Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Vari
2146 příspěvků moje polička 21. ledna 2026 11:56

Karja Ja tu encyklopedii ted schvalne vytáhla a je tam odstavec Skupiny ryb, ve kterym se pise, ze v otevřené vodě pluji mnohé ryby ve velkých skupinách zvaných hejna nebo školy (str. 153). Takhle je to i v ty tvy? Mam nejaky aktualizovaný vydání.

Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 21. ledna 2026 12:00

Tak dnes další zápis, tam ho teda dost grilovali. Vyplňovala jsem hromadu papírů a nestíhala to moc vnímat, ale měl říct, jaká zná domácí zvířata, tak to jako vůbec nehrozí, pokud si na nějaké zvíře vzpomene, tak ale už neví, do jaké skupiny patří. A u čísel jsem zaslechla, jaké číslo je před osmičkou, a jaké za osmičkou. To nevím, jestli odpověděl, kdyby se zeptali, které číslo je o jedna menší a větší, to by věděl hned. 

Offline žluťásek
8784 příspěvků moje polička 21. ledna 2026 12:02

Vari my máme taky hejna nebo školy, vyd. 2024

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 21. ledna 2026 12:11

Vari my jsme měly téma korálový utes;) Ale těch nějakých nesrovnalostí už mi tam přišlo víc, i nějaká ta zvířata mi přišla že mají v jiných knihách jiné názvy, ale nějak blíž víc jsem to nezkoumala;). To až ted, že zrovna se nám to sešlo dva dny za sebou, že tam něco nápadněji nehrálo;)))

Offline Aranel
6271 příspěvků moje polička 21. ledna 2026 20:36

Aaaa a já teď dokončuju překlad takový ne encyklopedie, ale kromě faktický přesnosti by ty popisky měly bejt ještě vtipný, noční můra toto!!

Offline Tabea
7490 příspěvků moje polička 21. ledna 2026 21:25

Pinot Noir ve vesmíru a historii bych si asi pohlídala biliony a miliardy.

Offline Tabea
7490 příspěvků moje polička 21. ledna 2026 21:37

Aranel já si celej den představuju, jak překladatelkám nemá pořád jede Sponge Bob nebo nějaký kreslený morsky panny, kde ryby chodí do školy. 

Předpokládám, že čeština si vystačí s hejnem ryb, protože nemá žádný vody, kde by bylo vidět takový množství stejných ryb jako třeba slanečci nebo různých ryb v symbióze, aby to bylo třeba nějak rozlišovat. Respektive hejno ryb je jako a school of fish, protože tady ty vody nebudou tak plný jak někde v Malajsii. 

Karja až ještě neco objevíš, tak se poděl, prosím. Budu to vyhlížet. 

Offline Aranel
6271 příspěvků moje polička 21. ledna 2026 22:31

Tabea Určitě si vystačí, hlavně v literatuře tohoto typu.

Offline Garfie
27849 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 01:07

tv To je skvělý!!! 

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 10:48

Tabea Ano, nahlížím k tomu ted ponejvíce kriticky, ale co si budeme povídat dětská encyklopedie je pro mě už odborná literatura:D:D:D

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 11:39

Karja

Já s tebou souhlasím, podle mě je důležité, aby děti měly ty informace, i když zjednodušené, tak pokud možno přesné. 

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 11:41

Co mě dnes ani tak nepobavilo. Ale zjistila jsem, že některé vzdělávací problémy jsou snad celosvětové. Někdo nasdilel opravenou písemku.

Offline 711990
18254 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 11:41

Pinot Noir proboha, ktera to byla? 

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 11:43

Pinot Noir 711990

me by zajímalo, jak s tím výsledkem hodlá škola naložit. 

Offline 711990
18254 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 11:43

continuity tvrdej, ze si diky tomu skladaji vyrovnane kolektivy

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. ledna 2026 11:46

711990jako na základě těch deseti minut, kam ani dítě nemusí? Tak to good luckJá tomu teda moc nevěřím, když ještě zohledňují učitelky a kamarády.

Offline Zuzuli
3549 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 11:49

No ja jsem zvedava, jak se na zapise budou tvarit, kdyz tam prijdu bez ditete. Ale hory s prarodici byly naplanovane jeste driv, nez skoly zverejnily termin zapisu. Na tu skolu, ktera ma zapis i v patek, dcera pujde. Privezou nam ji kvuli tomu v patek rano domu. Ale treba nase spadova ma zapis jen ve ctvrtek a to teda sorry, dite bude v tu chvili nekde na dalnici v rakousku.

Takze to, ze nekde u zapisu "griluji" dite mi prijde uplne mimo.

Offline viktorka_od splavu
48804 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 11:51
Reakce na continuity:

Co mě dnes ani tak nepobavilo. Ale zjistila jsem, že některé vzdělávací problémy jsou snad celosvětové. Někdo nasdilel opravenou písemku.

​nene

Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 11:53

Evaeva že nemusí, platí ve státních ZŠ, soukromá si může stanovit podmínky jaké chce a děti tam vždycky vidět chtějí. Jsem ráda za každou soukromou školu, která je ochotná vzít dítě s diagnózou, protože většina soukromých takové děti rovnou odmítne. Tahle si stanovuje do 2 třídy max 4 děti, které potřebují asistenta. Celkem chápu, že si vybírají. 

7119901. KŠPA. Ta škola se mi líbí, byla by pro nás, myslím, fajn.

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 11:54

Pinot Noir 711990 U nás to teda taky tak probíhá, ale neviděla jsem to nikdy tak negativně.....Na tabuli je obrázek s perníkovou chaloupikou, tak se pan učitel zeptá, jestli ví z jaké je pohádky a co se tam dělo zhruba...A pak jsou po třídě taková stanoviště, jsou tam starší holčičky v nějakých pohádkových kostýmech a jsou tam ruzné ukoly, od hodu na koš, po pojmenování zvířat na obrázku, nějaké grafomotorické cvičení, z počítání jsem tam něco zaslechla...pak přišla s takovým košíčkem s lízátkem, bonbony a časopisem, takže to byla asi taková sesbíraná odměna za ty ukoly. Podle mě je to spíš jakože jak tam zabít čas, když já dělám papíry a seznámit se s třídním učitelem a že je to tam prostě fajn, i když se plní ukoly. Protože třída je tak jako tak jedna, jak na tom děti jsou stejně asi ředitelka ví, protože jsou z víceméně z jedné školky, co pod ně spadá.