Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8510 příspěvků moje polička 17. února 2026 12:22

Vari to bude fajn. Podle toho, co jsi tu psala, by se napřesrok nemělo tvé duo co učit ani v té první třídě. Takhle to pro ně bude aspoň zajímavé, motivující. No a jestli máš strach z emoční nezralosti a meltdownů, tak to se neboj, že by s tím byl problém ve škole. To si totiž děti nechávají na doma

Aspoň ten můj školní kousek to tak měl a stále ještě má...Ve škole vzor vzorů, hlavou o zem začne mlátit až po příchodu domů...

Offline Gatita
8510 příspěvků moje polička 17. února 2026 12:26

No a my pořád nevíme. Syna vodíme jak medvěda, dnes s ním jde muž ještě znova k nám do školy za tou naší zkušenou učitelkou, tak jsem zvědava, co z toho vyleze a jestli dostojíme našemu rozhodnutí, že to rozlouskneme podle jejího názoru. Už bych také ráda věděla, na co se mám duševně připravit od září. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2026 12:41

Gatita přesně! Synovi je osm pryč a rozjet to umí pořád pěkně. Ve škole vůbec, ani ťuk, ale doma se nepřenese ani přes jinou příchuť jogurtu

Offline Vari
2176 příspěvků moje polička 17. února 2026 13:11

Gatita Jj, příští rok by se prej ve školce jen trápili. A psycholožky mi tam řekly celkem zajímavej postřeh. Mám prej nakonec docela štěstí, že nejsou na odklad, protože sice budou ve třídě nejmladší, ale aspoň je ty ostatní děti potáhnou nahoru. Navíc letos odklad děti, co ho fakt potřebujou, ještě dostanou. Příští rok budou muset do školy kromě letních dětí úplně všichni, takže by ve třídě byli nejstarší a nejvíc napřed, takže by jim to dost uškodilo.

Offline Pinot Noir
29518 příspěvků moje polička 17. února 2026 13:32

Varito "potáhnou" mi připomnělo jeden článek od speciální pedagožky. Vás se to netýká, ač nejmladší, myslím, že tvoje děti, resp. syn, nakonec žádný problém mít nebude, a oba to dají naprosto s přehledem. Ale jen se mi to vybavilo, tak to sem napíšu, protože mi to připadá zajímavé. Psala to v souvislosti s tím strachem rodičů ze speciálních škol a strachem, že jejich dítě s postižením budou jiné děti s postižením brzdit, nebo jejich dítě s logopedickým problémem budou děti s jiným logopedickým problémem negativně ovlivňovat, zatímco "normální" kolektiv je "potáhne" kupředu. Psala, že tohle je takový mýtus, že nikoho pocit, že jsou všichni lepší, rychlejší, schopnější rozhodně nepotáhne dopředu, naopak je to nejkratší cesta k frustraci a demotivaci. Já o tom přemýšlela, tohohle se u speciálky docela obával muž, ale pak si o Integrálu něco četl plus si připomněl tu informační schůzku ve zdejší ZŠ, a tahle vzpomínka ho asi rychle přiměla změnit názor.

Ona to psala moc hezky, ale už to bohužel nemůžu najít. Učitelé to "táhnutí" kolektivem používají s oblibou, ale řekla bych, že se to týká spíš toho sociálna, než dovedností a znalostí, protože když prostě někomu chybí třeba schopnost psát, tak to těžko změní fakt, že všichni kolem už to umějí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2026 13:49

Pinot Noir já bych řekla, že to musí být tak akorát. Určitě není fajn být nejslabší, ale je dobré, když je část o trochu lepší. O takovou trochu, že máš šanci. A ne ve všem. Ale bude dost záležet na učiteli, jestli ti nejlepší nezakrní a naopak ti nejslabší nebyli demotivovaní.

Offline Vari
2176 příspěvků moje polička 17. února 2026 13:57

Pinot Noir S tímhle souhlasím. Kamarádka dělala na ZŠ asistentku a říkala, že je škoda, že je tak málo speciálních škol a tříd, že spousta dětí do běžné třídy nepatří, že tam není prostor se jim dostatečně věnovat a kdyby tu pořádnou podporu měly, posunuly by se dopředu rychleji. 

