Karja Ja tu encyklopedii ted schvalne vytáhla a je tam odstavec Skupiny ryb, ve kterym se pise, ze v otevřené vodě pluji mnohé ryby ve velkých skupinách zvaných hejna nebo školy (str. 153). Takhle je to i v ty tvy? Mam nejaky aktualizovaný vydání.
Vše o těhotenství a dětech
Tak dnes další zápis, tam ho teda dost grilovali. Vyplňovala jsem hromadu papírů a nestíhala to moc vnímat, ale měl říct, jaká zná domácí zvířata, tak to jako vůbec nehrozí, pokud si na nějaké zvíře vzpomene, tak ale už neví, do jaké skupiny patří. A u čísel jsem zaslechla, jaké číslo je před osmičkou, a jaké za osmičkou. To nevím, jestli odpověděl, kdyby se zeptali, které číslo je o jedna menší a větší, to by věděl hned.
Vari my máme taky hejna nebo školy, vyd. 2024
Vari my jsme měly téma korálový utes;) Ale těch nějakých nesrovnalostí už mi tam přišlo víc, i nějaká ta zvířata mi přišla že mají v jiných knihách jiné názvy, ale nějak blíž víc jsem to nezkoumala;). To až ted, že zrovna se nám to sešlo dva dny za sebou, že tam něco nápadněji nehrálo;)))
Aaaa a já teď dokončuju překlad takový ne encyklopedie, ale kromě faktický přesnosti by ty popisky měly bejt ještě vtipný, noční můra toto!!
Pinot Noir ve vesmíru a historii bych si asi pohlídala biliony a miliardy. ![]()
Aranel já si celej den představuju, jak překladatelkám nemá pořád jede Sponge Bob nebo nějaký kreslený morsky panny, kde ryby chodí do školy.
Předpokládám, že čeština si vystačí s hejnem ryb, protože nemá žádný vody, kde by bylo vidět takový množství stejných ryb jako třeba slanečci nebo různých ryb v symbióze, aby to bylo třeba nějak rozlišovat. Respektive hejno ryb je jako a school of fish, protože tady ty vody nebudou tak plný jak někde v Malajsii.
Karja až ještě neco objevíš, tak se poděl, prosím. Budu to vyhlížet.
Tabea Určitě si vystačí, hlavně v literatuře tohoto typu.
tv
To je skvělý!!!
Tabea Ano, nahlížím k tomu ted ponejvíce kriticky, ale co si budeme povídat dětská encyklopedie je pro mě už odborná literatura:D:D:D
Já s tebou souhlasím, podle mě je důležité, aby děti měly ty informace, i když zjednodušené, tak pokud možno přesné.
Co mě dnes ani tak nepobavilo. Ale zjistila jsem, že některé vzdělávací problémy jsou snad celosvětové. Někdo nasdilel opravenou písemku. ![]()

Pinot Noir proboha, ktera to byla?
me by zajímalo, jak s tím výsledkem hodlá škola naložit.
continuity tvrdej, ze si diky tomu skladaji vyrovnane kolektivy![]()
711990jako na základě těch deseti minut, kam ani dítě nemusí? Tak to good luck
Já tomu teda moc nevěřím, když ještě zohledňují učitelky a kamarády.
No ja jsem zvedava, jak se na zapise budou tvarit, kdyz tam prijdu bez ditete. Ale hory s prarodici byly naplanovane jeste driv, nez skoly zverejnily termin zapisu. Na tu skolu, ktera ma zapis i v patek, dcera pujde. Privezou nam ji kvuli tomu v patek rano domu. Ale treba nase spadova ma zapis jen ve ctvrtek a to teda sorry, dite bude v tu chvili nekde na dalnici v rakousku.
Takze to, ze nekde u zapisu "griluji" dite mi prijde uplne mimo.
Co mě dnes ani tak nepobavilo. Ale zjistila jsem, že některé vzdělávací problémy jsou snad celosvětové. Někdo nasdilel opravenou písemku.
nene![]()
Evaeva že nemusí, platí ve státních ZŠ, soukromá si může stanovit podmínky jaké chce a děti tam vždycky vidět chtějí. Jsem ráda za každou soukromou školu, která je ochotná vzít dítě s diagnózou, protože většina soukromých takové děti rovnou odmítne. Tahle si stanovuje do 2 třídy max 4 děti, které potřebují asistenta. Celkem chápu, že si vybírají.
7119901. KŠPA. Ta škola se mi líbí, byla by pro nás, myslím, fajn.
Pinot Noir 711990 U nás to teda taky tak probíhá, ale neviděla jsem to nikdy tak negativně.....Na tabuli je obrázek s perníkovou chaloupikou, tak se pan učitel zeptá, jestli ví z jaké je pohádky a co se tam dělo zhruba...A pak jsou po třídě taková stanoviště, jsou tam starší holčičky v nějakých pohádkových kostýmech a jsou tam ruzné ukoly, od hodu na koš, po pojmenování zvířat na obrázku, nějaké grafomotorické cvičení, z počítání jsem tam něco zaslechla...pak přišla s takovým košíčkem s lízátkem, bonbony a časopisem, takže to byla asi taková sesbíraná odměna za ty ukoly. Podle mě je to spíš jakože jak tam zabít čas, když já dělám papíry a seznámit se s třídním učitelem a že je to tam prostě fajn, i když se plní ukoly. Protože třída je tak jako tak jedna, jak na tom děti jsou stejně asi ředitelka ví, protože jsou z víceméně z jedné školky, co pod ně spadá.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“