barbucha U nás se bude muset holce vyrovnat kluk, snad ho to potáhne dopředu a brzo vsechno dožene. Ale uz abych požádala nejakej pivovar o sponzoring, budu potřebovat něco na nervy.
Vše o těhotenství a dětech
Já bych ty vlastnosti (ani bych tomu tak neříkala) nespojovala s pohlavím, spíš třeba se slušným vy/chováním. Pokud teda jde o to 45 (?) minut v klidu sedět, nemlátit souseda místo sledování učitelky, nesvačit na domácím úkolu a nečmárat blbiny místo písmenek... to by snad mohl dokázat i kluk.
Škola snad připravená je, přece mají osnovy... to jest nebudou chtít po prvňáčkovi ručně a krasopisně psanou slohovou práci na dvě stránky atd. Spíš očekávají, a já bych řekla že právem, že bude řečený prvňáček už schopen dodržovat nějaký společenský konvence - stejně jako třeba v restauraci... ve kterých to dneska taky dopadá všelijak (protože je tu to právo)!
Ten sponzoring by potřeboval každej rodič
Ale jinak za mě v pořádku, lepší je následovat tahouna než naopak!
Vari Když pujdeš dělat obchodáka do Heinekenu, tak máš měsíčně osobní spotřebu zdarma (to nevim, jak to vykalkulovali) plus 40% sleva na sud. Upřímně, trochu mě to oslovilo:D:D:D:D.
Vari
Ten sponzoring by potřeboval každej rodič
Ale jinak za mě v pořádku, lepší je následovat tahouna než naopak!
Tak možná bych si měla napsat do Heinekenu o případnou provizi z nástupu, ted se tam přihlásí pulka vlákna::D
Jo a auto k osobním učelům, což nevim, k čemu by mi bylo, když bych byla ve svém volnu věčně nakalená.
barbucha ja si uprimne nedokazu predstavit, ze by jakekoliv sestilete dite dokazalo 45 minut v klidu sedet, bez ohledu na pohlavi. Ale mne cele ceske skolstvi prijde v mnoha ohledech tak spatny, ze poslat tam dite o rok pozdeji za zadnou ujmu na nem nepovazuju.
Ja si pripadala jako hrozne hrotici rodic, kdyz jsem prihlasila dite na dve blizke skoly a spadovou skolu. Jsem dost zvazovala, jestli vubec tu treti skolu mam davat, jestli to neni zbytecne moc. Tak jen do dneska, kdyz jsem potkala sousedku z ulice a ona s ditetem v panice, ze by mela vozit dite do spadove skoly, obesla vsechny skoly v mestske casti, od stodulek po butovice. To dite slo asi na sedm zapisu. Tak ty tri jsou asi v pohode ![]()
Karja Heineken mi moc nechutná, ale když by bylo nejhůř! :-D jak říká kamarád, lepší hnusný pivo než dobrá limonáda :-D.
barbuchaspíš naopak. Zdravý dítě nevydrží 45 minut sedět, ani holka a kluk už vůbec, to nemá od přírody "v popisu práce". Ale vyučování má být natolik pestré, že to po něm ani nemá nikdo chtít.
Ve školách neplatí osnovy, ale RVP, už dvacet let. A ty dávají důraz na diferenciaci a individualizaci vzdělávání. Takže když máš 25 dětí ve třídě, tak to neznamená, že 25 dětí dělá ve stejnou chvíli to samé. Aspoň by nemělo. Každý by měl pracovat dle svojí úrovně. To je inkluze. Ne že 24 dětí čeká, až se Pepíček konečně taky naučí číst "MA". To, že se tak neučí, znamená, že se za dvacet let nebyli učitelé schopni se tomu přizpůsobit. (A teď nechci házet vinu jen na učitele, chybí tady podpora a o úrovni výuky na peďáku se můžeš dočíst vedle)
Zuzuli myslím, že tři školy nejsou úplně nestandardní. Znám minimálně jedno další dítě ![]()
barbucha Ale víš o tom, že inkluze ve školství by měla být i podpora pro nadané děti? Jako nebudeme si tvrdit, že ji naše školství zvládá všeobecně dobře (nezvládá), ale ta myšlenka samotná je podle mě dobrá, protože jsem přesvědčená, že fakt neexistuje školní třída, kde by bylo dvacet normalizovaných a vývojově synchronizovaných dětí.
Pinot Noir Jé
Ta se mu fakt povedla.
Jos Mne sa Malinove jazdy nepáčili, skoky super, ale zvyšok nič extra, v krátkom programe sa mi páčila jazda Francúza Adama Siaa, ktorý je zatiaľ tretí, podľa mňa krásne precítil hudbu. A v tímovej súťaži sa mi páčila voľná jazda Japonca Shuna Sata, rozhodcovia dali viac bodov Malininovi a USA získali zlato, podľa mňa malo vyhrať Japonsko, jazda japonského pretekára bola lepšia vzhľadom na umelecký dojem. Mala som pocit pri viacerých krasokorčuliarskych súťažiach, že viac rozhoduje meno ako aktuálne predvedený výkon.
barbucha holky mají pravdu, neni to o vychování. Tak třeba ten můj mladší kousek. Je snazivej, nahlas zdraví, nikoho nemlátí. Ale nevydrží sedět dyl nez 15 minut, musi se jit proběhnout. Nebo začne zívat, usínat u stolu. K tomu hrozná nezralost, neslyší hlásky ve slově, jejich délky, nevidí rozdíl mezi podobnými obrázky, skoro nic nenakreslí. Toto všechno se velmi zlepšuje (od podzimu jsme vypracovali několik sešitů a docházíme všude možně), ale představa, že se teď učí klasicky písmena, číslice, psat, počítat, to by byl masakr, nemá na to a výchova bych řekla v tom roli nehraje. Je mu 6 a čtvrt a vzhledem k datu narození je zatím předškolák, tak věřím, že letní děti to prostě mají těžké.
dorota jméno rozhodovalo vždycky. Vždyť se dřív říkalo že úspěch se musí vyčekat.
já tedy už dlouho krasobruslení nesleduji. Jako dítě a puberťák jsem na to koukala, ale co udělali jiný systém bodování tak to pro mě ztratilo kouzlo. Milovala jsem tance na ledě. Teď je to dohromady a jak mají všechny figury ohodnocené tka je to takové strojové pro mě.
a teď jak jsou všichni perplex z toho co skočil salto vzad.... Já z toho odvařená nejsem, pamatuji jak to skákala Surya Bonali a jak jí za to rozhodčí "nesnášeli" a dávali jí to sežrat.
Zuzuli to jsi žabař, ve FB skupině rodičů dysfatiků je běžné šest, sedm zápisů, i devět jsem viděla. ![]()
rysamonaViem, že meno rozhodovalo vždy. Problém je, že ak je niekto technicky veľmi zdatný, môže v novom bodovaní za technické prvky získať veľa bodov aj napriek slabšiemu umeleckému dojmu a vyhrať. Bonalyovú si pamätám aj jej saltá, fandila som jej.
Pinot Noir tak diky ![]()
Evaeva nejvic me pobavilo, ze cast tech skol na trinactce je od nas jeste dal, nez je ta spadova, co jim prijde daleko ![]()
Jinak včera zveřejnil Integrál celkové výsledky zápisu - hlásilo se 32 dětí, 2 se nedostavily, 8 nesplnilo podmínku správné diagnózy a ze zbytku vylosovali 7 dětí včetně Viktora. Uf, velké štěstí to bylo! I když se nakonec nehlásilo tolik, kolik předpokládali. Podle diskuzí, co jsem četla, to dost lidí rovnou vzdá, že "tam se hlásit nebudeme, tam se nedá dostat" a roli hraje určitě i školné.
Zuzuli já to vlastně chápu. Mají to pak třeba blíž na metro nebo na kroužky, kam jsou děti zvyklé chodit, mají někde blízko starší děti... Jako proč to nezkusit, když už. Já teda nevím nic o vaší spádovce, jak tam učí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje