Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline tv
4264 příspěvků moje polička 30. ledna 2026 20:03

Mám doma syna doma už čtvrtý týden, zvýšená teplota, podle krve je to prý mononukleóza. Druhý už je taky doma, rýma, zvýšená teplota, podle krve to mononukleóza není, prý už ji ale někdy prodělal. Už mi teda bylo naznačeno, jestli mám dobrý teploměr. Ale měřím jednoho, má třeba 37,7, pak zmerim sebe, já mám 36,3. Pak druhého, ten má 37,5. Pak Samba, ten má 36,5. Už jsem si půjčila další z práce, viz foto. Digitální pod paží jsem pořídila, ale to změří třeba 35,5, což mi přijde nanic.

Nemáte s tímto zkušenost, že by se to tak táhlo?  Že by teploměry špatně merily..to je přece hloupost, ne? Když u nás, dospělých, měří správně. Já teda mononukleózu měla, byla jsem tři týdny v nemocnici a snad tři měsíce jsem nechodila do školy.

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 30. ledna 2026 20:15

tv mame ten vpravo a mozna nemeri uplne na desetinu presne, ale meri. A delam to stejne jako ty, ze premerim i sebe, abych mela referenci.

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 30. ledna 2026 20:15

tv R. měl mononukleózu, když mu byly dva a půl, trvalo dva měsíce, než se na to přišlo, měl vždycky horečku jeden večer, a pak třeba týden nic, takhle se to opakovalo x krát. Měla jsem to za izolované virózy, chodil od roka do školky, tak jsem si říkala, že na to asi ještě nebyl připravený a je tak časzo nemocný... No a pak se mu k tomu přidala opravdová viróza, šla jsem konečně k lékaři, honili nás chvíli po všech čertech, teda vyšetřeních, a byla to mononukleóza. Zjistilo se to začátkem května a lékaři doporučili, aby se vrátil do kolektivu až v září. 

Offline tv
4264 příspěvků moje polička 30. ledna 2026 20:36

711990díky za reakci, ten vpravo je můj a právě vím, že měří v pohodě. Vlevo je ze školy a kdykoli se nám nějaké dítě "nezdálo", naměřil. Ale už jsem si chvílemi opravdu připadala jako blázen. Teda po tom, co se řešilo, jestli nemám vadný teploměr.

Offline tv
4264 příspěvků moje polička 30. ledna 2026 20:42

Pinot Noir syn má teď ten měsíc zvýšenou teplotu pořád, ráno třeba 37,3, večer až k 38. Ale jinak mu nic není. Mě napadaly už příšerně scénáře, že odhalili mononukleózu, mě vlastně uklidnilo. Ale že mi doktor neřekne, že se to může táhnout delší dobu, to tedy nechápu. 

Offline continuity
43257 příspěvků moje polička 30. ledna 2026 20:56

tvje to na dlouho, nevím kdo zpochybňoval teploměr, ale ty subfebrilie jsou dost běžné. 

Měl by mít jaterní dietu nejakou dobu, tak 2-3 měsíce určitě.

Offline Karja
44782 příspěvků moje polička 30. ledna 2026 21:49

tv chudak malej. Já teda tyto bezdotykove nerada používám, přijde mi, ze mají fakt velký rozptyl, prave nám jeden drahý začal dost blbnout. Vy ho ale rozbitý určitě nemate. 

Offline tv
4264 příspěvků moje polička 30. ledna 2026 21:55

continuity zbochynoval to nás doktor a doktorka, střídají se tam, manželé. Mne přijdou docela marní, ale neřešila jsem to, potřebovali jsme někam přejít, když šla naše doktorka do důchodu. 

Offline tv
4264 příspěvků moje polička 30. ledna 2026 22:03
Reakce na Karja:

tv chudak malej. Já teda tyto bezdotykove nerada používám, přijde mi, ze mají fakt velký rozptyl, prave nám jeden drahý začal dost blbnout. Vy ho ale rozbitý určitě nemate. 

​Já ho mám už roky a spolehlivý vždy byl, myslím mi ho tady doporučil žluťásek. On je právě úplně v pohodě, až na tu teplotu. Hraje si, blbne, doslova "žere". Děda je chce vzít na začátku března do Švédska, tak doufám, že to přejde 

Online brrr
12371 příspěvků moje polička 30. ledna 2026 22:47

tv Syn kamarádky taky takové teploty mívá, třeba tři tydny vkuse lehce nad 37. Pak i doktoří řekli, ať jde do školy. Nakonec kamarádka vypozorovala, že vždycky po takové epizodě viditelně povyroste třeba i několik centimetrů, takže to spojují s růstem. Mimochodem ve 13 má klučina 185 cm.

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 30. ledna 2026 23:08

R. to měl od včerejška kámoše na přespávačku, dnes stavěli sněhuláky (máme jich teď na zahradě několik, celou famílii). Tenhle byl první, pravý kbelský letecký.

Offline Malenge
4843 příspěvků moje polička 31. ledna 2026 11:53

Pinot Noir sněhulák je boží, ještě jak na něj potajmu kouká čumil

Offline Malenge
4843 příspěvků moje polička 31. ledna 2026 11:57

Ja jdu s dotazem, vim, ze tu hodne z vas kupuje oblečení pro děti z hm, ja moc ne, nemam přehled. Ovsem podědili jsme neco jako lehké tepláky/pololeginy, ma to rovné úzké nohavice, na zadku ploché kapsy jako u džín a vršek dle fotky. Syn je hubeňour a strasne si je zamiloval, rada bych mu je nakoupila, ale nejsem schopna je najit, netušíte někdo, jestli je pořád maji? 

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 31. ledna 2026 12:29

Malenge dnes tam jedeme s R. pro džíny, tak můžu mrknout v prodejně.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. ledna 2026 12:38

Malenge ty jsou z teplákoviny? Podle mě to jsou jejich zateplené legíny (legíny s počesaným rubem). Akorát nevím s tou barvou, my máme černé.

Edit: na webu jsem je při zběžné prohlídce nenašla, my ty s kapsami máme taky už dýl.

Offline Malenge
4843 příspěvků moje polička 31. ledna 2026 12:45

Pinot Noirpokud ti zbyde čas, budu moc ráda, díky!

Offline Malenge
4843 příspěvků moje polička 31. ledna 2026 12:48

Evaeva jo, bavlna s lehkou příměsi elastanu. Uvnitř nejsou úplně hladké, ale zateplené určitě nejsou, právě naopak lehké, pružné. Mame jeste velmi podobnou barvu s malými černými puntíky, ale barva je fuk, jde hlavně o ten střih. Konečné neco, co mu sedí, aniž by si musel odírat boky a pas nějakým stahovadlem, u většinu kalhot totiž jedeme regulaci na max, prip už mu kupuju i holčičí.

Offline Malenge
4843 příspěvků moje polička 31. ledna 2026 12:49
Reakce na Evaeva:

Edit: na webu jsem je při zběžné prohlídce nenašla, my ty s kapsami máme taky už dýl.

​Ja právě taky ne, ale nevěděla jsem poradně, co hledat.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. ledna 2026 12:55

Malenge ty "zateplené" jsou uvnitř trochu chlupaté, ale pořád to jsou legíny, dávám je klukům pod softshellky. Ale letos koupené nemají ty kapsy ani ty falešné vepředu, tak už je možná nedělají.

Offline Malenge
4843 příspěvků moje polička 31. ledna 2026 13:02

Evaeva tak to mě mrzí. Protože leginy jsou pro mě spodní prádlo. Tohle vypadá jako úzké tepláky a dá se to nosit normálně úplně v pohodě samotné.