice dobrý člověk a o dceři vždycky hrozně pěkně mluví a to by vlastně ani nemusel...:D