Pinot Noir hustý!!!
Vše o těhotenství a dětech
barbucha ja si uprimne nedokazu predstavit, ze by jakekoliv sestilete dite dokazalo 45 minut v klidu sedet, bez ohledu na pohlavi. Ale mne cele ceske skolstvi prijde v mnoha ohledech tak spatny, ze poslat tam dite o rok pozdeji za zadnou ujmu na nem nepovazuju.
Já teda za újmu považuju poslat dítě o rok později, pokud je už ten rok předtím zralý. Hele kolikrát uměj číst a psát (a ne kvůli drilu rodičů, ale samy od sebe)... a pak se v první třídě nuděj, což většinou vede jen ke zlotřilostem ![]()
Jinak si taky dokážu představit lepší školství, zvlášť když to srovnám se školou zřítelnice: tam jsou ty vztahy učitel x žák postavený výhradně na partnerství, na vzájemným respektu... a je to hned rozdíl.
No a co se týče toho sezení při hodinách - já si nepamatuju že my bychom s tím měli kdysi problém (samozřejmě, přísnější zacházení tehdy), ani ale moje děti, ani teď vnoučata, nenosily žádný poznámky ohledně chování v hodinách. Tak jestli měly učitelky větší trpělivost nebo větší autoritu... Ty hodiny byly nějak nastavený už dávno, a snad i s ohledem na to co má dítě vydržet, ne? Přitom sledovat vsedě a v klidu nějakou pohádku/film dokážou i delší dobu ![]()
barbucha já si taky myslím, že odklady se nemají dávat zbytečně. Ale pak by u vás holt holka musela jít dřív než kluk.
Jako samozřejmě jsou způsoby, jak přinutit dítě 45 minut sedět. Donutíš ho v podstatě k čemukoliv. Ale ne všechno chceš, aby tvoje dítě podstupovalo
Ale ono to ani není nutné, výuka o tom být nemá. Ostatně i moje máma vzpomíná, že když moc rušili, paní učitelka zařadila nějakou cvičící sekvenci. Běž se podívat na dvojčata na den otevřených dveří, během hodiny ty děti x krát změní způsob výuky. Chvíli chodí po třídě a chodbě a něco opisují, hrají nějakou štafetovou hru na doplňování na interaktivní tabuli, pak dělají něco ve skupinách... Od přírody je malé dítě nastavené spíš na objevování celým tělem než na 4x 45 minut frontální výuky a klidného sezení v lavicích. Navíc pro lepší učení se potřebuješ, aby dítě bylo v pohodě a ne ve stresu, to se učí hůř. A vůbec nejvíc se toho naučí, když ani neví, že se učí ![]()
barbucha moje šestileté dítě vydrží hodinu sledovat pohádku, ale je u toho všechno, jen ne v klidu. Poskakuje před televizí, pak si lehne na zem, pak si lehne na gauč hlavou dolů...![]()
Pinot Noir taky jsem o ni uvazovala, ale jakmile jsem si vsimla jakej duraz davaj na nabozenskou vychovu, ani jsem se tam nesla podivat. Nastesti.
Evaeva sledování pohádky ve stoji na hlavě je oblíbenou aktivitou i u nás ![]()
Nase dite podle me bude sedet klidne 45 minut, ale bude taky u toho klidne duchem nekde uplne mimo
barbucha a nevzpomínáš na takovej ten socikovskej seriál my vsichni školou povinni? Jak tam v prvni tride presne takovyho nezralyho chlapečka máj a učitelka to těžce nedává? Podle me driv tyhle deti vrátili z první třídy zpátky do školky (to nevim, jestli slo za sociku) a těžší případy vylifrovali někam do zvláštní
odkazy na ten heřmánek uz jsem zachytila na fb ve skupině recenze škol, peklo pekel
711990 já se zas proklikala snad někde na emimino, kde na dotaz ohledně zkušenosti se školou reagovala bývalá učitelka, její popis byl v duchu tohoto článku, a pak se do diskuze vložila myslím přímo ta ředitelka, no a bylo to celé dost divné, tak to jsem taky vyřadila z úvah. Ale pak s tím zase přišel muž, že mu to někdo doporučoval, a to jsem se zase proklikala k tomu náboženství, tak jsem to zas vyškrtla.
711990 a jakou skolu jste nakonec vybrali? Vim, jak ontenzivne to resili rodice od V. a vubec se mi do toho rozhodnuti za rok nechce.
Pinot Noir Potrefenáhusa Karja ja mam pocit, ze v okoli naseho bydliste v Praze je to vyber mezi spatnyma a horsima moznostma. Na horach bychom meli presne jednu moznost, ale neslysela jsem na ni jedine spatne slovo. Ale je to fakt tezky rozhodnuti, sakra.
Evaeva u nás se dost často sleduje pohádka během skákání po gauči ![]()
Ale teda jinak k tomu, jak to ty učitelky za socíku líp zvládaly, tak já teda celou první třídu poznámky nosila. A od druhé třídy jsem poznámky přestala nosit hlavně proto, že jsem pochopila, že se po mně chce hlavně nevyčnívat. A přiznávám, že to není úplně životní poučení, které si přeju pro svoje děti.
DruI já měla první a jedinou poznámku ve druhé třídě. Ale přesně, škola by měla vyhovovat hlavně dětem, ne děti škole, je tu kvůli nim, ne naopak.
MPLee v Praze si to taky radši nepředstavuju, Praha 9 je totální průser
Potrefenáhusa my jsme na spádové měli štěstí na paní učitelku v 1. a 2. třídě a od 3. třídy dceru doprovázíme do centra, zaplaťpánbu za metro. Druhou tam zkusíme dát od první.
Mohučanka my bysme rozhodně neměli na výběr, jak se to zahustilo směrem ke kolbenove
Potrefenáhusa no my jsme taky neměli na výběr, vlastně bylo štěstí, že naše spádová má hodně špatnou pověst, takže tam vzali spádové bez losování
ale už nevzali nespádové, i když měli na škole sourozence.
Kolbenova je teď nepopsatelná, i podél Poděbradské se staví o 106.
Mohučanka Jj, vubec nechápu, jak k tomu můžou nestavět ty skoly
Potrefenáhusamy jsme 8, tam je to taky bida. A resit to spukromou se mi taky nechce. Sama jsem soukromym skolstvim prosla a nesedlo mi to ani trochu. Ty hory se jevi jako oaza, uz vzhledem k nasim zkusenostem s mistni skolkou, ale... zase to s sebou nese jine neprijemnosti.
MPLee Je to těžké rozhodování, já zase říkám, že ty malé školy jsou hrozně citlivé na personálni změny, odejde ti jeden, dva a je to rázem jiná škola. Ale my máme ve škole jen tři pedagogy.
Jinak v 90. jsme taky občas seděli 45 minjt, občas jsme si dali přestávku dřív, upravili hodinu, šli se učit mimo dozadu na koberec, ale taky měl ucitel rakosku ještě. Ono dítě přinutis k čemukoliv, ale jde o to, jakými způsoby, že.
Karja jak učitel rákosku? ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje