Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2026 08:51

Zuzuli to bych řekla, že není vůle na žádné straně. I si myslím, že rodiče ty děti dávají na různé školy.

Offline Gatita
8653 příspěvků moje polička 13. února 2026 09:38

Potrefenáhusa jako jo, máme to minutu od domu, pěkné prostory, působí to tam přátelsky, všichni se tam znají atd.  Tak kdyby tady ta zkušená  učitelka naznala, že to tam syn dá, a kdyby se povedlo přiřadit ho do vhodné třídy, tak bych se tomu nebránila. Bylo by to možná lepší než jít do první třídy skoro v 8 a před tím strávit rok dojížděním do nulťáku. S mužem jsme se dohodli, že dáme na tu naši učitelku, na děti má oko a hlavně zná poměry na té škole. 

Offline Gatita
8653 příspěvků moje polička 13. února 2026 09:44

Potrefenáhusa a gratuluju k přijetí do lepší školy! Musí to být úleva. A je super, že jste se na tom shodli s mužem. To je hrozne důležité, aby pak člověk neměl na talíři, ze dojíždění je opruz. Ale jestli už máte s dojížděním zkušenost ze školky a skauta (jestli to nepletu), tak to bude ok. Já jsem domluvena s mužem, že syna za tou učitelkou doprovodí on, aby to kdyžtak slyšel on, kdyby nám řekla, ať ho ještě rok necháme (a někam ho budeme muset vozit). 

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 13. února 2026 10:16

Gatita to je rozhodne lepsi, aby se fakt muz fyzicky účastnil, ja jsem ho taky dotahla na vsechny ty zápisy, aby to sam videl, i ze to neni uolne snadný se někam jinam dostat. No a hladky to taky neni, on chtel jeste jinou školu (kam nás nevzali) a jeste jinou dalsi školu (kam nás taky nevzali ) a pak ještě není úplně presvedcenej, jestli nezkusit odklad, takže se taky bojím, že když to bude drhnout, budu poslouchat celou základku, ze mohla bejt ještě rok doma 

Logistiku zatím ladíme a budeme se podle toho rozhodovat se školkou pro mladší, taky to neni snadný, máme jen jedno auto. 

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 13. února 2026 10:18

Evaeva predpokladam, ze nakonec nam dite nekam vzit musi, tak se uvidi.

Ale rikala jsem mame, ze nase skola ma vic prihlasenych spadovych deti, nez je kapacita. Neprekvapive, kdyz se tu poslednich par let masivne stavi. Protoze u nich v okresnim meste uz je znat pokles deti, letos budou mit v prvni tride jen 18 deti, celkem 36 v rocniku. Do ted meli dve tridy po 24-26 detech.

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 13. února 2026 10:21

Zuzuli my se o tom zrovna včera bavili, ze prahy a toho nejbližšího okolí se ro moc netýká 

nam teda v září netrilety dite do školky rozhodně nevzali, uplne bez šance 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2026 10:34

Zuzuliv těch mikro měřítkách to funguje různěTa naše společná škola má kapacitu velkou, řekla bych, že ty děti případně upíchnout tam. Když se do školy hlásil starší syn, tak ty okolní školy (pro mě) překvapivě hlásily menší zájem. I mohylka.

Potrefenáhusa do naší školky chodí dětí mladších tří let docela dost, přitom je tu v okolí poměrně vyhlášená. Předpokládám, že mimino mi taky vezmou, i když mu tři ještě nebudou. (Já teda nejsem úplně přesvědčená, že půjde. Spíš teda jsem přesvědčená, že nepůjde, ale hlásíme ho) Ředitelka říkala, že se hlásí čím dál víc starších dětí, asi z nějakých ds, není to tak jako dřív, kdy drtivá většina dětí byly tříleťáci. Ale mám pocit, že sídliště funguje jinak. Jak se dostavělo, nastěhovaly se rodiny a ten cyklus se pořád drží.

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 13. února 2026 10:40

Evaeva já bych ji nejradši nechala v DS i příští rok, jsme tam hodně spokojený, diteti se tam hodně líbí, ale je to právě logistická sebevražda, protože do přidružený školy starší nepřijali a ja dvě děti nezvládnu rozdistribuovat do institucí, který nejsou hned vedle sebe tak, abych stihla ještě vlak do Prahy. Ono i to jedno dítě bolí dost, musíme vyjet ve 3/4 na 7, většinou spodní půlku oblečení nandavam jeste na spici dite a horní půlku na řvoucí dítě 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2026 10:53

Potrefenáhusa chápu! Já si občas polituju, že jsem tam nenechala mladšího ještě rok. Ale tenkrát s miminem to taky byla nejistá volba, dvě děti ve dvou institucích, z nichž jedna je jen do oběda (bez oběda). A to je mám obě v docházkové vzdálenosti. (Ono všechno jde, ale ta státní školka nebyla špatná volba) To je vlastně jediné, co hovoří proti. Kdybych chtěla být jeden dva dny fyzicky v práci, tak to řešení odpoledne je složité. Plus teda jsou tam tak nastavené příchody+poloha+škola, že by jeden nezvládl ráno všechny děti.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 13. února 2026 10:54

Potrefenáhusa kamaradka se odstehovala s detmi domku po babicce ve vesnici u uherskeho hradiste a v lete, kdyz jsme tam u nich byli, se na me porad divala strasne nechapave, proc proboha porad resim nejake kapacity skolek a skol, kapacity na strednich skolach a proc se s tim jako tak nervuju

Do tamni vesnicke skolky ji chodily obe dve deti, jedno z nich cerstve dvoulete. Ted maji zapsanou starsi do prvni tridy, uplne bez problemu. Ze na nejakou spadovost si tam nehrajou, kdo se prihlasi, toho vezmou. No a gymply tam maj v okoli hned tri a bodove jim tam staci tolik, co v praze na ucnak. Takze ta me vubec nechape, co porad hrotim

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2026 10:55

Potrefenáhusa 3/4 na 7 mi zní teda hodně děsivě

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 13. února 2026 10:56

Evaeva jeste teoreticky skola u kostela. Tam mi reditel na dotaz na sanci nespadoveho ditete rekl, ze kdyz otevrou ctyri tridy, tak se vejde, kdyz tri, tak se nevejde

tak dik, to by me samotnou nenapadlo ja bych jen rada vedela, kolik tech trid teda bude 

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 13. února 2026 11:05

GatitaVíš co, ono je to ve výsledku možná lepší než ty čalouněné panely, že je to omyvatelné a tak. 

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 13. února 2026 11:06

Zuzuli Ano, je pravda, že venkov tě zbaví spousty starostí:D:D:D

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 13. února 2026 11:14

Karja

Kdyz ja mam to mesto rada a nechce se mi ho opoustet. Ja bych zase nedala starosti s domem a zahradou, nutnosti jezdit denne autem a tak

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2026 11:17

Zuzuli ve škole, kam chodí starší, mi říkali, že na odvolání většinou vezmou všechny. A to tam mívají docela převis. Takže kdybyste o nějakou školu víc stáli, můžeš to zkusit tak. Mně ta u kostela přijde celkem blbě dostupná, že není úplně na metru, ale má docela dobrou pověst.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 13. února 2026 11:24

Evaeva pro nas prave zas tak daleko neni. Celkem se mi ta skola libi, udelala na me dobry dojem. A v lete tam budou vedle letni skolky, tak si to muzeme natrenovat

Ale dcera chce na vasi spadovou, protoze tam chodi se skolkou na ruzne akce a do telocvicny. Tam by byl bonus ddm vedle.

No je mi to asi ve finale jedno. Stejne to cele je jen o tom, jakou ucitelku dostane.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2026 11:28

Zuzuli jojo. Ta učitelka, co jsem ti doporučovala, je prý skvělá. Letní školičky tam mají taky, bylo to nějak před prázdninami.

Mně to celkem daleko přijde, ale pro vás už to asi není to tolik dál Že dostrkávat našeho mladšího bych tam každé ráno nechtěla. A odpoledne miminoAle zase kdyby to jinak byla nejlepší volba, tak nic nepřekonatelného.

Offline JankaM
3111 příspěvků moje polička 13. února 2026 11:45

Navážu na poslelovou debatu a zeptám se taky blbě. Když jsou dvoupatrové poslele, ten kdo spí dole, kouká (aspoň u nás) na ne moc vzhledná prkna a hormí natraci s prostěradlem po okrajích. Co tam dát aby to bylo hezčí a současně aby ta hormí matrace větrala?    

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 13. února 2026 11:51

Evaeva ted jse to merila a podle googlu to mame od domu k vasi spadovce 650 metru pesky a ke kostelu 1,2 km, ale tam se muzeme od domu svezt dve zastavky autobusem. Takze oboji za me v pohode.