Evaeva Pinot Noir Ano, to je pravda, známé dítě tam chodí a říkala, že chodí na přezkoušení. Jako přijde mi to taky takové husté, ten věkový rozptyl od 1. do 9. třídy.
Vše o těhotenství a dětech
Karja hlavně v tomhle počtu, když odejde jedna rodina o třech dětech, tak ta skupina půjde do kytek. Ale takhle fungují i větší školy. Tady jednu máme, chodí tam třeba padesát dětí.
Karja jo, neomezený možnosti tu nejsou, taky jsme vybrali všechno použitelný a byly to ty 3 jiny možnosti (ale třeba sousedi nechápou ani to, proč vozit děti kamkoliv, když tu škola je), ale teda nemam pocit nějak ulehčeného života, naopak, ale je to proste rozdil, kdyz tam mas to zázemí a sociální bublinu a podporu, ja ji na ty vsi nenašla
(ale uz mi to neprijde tak zoufaly jak driv, kdyz jsem se plahočila s kocarem nekonečným blatem
jak se preci jen s tema vetsima detma ten svet zase otevře
Potrefenáhusa U nás to nakonec dopadne 2xtýdně Montessori, 2x týdně blátivé kaluže a jednou týdně babička jeho milovaná :-).
999 to je ideální kombinace ![]()
Potrefenáhusa ty kmenové školy těhlech komunitních škol asi obvykle nedělají problémy. Jinak to asi není problém, i kdyby si měli jednou za půl roku udělat hodinu a půl výlet.
999 to je hezký. Teda když to dítě zvládá, změny těch prostředí.
Evaeva On je po nás, ten by mohl chodit každý den do jiné školky. Je to takovej Radovan :-)).
999 naši kluci na NZ chodili taky do Montesori školky. Byla přízemní s otevřenou jednou skleněnou stěnou do zahrádky. Děti tam volně přecházely. Pěstovali si tam rostlinky. Měli tam různé vodní prvky, hromadu písku, hrabičky a konvičky. Nejdůležitější byly gumáčky a v letě ťapali bosky. Když jsem pro ně jezdila, měla jsem auto vyložené starými ručníky a sedačky prostěradly. Byla to taková školka 2 v 1.
Nezapomenu na Jamese, dvoumetrového veterána z Afgánistánu který když vyzvedával svoje tři holčičky, říkával že jde ulovit svoje tři prasátka![]()
Manuka Naši mladý, když si ho vyzvedávali, tak jen řekli, chtěli jsme si koupit nový auto, ale počkáme :-)).
Evaeva Já si říkám, že v tý lesní školce přece musí mít wapku :-).
Evaeva takhle jsme vozili kluky z výletů na pláž. Na parkovišti jsme vyndali obří tašku, kluci do ni vlezli, vysvlékli se do naha (bylo jim tak do pěti let). Potom jsme je polívali vodou z petky, zabalili do ručníku, připnuli do sedaček a hurá domů. Zeť potom na zahradě likvidoval písek z tašky a smál že za chvilku budou mít Raglan beach před domem
My je na pláži strčíme do vody. Co na tom, že je 18 stupňů.
Jako i bez lesní školky máme doma v zimě bahno, v létě písek. Jim stačí i cesta ze školky domů.
U nás ve školce měly děti v létě hadici s vodou zavedenou do pískoviště a dělaly si tam bažiny. Když jsem je vyzvedla, tak jsem je tou hadicí napřed ostříkávala. Domů jsme pak šli pěšky, tak něco i opadalo cestou. ![]()
Karja Jo, tyhle malotřídky jsou hustý. Pokud si děti rozumí, tak je to fajn, myslím, že ta parta napříč věkem je obohacující pro všechny. Ale pokud si to úplně nesedne, tak je to na nic. Naši školu tady v JP založily francouzské jeptišky a je tu (teda byla) i francouzská sekce. Už před lety ji očesali jen na 1.-5. třídu, potom děti přecházely na anglickou sekci. Ale v poslední době vyšumělo i to, byly tam třeba jen čtyři děti ve třídě a sociální kontakt téměř nula. Takže často matky ty děti dávaly do anglické školy dřív, nebo dokonce změnily na francouzskou školu v Tokyu a dojížděly...loni ta francouzská sekce skončila, to bylo neudržitelné.
Omg, jedna ze škol, o které jsme taky uvažovali:
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje