Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. února 2026 22:46

DruI u nás úplně stejně, obojí

Karja Líbily se mi takové hory z tenké pěnovky. Pak jsem viděla ještě nalepovací čtverce, obdélníky nebo šestiúhelníky, je to čalouněné, třeba tři centimetry tlusté. To jsem i chtěla, ale jak tam máme ten rám, tak to není třeba. (Ani by to nevypadalo pěkně.) Viděla jsem to různě, od alegra po renomovanější eshopy.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. února 2026 22:53

Gatita to vůbec nezní špatně!

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 12. února 2026 22:57

No vidíte to a já schválně vybírala postel bez ramu:D. Má jen nízké čelo. 

Evaeva jj na ty pěnovky taky koukám, spíš na ty čalouněné, protože přesně ty penovky se můžou propichnout, ale nikde jsem to neviděla nazivo a jako ještě mě to úplně nepresvedcilo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. února 2026 23:08

Karja já koukala na tyhle, ale naživo jsem je taky neviděla.

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 13. února 2026 05:03

DruI no ale uplne se mi ted vybavila rohož za postáli, utkana z takových placatých dřívek barevnými nitkami, jak prstem posouvam ty nitky, to byla hodne zasutá vzpomínka

Deti mají obě hemnes postel s ohrádkou okolo

Gatita to zni ale uplne skvěle, takova spadovka je poklad! Nase dite nastesti vzali na preferovanou nespádovou, je to v sousedním městě, ale co uz....jsem rada, ze muz na ty rady zastupitelstva chodi a situaci na nasi základce zná, i ředitele, takže školu v sousedním městě nemusím vybojovavat i s nim (na skolce totiz kvuli kamarádům trval, akorát skolka moc použitelných kamarádů stejně nevygenerovala, narozdil od lesní školky a skauta v tom sousedním městě) 

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 13. února 2026 05:10

Vari tady v okolí je těch malých škol s dobrou pověstí docela hodně, taky jsme to chvíli zvažovali, ale problém je, že jednak nejsou ve směru na Prahu,  a neni do nich dobrý jiný spojení, navrch tady dost nastává boj o druhý stupeň, kdy pokracujou všechny tyhle přespolní děti, v tom sousedním městě se je rodiče snaží přehlásit uz v 5., aby se tomu vyhli, takže na těch školách už někdy od ledna mají vyvěšeno, že pataky na další rok už nepřijímají....tak mi to přišlo lepší rovnou v 1.tride, než pak riskovat, že skonči na druhym stupni stejně ve spadovce, ktera ma ten druhej stupeň uz úplně tragickej 

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 13. února 2026 06:11

Karja Když jsem byla malá, měla jsem na stěně (tuším že to vyráběla máma, ale jistá si nejsem) takovou látkovou zástěnu, na ní byly našitý vláček a vagonky, každý byl jako jeden "pokojíček" a měla jsem tam na šňůrce takovou placatou látkovou panenku, mohla jsem ji do těch vagonků strkat, ježiš, to jsem úplně milovala!!! Musím se mámy zeptat, kde k tomu přišla.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 13. února 2026 07:04

Vari kamaradi okolo skoly blizko u domova byli taky argument pro nespadovou skolu. Zvlast, kdyz na sidliste chodi do skolky a nektere deti by s ni sly i do skoly. Kolem nasi spadovky je velka ctvrt novych radovek a ty deti odtud chodi do skolky i skoly, bylo videt, jak se tam vsichni znaji, ale nase dite by odtud pak nekdy v pet po druzine odchazelo uplne jinam.

No uvidime, vysledky se dozvime koncem unora

Plus ted koukam, ze nase spadovka vyvesila, ze o mista v prvni tride se bude losovat 24.2., protoze spadovych deti je vic, nez mist v prvni tride

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2026 07:24

Garfie to je hezký.

Nám mamka ušila kapsáře přes celou stěnu, na ty plyšáky. Rohož měli rodiče

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2026 07:30

Zuzuli docela věřím, že na ty vaší spádovku se spousta dětí hlásí pro jistotu, podobně jako vy. Že nakonec uspokojí všechny děti, co nebudou chodit na sídliště.

Co se týče kamarádů, tak mi to na sídlišti přijde nepřijde tak dané. Děti chodí do různých školek, do různých základek, na různé kroužky... není to tak, že by všichni chodili na jednu vesnickou základku. Když si vezmu třeba děti ze vchodu, tak děti z pěti rodin chodily na tři různé školky. Syn se ve třídě kamarádí s hodně dětmi, to bydlí v okolních vesnicích, co nám kamarády na bobování taky negeneruje 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2026 07:31

Potrefenáhusa gratuluju k přijetí! Určitě ti spadl kámen ze srdce.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 13. února 2026 07:35

Evaeva no prave na tom sidlisti se to tak nejak micha, deti ze skolky jdou do ruznych skol, pak se potkaji venku nebo na krouzku. Proste ta koncentrace skol na kilometr ctverecni je dost specificka

Ale rikam si, ze kdyby spadovka pockala s losovanim po zverejneni vysledku na trinactce,  tak by mozna ani losovat nemusela. Myslim, ze temer vsichni bydlici kolem jeremiasky tam rano jezdit moc nechteji.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2026 07:41

Zuzuli taky si myslím. Musí to být docela otrava. Půlka dětí, co vylosuje, tam nakonec nepůjde a pak budou dávat na odvolání? Nebo losovat znovu? Ještě základka není střední, takže ty té škole ani nemusíš dát vědět, kam nastoupíš.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 13. února 2026 08:03

Evaeva Ja myslím že se rovnou losuje i pořadí náhradníků.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2026 08:16

DruI to je možné 

Offline Gatita
8653 příspěvků moje polička 13. února 2026 08:18

Karja my nějaké zateplení kolem postele řešili také , protože dítě mělo postel u nejstudenější  zdi v domě. Nakonec muž někde v Bauhausu nebo možná v obchode pro truhláře nechal uříznout desku v barvě dřeva te postele, a přivrtal ji na tu zeď jako ostění. Není to žádná nádhera, ale funkci to splnilo. 

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 13. února 2026 08:21

Zuzuli a nemuseli jste udávat prioritní školu? Tad mají školy společný systém, hlásili jsme se v sousedním městě a ptalo se me to hned, jak jsem vyplnila druhou přihlášku, i se pak na to ptali na obou zápisech, kam se ještě hlásíme a co je priorita. I říkali, že se pak ředitele schází a ty deti si mezi sebou nejspíš ještě přesypou podle těch preferencí 

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 13. února 2026 08:31

Potrefenáhusa ty dve skoly v jedne mestske casti se me na prioritu pri vyplnovani prihlasky ptaly. Ale spadovka je samostatna MC a tam to vubec nikdo neresil.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 13. února 2026 08:33

Evaeva na vasi spadovce jsme pri zapisu ve tride zrovna ctyri rodice vyplnovali s ucitelkou papiry a tri z tech ctyr jsme hlasili, ze jsme spadovi vedle, ale zkousime to sem pres ulici

Ono by mozna stacilo, aby se nase mestska cast spojila s tou vasi a nejak se dohodli o umisteni tech deti z novych ulic podel sidliste a losovat se ani nemusi.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2026 08:36

Potrefenáhusa my prioritu vyplňujeme v online systému, pak si to ještě připsala na přihlášku, ale stejně syna vzali na obě (v jedné MČ) a volali mi ze spádovky, kam teda nastoupíZuzuli