JankaM Napnout nějakou pěknou látku pod ta prkna? My jsme tam něli teda jen svítící nalrpky a hvězdičky nalepené nantěch prknech.
Vše o těhotenství a dětech
JankaM Já mám dojem, že dětem na té estetice zas tak nezáleží. Naše děti si palandu zcela neesteticky oblepili barevnými elektrikářskými páskami ;o)
DruI syn si má ten pohled stěžoval. Ale asi už si zvykl ![]()
Ve třičtvrtě na sedm odchází ráno i naše děti. A já jsem v tu dobu už v práci.
JankaM já myslím, že je hlavně důležitý, aby ten spodní mohl nadzvedávat ty prkna a matraci toho horního a tím ho zlobit. ![]()
Ještě ti prkna nevadí, ale spíš ta holá matrace odspodu, tak můžeš dát druhý potah ve stejné barvě na tu horní matraci zespod. (A pak až ten horní potah.)
Zuzuli Ano, je pravda, že venkov tě zbaví spousty starostí:D:D:D
no.....jakoby......asi mozna se tam narodit?
Zuzuli já nepočítala s tím busem. Pak to vyjde nastejno
dzizisketa mladší je nepoužitelný i v půl osmé, 3/4h po probuzení. Mimino je na tom líp, ale jeho instituce na příští rok bude začínat v půl osmé. Před osmou v práci nebudu. Já bych teda stejně dřív než v půl osmé žádné hodnoty nebyla schopná vytvořit
Ani si neumím představit vstávat dlouhodobě před půl sedmou.
dzizisketa u nas to jde, ale fakt to strasne boli, vcera jsme právě vyjížděli vsichni, aby muži zůstalo odpoledne auto a to je fakt asi ta nejhorší varianta, on je rano uplne mrtvej, neni schopnej nějak funkčně vstat, on ani nerozumí, co mu rikam, ne vsechno se me zeptá nekolikrat, takze místo jednoho dítěte vypravuju dvě....jako je to jedna z variant, jak by to mohlo pristi rok vypadat, ale vzdycky po takovym pokusu si rikam, ze na to fakt nemam a chci jezdit jet s jednim sama (navrch bych na pristi rok vyfasovala uz to snazsi dite, ktery sice rozepíná suchej zip na bote 2 minuty, ale to uz nebude muj byznys!)
Karja má tam matrac.
Potrefenáhusa No, že spíš nemáš ty možnosti na výběr, prostě to tak je a hotovo;)
Karja Jj, ale podle me asi nesmis bejt zvykla na to, ze na vyber mas
Potrefenáhusa Tak já jsem bydlela v Praze asi 9 let, ona to měla bejt taková spíš trefná poznámka, že spoustu starostí ti ubere a spoustu ti jich zase přidá:D. Ale s těma školama, vždyt to vidíš, my bychom měli na výběr ze 3, z víc by už musel jeden z nás pracovat na poloviční uvazek.
Potrefenáhusa jo, škola je v tomhle velký gamechanger.
U nás by to samozřejmě taky šlo, ale bolelo by to hodně. Já jsem na tom ráno jako tvůj muž, můj muž o trochu líp, ale taky žádný zázrak a jedno dítě totálně vyplý. Člověk by si asi našel nějaký systém, ale stejně. Tady pomůže, až začne chodit ráno sám i mladší. To pak jeden vylifruje školáky, odvede mimino a druhý může být v práci brzy. To by se teoreticky mohlo povést třeba už v pololetí.
Karja taky jde o to, co je to za školy a školky, co máš ve vesnici. Kdyby to byla bída, asi by si taky volila jinak.
Evaeva Určitě, jak píšu 3 schudné možnosti by byly, víc prostě fakt nevyrazíš. Jedni lidi si tady teda z nouze otevřeli "vlastní školu", takovou tu vzdělávací skupinu, já nevím, jaký to má status, vysupluje to základku od 1. do 9. třídy a mají jen 8 žáků. A proč 8? Aby se vešli na školní výlet do dodávky:D:D:D
Karja to bude nejspíš domškolácká skupina
Jako 8 dětí, to mi přijde docela ošemetný.
Tři možnosti stačí, když si vybereš je svojí spokojenosti.
Evaeva Tak už jsem to našla, říkají tomu komunitní škola, má to i svoje prostory a tak. I učitele jiného než rodič:D
Karja komunitní školy jsou jen takový doplněk domškoláctví, pro socializaci a ušetření času skupinovou výukou. Ale dítě stejně musí být zapsané v nějaké škole uznané MŠMT a tam chodit na přezkoušení, za přípravu na to přezkoušení je zodpovědný rodič, nikoliv ta komunitní škola. Aspoň tak jsem to pochopila, když jsem hledala možnosti pro Viktora.
Pinot Noir ano, tomu se říká domškolácká skupina, ty děti jsou na individuálním vzdělávání. Většinou ta skupina má nějakou spřátelenou školu, kam ty děti chodí na přezkoušení. (Dítě na domácím vzdělávání musí být někde zapsané!) Karja
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje