continuity no já vždycky hleděla ke světlým zítřkům
Ňáký pololetky mi mohly být ukradené
Vše o těhotenství a dětech
Včera šla dcera sama do školy, on toho muž není moc zastánce a já vlastně taky ne. Obec je sice malá, ale proste dopravně nepřehledná, takže na to spíš nespěcháme. Nicméně vypustily jsme ji a šly jsme ji s mladší sledovat a jakoby ji ,,nadbehnout,, abychom vysledovaly zda k té škole míří a jak jakoby přechází. A ona nikde, tak si říkám, to není možný, to snad musela běžet jako blázen, pak jsem se teda u školky jedné maminky zeptala a ta potvrdila její přítomnost ve škole....No a ona pak přišla s historkou, že viděla nějakého pana jak jde s popelnici a že měla hroznej strach, že ji do té popelnice zavre, takže honem pádila do školy, že jako ví, že šel jen s odpadem, ale proste se v tu chvili bála. Nicméně to řekla někomu v šatně, že jako hrozne chvatala a odpoledne se už sbihaly děti, že teda dceru ráno cestou do školy pronásledoval nejakej chlap.....Takže my snad budeme mít ještě nějakou tu sousedskou hlídku, a přitom jen starej Hnizdil připravoval popelnici na vyvezeni......
Syn běhá skoro vždycky, když jde sám, aspoň co tak pozoruju z okna. On teda prý prostě rád běhá ![]()
Evaeva No, nebo se bojí popelnice
Hele já ji jako pustila, ale pak jsem si říkala, že to zase oddálim, že se vymluvim na to, ze mi vyhovuje, že jde se mnou do školky a pak jdeme spolu sami bez ségry....Tady nejsou chodníky a před tou 8 je to takové, no poměrně dost aut na takovou obec, protože kapacita je 120 děti a kolik jich tady v obci o 500 ob skutečně bydí a jde pěšky, že? A to ještě přibude od jara dětská skupinka, další dovozy...
Karja provoz v těch obcích je občas na pytel. Já jsem z Prahy zvyklá na chodníky a když jsme někde s partou, kde nejsou, nedělá mi to vůbec dobře. Ted už mám děti velké, ale okřikovali jsme je ještě v devíti.
continuity Jo naše holky se docela umí chovat, ale je hrozná otrava, že takhle když jsme tři, tak prostě když jede auto, tak fakt zastavíme zacouvneme za krajnici a čekáme až přejede. Já bych docela ráda někdy prostě šla tak i jako plynule celou csstu;-)
To bude asi věkem, ale já považuji subjektivně pomalejší plynutí času spíš za výhodu. ![]()
Pokud už něco, trénuji techniky, které mi ho zpomalí než že bych ho potřebovala nějak urychlovat.
Karja u nás to byla viróza před Vánoci a pak 14 dní dovolené doma přes svátky. Najednou velké zlepšení (v tom koktání). Tak by jeden myslel, že to bylo tím volnějším režimem. Jenže spustilo se mu to o letních prázdninách 2024 a o letních prázdninách 2025 se mu to zhoršilo skokově tak, že sotva mluvil a v září jsem sháněla neurologa... tak babo raď. Ale je fakt, ze přes ty Vánoce jsem mela volno i ja, nejen deti. Tak hladina stresu byla opravdu nízká, byli jsme i dost doma, nikam jsme necestovali...v létě jeden příměšťák střídá druhý, jeden den hlídá tahle babička, další den druhá babička, dovolená, atd.
Karja S tvojí dcerou je sranda ![]()
continuity jo, čím jsem starší, tím víc vidí až za ty zítřky, bohužel
Ale teď to bude i tím, že nás teď v nejbližších dvou letech čekají větší změny. Na škole to bylo spíš tak, že to příjemnější logicky utíká rychleji.
Karja to věřím, že je blbý a taky by se mi to nelíbilo, aby chodil sám. Kluci na to vůbec nejsou zvyklí, jak tu jsou všude chodníky. Když takhle někde jdeme, tak to je vždycky zážitek.
On se bojí ve vchodě, vždycky na mně zvoní, že už jde. Že by přišel do prázdného bytu a chvíli na mně počkal, nehrozí.
