Pinot Noir to jo, ale nemusíš jí absolvovat dvakrát během čtyř hodin. Radost to samozřejmě není![]()
Vše o těhotenství a dětech
continuity jak vidíš u Zuzuli tak argumenty, proč to nedělat, se najdou i ve třídě plné předškoláků.
Mohučanka podle mě mu vadí to stigma speciální školy pro poruchy učení, bojí se, že tam na tom děti budou hůř než V. a nebude to pro něj podnětné prostředí, že je to tak trochu skleník a vstup mezi vrstevníky v pubertě bude šok a že se taky může stát, že mezi šesti spolužáky si nenajde žádného kamaráda. Plus ta vzdálenost, kde teda nejde jen o tu samotnou vzdálenost, ale i to, že ho tím pádem budeme muset doprovázet víc let.
Pinot Noirvždy to můžete zkusit na rok nebo dva. To mu ani v běžné škole nic neuteče, z matiky rozhodně ne a uvidíte tu češtinu. O nic jiného v podstatě nejde. Když se ukáže, že kolektiv i ty povinnosti už zvládá, tak ten přestup bude možný, ne?
Pinot Noir Já bych to viděla jako continuity. Ty první dva tři roky mu v učení nic neuteče. A popravdě, on bude mezi vrstevníky jinej vždycky, tak není úplně od věci, aby si takhle na začátku vybudoval nějaké sebevědomí ve škole, kde se mu budou moct víc individuálně věnovat. A přestoupit pak může vždycky.
continuity ty jo, mně ty přestupy připadají jako úplně krajní možnost, i u "zdravého" bych to velice důkladně zvažovala a přistoupila k němu, jen kdyby se dítě trápilo, ne proto, že se mi nechce dojíždět.
Pinot Noir
. Me ti prijde, ze ti odbornici to az prehaneji. Slysim to ze vsech stran a nas se to tyka taky (rec). A kdyby nekdo zkoumal me a muze, tak dopadneme taky spatne. A ty naroky na deti mi prijdou strasne velike ted. Kdyz byly synovi 4, tak jsem dostala v podstate kartac o d skolkove logopedky, ze neumi pocitat do 5 a barvy. On tehdy skoro nemluvil, tak se to ani nedalo objektivne posoudit. Ted mame logopedku novou a taky dostavame ukoly. Sam syn to minule komentoval. Povida mi "mami ja mam ted tolik logopedu, ze se z toho snad picnu".
Pinot Noir spíš kdyby se naplnily obavy tvého muže, že mu to tolik nedává, pak by to třeba stálo za zvážení. Ono to dojíždění není jen tvůj čas, ale i jeho. Taky bych to viděla tak, že za ty dva tři roky bude znovu vyhodnocovat, co vám to dává a co bere. Ale to je za dlouho, vždyť tam ještě ani nechodí. Výběr školy je bohužel vždycky trochu sázka do loterie.
Karja Evaeva no nebudu lhat, ze nase skolka je jeden z duvodu, proc se na skolu uz fakt tesim a odpocitavam cas do cervna. Zvlast, kdyz mam srovnani s tou jinou skolkou, ale zase davat ji na treti rok do treti instituce jsme nechteli. Nejvic se tesim, ze ve skole uz nebude spat po o a treba bude vecer usinat nejak rozumne.
Ale zase ted celkem vyuzivam toho, ze ze skolky ji muzu kdykoliv omluvit a ty aktivity mame spolu. A v prosinci byla doma pres tri tydny, muz si vybiral pred vanoci nahradni volno, tak si ji nechal doma uz od desteho. S tim asi budeme mit ve skole utrum.
Zuzuli jo, to si užívej! Ono se samozřejmě dá občas dítě omluvit z rodinných důvodů, ale je to takové.... Minimálně to obnáší dodělání toho, co dělali, což třeba syn fakt nerad dělá.
Evaeva jj, jsou to všechno teorie, těch sedm dětí se losuje asi z padesáti, takže nejspíš jsou všechny úvahy fakt jen teoretizování ![]()
Sam syn to minule komentoval. Povida mi "mami ja mam ted tolik logopedu, ze se z toho snad picnu".
Ale já mu fakt rozumím! Je to občas na picnutí. ![]()
Kvůli dojíždění ne, spíš jsem to myslela, že kdyby jste měli pocit, že tam zaostávají. Ty přestupy nejsou zas tak výjimečné, ja jsem měnila školu u obou dětí kvůli tomu, že ta spádová základka stala za... výkal. Hlavně ten druhý stupeň, ale velké výhrady jsem měla i k učitelům starší během 3-5.
Starší věděla, že tam už fakt nechce zůstat a mladší normálně řekla, že chce za ní. Měla tam kamarádky, ale s best kámoškou z té původní chodí do tridy i ted a už se ani moc nekamarádí. Teď se má určitě líp.
Pinot Noir ku nám teraz prestupuje žiačka, ktorá v 5.ročníku chodila ku nám, od septembra chodí do školy v Bratislave a teraz od 2.polroka zase ku nám a ak som to dobre pochopila, jej mama v tej Bratislave ostáva, tak asi bude u otca, tak dúfam že nemajú striedavu starostlivosť po polroku ![]()
Tak teď jsem byla na přednášce pro rodiče budoucí prvňáků ve spádové ZŠ - děti mají být zvyklé, že dospělým se vyká, mají být zvyklé prohrávat, většina hyperaktivních dětí jsou jen děti rozmazlené, úkoly v prvním pololetí budou denně na půl hodiny, od druhého na hodinu a důkaz malé slovní zásoby je, že dítě teď, po svátcích, nezná slovo "obložený chlebíček". No uf teda, po těch setkáních v soukromých školách docela drsné.
Pinot Noir sice je ještě možný, že tu přednášku dělala jedna pinda, se kterou zbytek učitelek nesouzní, ale zní to fakt děsně.
Tabea přednášku dělají dle slov ředitelky každoročně a postupně ji pilují k dokonalosti.
Pinot Noir ale to nie je školou, ale učiteľom. Lukáškova triedna nám povedala, že v 1.ročníku bude úloha, len ak nestihne v škole, takže mal asi raz. V 2.ročníku už občas mal a teraz v 3. máva, ja neviem 10 príkladov na nasobilku a 1 cvičenie na vybrané slová, aj to nie každý deň. Iná kolegyňa dáva prvákom od druhého týždňa každý deň niečo a pridáva v ďalších ročníkoch.
Pinot Noir aha, díky za odpověď, chápu.
Jinak souhlasím s continuity, že pokud vás vezmou a třeba zjistíte, že to je pro vás málo podnětné, že by zvládl běžnou školu, tak bych se toho přestupu tak moc předem neobávala.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí