Myrtila to je malo;-). My jsme přečetli třeba 30 temat a jako a všimla jsem si něčeho podivného parkrat;-)
Ale dneska mi třeba vrtá hlavou, jestli existuje pojem škola ryb:D.
Myrtila to je malo;-). My jsme přečetli třeba 30 temat a jako a všimla jsem si něčeho podivného parkrat;-)
Ale dneska mi třeba vrtá hlavou, jestli existuje pojem škola ryb:D.
Karja to jsem v životě neslyšela, jen hejno. Ale a school of fish teda jo. ![]()
My měli doma dvě ty dětské Larousse encyklopedie a ten jazyk mi tam teda taky přišel divný.
TabeaLarrousse není nic proti encyklopedii, co přinesl syn. Tu snad překládala AI. A na několika místech je text pod odklápěcími okénky napsaný opačně, musíš začít číst na pravé straně a pak přejít na levou ![]()
Tabea Jo, tohle určitě není tak hrozné, jen na to člověk nebyl asi zvyklý, asi jsme měli doma štěstí na samé vypiplane preklady;-)
Karja to jsem v životě neslyšela, jen hejno. Ale a school of fish teda jo.
My měli doma dvě ty dětské Larousse encyklopedie a ten jazyk mi tam teda taky přišel divný.
Ajajajajajaj. To je minela jak prase. ![]()
Aranel A co ta škola ryb? Dcera se tomu hrozně rehtala, tak jsem to ještě dohledavala, ale jako nemůžu říct, že bych z toho byla dvakrát moudra:D
čeština pro to asi nemá speciální výraz, je to hejno, ne?
continuity Taky bych řekla právě, ale kolikrát to muze být nějaky odborny termin, ze to člověk prostě jen nezná. No a přijde mi, ze takovýchto věci je tam jako znatelně.
Karja no tak kdyby dali hejno místo nějakého speciálního výrazu tak furt lepší než tohle.
Angličtina má pak speciální výraz pro skupinu ryb, které nejsou synchronizované, ale v případě dítěte na prvním stupni bych to tolik neřešila.
Karja tak teď tam budu hlavně hledat obskurní názvy, dík ![]()
Karja četla jsem v recenzích, že je tam dost chyb.
Karja Omlouvám se za ty opakovačky, samozřejmě má být hejno, tohle vznikne, když vůbec nepřemejšlíš a flákneš tam první slovníkovej význam. Ten text by ale měli vidět ještě nejmíň dva další lidi... mno.
Škola ryb ![]()
Aranel Překladatelky byly dvě:D.Pinot Noir Jj je to škoda, je to poměrně pekná, propracovaná encyklopedie, se spoustou témat. Líbí se mi, jak jsou tam ty ilustrace, že je jich tam hodně a jsou ještě většinou velké poměrově vůči sobě, takže si představíš, o kolik je co větší než jiné (ale ted je otázka, jestli dobře:D). Ale třeba to ve výsledku nebude tolik.
Karjamy ji máme, navzdory recenzím jsem ji taky koupila ![]()
R. už z ní dělal referát o vesmíru.
Pinot Noir Tak když ne o vodní fauně... ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.