Vše o těhotenství a dětech
letfenixa tak byla to přednáška pro rodiče budoucích prvňáků připravená celým kolektivem přednesená za přítomnosti ředitelky a zástupkyně ředitelky... Konkrétní množství úkolů asi záleží na učiteli, ale beru to tak, že významný podíl domácí přípravy je prostě oficiální politika školy.
Evaeva to mi pripomnelo, jaky dojem na me udelala bronzovka, kdyz jsem sla kolem v zari a na plote byla tahle stezky s otazkami ![]()
Bohuzel ten dotaz "k cemu neslouzi velka prestavka" s odpovedmi "ke klidnemu rozhovoru s kamaradem", "ke svacine a hygiene" a "k behani a skakani" jsem uz nanasla ![]()

Pinot Noir Ale ti jsou teda vostrý! Ale teda ono stejně záleží na učitelce. I ve škole s divnýma názorama můžeš narazit na poklad.
Zuzuli Tak v téhle škole bych testem asi neprošla ![]()
Zuzuli Já si pořád říkám, co tu s těma divnýma školama furt máte. Tady je obyčejná základka, každý si na ní občas zanadává, ale to je na vesnici normální. Když pak čtu tohle a povídání o přednášce od Pinot Noir tak nestačím zírat. Jako taky tady jsou takové učitelky, co si stězovaly, že dítě nemá pečlivě vykreslený puntík, ale určitě to není oficiální linie školy, ba naopak. Fakt, zlatá naše venkovská základka.
U nás třeba od druhé třídy můžou děti psát psacím i tiskacím, jak se jim to líbí (protože ony se z toho sešitu učí). Povinné je psací jen v češtině (a myslím jen na nižším stupni), tolik k těm úhledným poznámkám v sešitech.
Zuzuli no tak skákání o velké přestávce jako odpověď nemůžeš čekat asi na žádné z těhlech škol, za to bych je zase nesoudila![]()
Pinot Noir to ke vostry, prej oblozenej chlebicek
to je jak ty logopedický sešity, kde sw to hemží jitrnicema, vetrnikama a šlehačkovýma poharama, který naše děti neznaj ani z obrázku
Pinot Noir Strašný, ale taky jsem jednou byla na přednášce o dětské zralosti z vedlejší školy a normálně jsem odcházela s pocitem, že ta učitelka nemá ráda děti, proč jako učí, a proč dela neco navic. Prostě mluvila o nich s takovým despektem. Jako chápu, že si ucitele upusti emoce někde v kabinetu mezi svejma, ale takhle na te oficiální přednášce to bylo děsný, ale aspoň to nebyly žádné jakože požadavky jako u vas...byl to jen takový osobní přístup.
brrr Ano, taky vždycky pak velebim naše instituce, a chválím je vždycky osobně a adresně a dekuju jim.
Pinot Noir
HODINA úkolů!!
Pinot Noir Ale ti jsou teda vostrý! Ale teda ono stejně záleží na učitelce. I ve škole s divnýma názorama můžeš narazit na poklad.
Jo, ale ze svých zkušeností bych to nepřeceňovala. V první třide měli obě děti skvělou ucitelku (proto jsem je tam taky dala), ale starší o ní přišla ve třetí a mladší po půl roce, protože otěhotněla. A pak už ta škola s blbým vedenim nezaručí nic.
Pinot Noir no tak to bych asi taky poslouchala s otevrenou pusou. Nase prvnacka teda rozhodne neumi prohravat a slovo oblozeny chlebicek taky nevim, kde by pochytila, protoze to doma nejime.
Ta naše základka asi není špatná, nemá špatnou pověst a nemám info o žádné velké nespokojenosti. Šla jsem za ředitelkou s dotazem, kdy a s kým vlastně řešit Viktorovy vzdělávací potřeby, a byla vstřícná, o dysfázii má povědomí, poděkovala mi, že to hlásím předem, u zápisu to mám oznámit a budou mi prý přivolány speciální pedagožky, abychom se domluvily. Řekla mi, ať se nebojím, že to zvládneme a že děti s dysfázií ve škole už měli. Pravděpodobně tam skončíme, v těch dalších školách se losuje, takže je to otázka štěstí. Takže já se s myšlenkou na tuhle školu smiřuju a odpor k ní nemám, ale teda na první schůzce s rodiči dětí, které tam ještě nejsou ani zapsané, bych jako zásadní asi volila úplně jiné informace než vykání a znevažování hyperaktivity. V ostatních školách povídali o tom, jaké metody používají, jak probíhá adaptace, co speciálního nabízejí, jak motivují děti, jaký rozsah spolupráce od rodičů si představují a co vlastně nabízejí. Takové pozitivní to vždycky bylo.
V prosinci jsme byly na DOD na jedné strední škole a měla jsem dojem, že paní ředitelka se spíš snaží uchazeče odradit. Jako jo, nával je všude, ale teda až tak najevo by to dávat nemuseli. ![]()
Výsledek je, že má 2/3 studentů, kteří se na školu dostaly z třetího místa, takže tam vlastně vůbec nechtěli, podle logiky furt lepší střední škola než pracák. (teď se dávají tři školy a na to třetí místo se dává to poslední záchranné lano, když to jinam nevyjde).
Přesně to mě napadlo taky!!!
U nás pořádala škola pro předškoláky takový kurz, jednou týdně odpoledne měli hodinu přímo ve škole a vyplňovali tam ty různé pracovní listy. Bylo to fajn, děti si aspoň trochu si zvykly na to prostředí, měla je učitelka ze školy, takže i to byla příjemná změna. Že dostávají i úkol domů jsem zjistila úplnou náhodou asi po pěti lekcích, protože je odevzávali na konci hodiny a dcera je vždycky stihla sesmolit během té "výuky". Byla jsem na prášky, ale nějaký cizí otec mi tam říkal, ať neblbnu, že tím pádem zvládla nejdůležitěší školní schopnost ještě dřív než tam nastoupila! ![]()
Garfie měl pravdu ![]()
U nás je tahle školička taky, syn tam chodí rád. O úkolech se teda nezmiňoval ![]()
Evaeva No možná by ses ho měla zeptat...![]()
Pinot Noir já jsem litovala, že u nás nějaká přednáška s ucelenými informacemi pro rodiče předškoláků nebyla, ale už teda nelituju, protože si taky nejsem jistá, co bych se tam na tak veliké základce dozvěděla.
Ale ani prezentace školy není samospásná, už jsem tu psala o jiné základce, kde prvňákovi na začátku října řekli, že neumí číst. A protože tam bylo celkově nepříjemné prostředí, tak to šly některé matky řešit s ředitelkou na domluvenou schůzku. Ta, když vyšla z kanclu, tak řekla jiné zrovna přítomné učitelce, "hele, bonzačky jsou tady".
Tak ti mají na papíru k zápisu:
edit: smazana fotka letacku
No, smála jsem se dlouho, když mi to kamarádka poslala
.
Anema tak otevřené byly![]()
Jinak je to na![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“