GatitaJako jo, já myslím že letní volno a zimní volno se nedá srovnávat, ten režim je uplně jinej;). Segře se takhle o letních prázdninách taky sekly děti, najednou nechtěly spát nikde jinde než doma, večer jim bylo u babičky smutno po mamce a to pro ně odpoledne jezdila...Kdežto ty vánoce, furt jste spolu a jakoby nic se po nikom moc nechce. Mně ted zaujal rozhovor s M. Bočanovou, ona má dceru nějak asi silněji autistickou, bych to laicky pojmenovala a ta také říkala, že najednou, když byl covid a ona seděla doma a nepracovala, že to té její dceři hrozně moc prospělo. Prostě ty děti někdy chtějí být chvíli ještě těmi miminy s mámou;). Tak držím palce, at ten trend udržíte
DruI V tomto ale byla nevině;). Sranda je, že já jsem jako malá ale také spustila v okolí hoax, že tu řádí dodávka, co unáší děti. A dokonce mi to před dvěma lety připomenul kamarád, že když jsme byli malý, tak tu přece někdo jezdil v té dodávce a pozoroval děti...a já mu říkam, ale to není pravda přece, to jsme si trochu vymyslely s xy...a on "ale já jsem tomu věřil"...No tak vždycky tomu musí někdo věřit, že jo:D:D:D. Jo a to bylo taky na základě uplný kraviny, že jsme někde třikrát u lesa potkaly stejné auto:D
Karjakdyž o tom takto mluvíš, já osobně jsem přesvědčena, že COVID naší rodině víc dál než vzal. Když už nic jiného, tak to, že se rozšířily homeofficy. Ja mám děti, které už hlídat v žádném případě nepotřebuji, jenže: když přijdou ze školy, sedím často doma a to je taková přirozená chvíle, kdy si chtějí povídat.
Když se doplazím domů večer v půl sedmé, to už je ztracené.
Gatita mne prijde, ze tech 6 let cca je fakt hodne přelomových, jak se z malyho dítěte stává školák, jen to asi u kazdyho prijde malinko jindy, i mi rikali ve skolce, kdyz jswm resila ten pripadnej odklad, ze se budu divit, co se kolem tech 6 let stane (prave jswm asi po šestý vzhuru, protoze dite fňuká kvůli uplne vyviklany horní jedničce, ktera už je v puse uplne nakřivo a porad nejde vytrhnout)
Karja mne to u nás prijde skoro naopak, ja jsem byla se starší doma ted skoro dva měsíce a ona na mne strasne visí ted, nechce s tatinkem, nikam po domě sama, uz to zas trochu polevilo, jak se vratila do toho skolkovyho režimu
Evaeva nas se zadny prazdniny zatim netykaj, ja uz jaem jen ubita z ty nekonecny tmy a zimy. Ano, zlepšuje se to, ale i tak to nenavidim, únor je pro mě odjakživa nejstrasnejsi mesic ze vsech
continuity u nás HO taky vůbec nesly a ted jdou ![]()
Potrefenáhusamusím říct, že letos je to počasí takové pochmurné i na met. Většinou mi nevadí ani leden, ani únor, pokud je sníh, tak to výslovně miluji. Ale letos mám pocit, že nějak vůbec nesvítí slunce.
Karja To máte hodně blbý bez těch chodníků. To bych taky nenechala děti chodit samotné. Chudák dcera, úplně mě při čtení zamrazilo, to bych se bála taky, kdyby mi přišlo něco takového na mysl.
continuity Konečně někdo další :-) U nás covid přinesl pravidelný režim, který strašně moc vyhovuje dítěti, ale z podstaty práce muže to běžně u nás nejde. Pracuje zcela nepravidelně i o víkendech a během covidu mu zůstala jen ta práce, kterou má v pracovní dny, v obvyklou pracovní dobu. Zažívali jsme ten standardní rytmus, večery a víkendy společně doma. Nám s mužem to došlo, když dcera řekla, my jsme jako normální rodina :-) Přestože byla od mala zvyklá, tak jí ten pravidlený rytmus očividně chyběl.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“