Offline Potrefenáhusa
38405 příspěvků moje polička 17. února 2026 14:35
Reakce na Zuzuli:

Vari dcera si zrovna vcera vecer aktovku vybrala. Ted pockam tam mesic dva, jestli si to nerozmysli, nez ji koupim 

​a kterou? 

Offline Zuzuli
3665 příspěvků moje polička 17. února 2026 14:45

Potrefenáhusa pry tuhle a zadnou jinou. Nabizela jsem i dalsi znacky a modely. Sazela jsem na morskou pannu od frii, ale tohle byla laska na prvni pohled 

Offline Potrefenáhusa
38405 příspěvků moje polička 17. února 2026 15:00

Zuzuli taky mame milovnici fialovy 

ja furt váhám, myslim, ze my potrebujem něco jednokomorového, jinak nic nenajde

Offline Pinot Noir
29518 příspěvků moje polička 17. února 2026 15:02

Zuzuli no tak ňuňuňu králíček, tomu se nedá odolat!

Offline letfenixa
10781 příspěvků moje polička 17. února 2026 15:24
Reakce na Pinot Noir:

Varito "potáhnou" mi připomnělo jeden článek od speciální pedagožky. Vás se to netýká, ač nejmladší, myslím, že tvoje děti, resp. syn, nakonec žádný problém mít nebude, a oba to dají naprosto s přehledem. Ale jen se mi to vybavilo, tak to sem napíšu, protože mi to připadá zajímavé. Psala to v souvislosti s tím strachem rodičů ze speciálních škol a strachem, že jejich dítě s postižením budou jiné děti s postižením brzdit, nebo jejich dítě s logopedickým problémem budou děti s jiným logopedickým problémem negativně ovlivňovat, zatímco "normální" kolektiv je "potáhne" kupředu. Psala, že tohle je takový mýtus, že nikoho pocit, že jsou všichni lepší, rychlejší, schopnější rozhodně nepotáhne dopředu, naopak je to nejkratší cesta k frustraci a demotivaci. Já o tom přemýšlela, tohohle se u speciálky docela obával muž, ale pak si o Integrálu něco četl plus si připomněl tu informační schůzku ve zdejší ZŠ, a tahle vzpomínka ho asi rychle přiměla změnit názor.

Ona to psala moc hezky, ale už to bohužel nemůžu najít. Učitelé to "táhnutí" kolektivem používají s oblibou, ale řekla bych, že se to týká spíš toho sociálna, než dovedností a znalostí, protože když prostě někomu chybí třeba schopnost psát, tak to těžko změní fakt, že všichni kolem už to umějí. 

"Ona to psala moc hezky, ale už to bohužel nemůžu najít. Učitelé to "táhnutí" kolektivem používají s oblibou, ale řekla bych, že se to týká spíš toho sociálna, než dovedností a znalostí, protože když prostě někomu chybí třeba schopnost psát, tak to těžko změní fakt, že všichni kolem už to umějí. "

Súhlasím,  tak to je. A málokedy trieda potiahne toho fakt slabého žiaka, skôr naopak. To je moja skúsenosť z vyšších tried ZŠ. 

Offline Zuzuli
3665 příspěvků moje polička 17. února 2026 15:27

Pinot Noir presne to rikala i ona

Potrefenáhusa ja hlavne chtela zip, zadne prezky a jine zavirani. Ale mam jen poradni hlas, vybira nekdo jiny

Offline Potrefenáhusa
38405 příspěvků moje polička 17. února 2026 15:40

Zuzuli nase dite přezky umi, ale neumi zdrhovadlo. Taky koukam dost po zipovych nebo asi i po aktovce, ale nevim, jestli neni otravnější zavirat dlouhej zip. 
Ja to tady studovala včera, ale vítěze nemam, ale vsechno ji nemuzu ukázat, nevybrala by nic 

Offline Potrefenáhusa
38405 příspěvků moje polička 17. února 2026 15:41

Zuzuli a baletku na zip od frii jste viděly? :-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2026 15:50

Potrefenáhusa u nás jeden nezapíná nic, druhý cokoliv. Já bych teď asi chtěla ergobag nebo frii, nám chybí kapsička na klíče, podle mě to chce jednu velkou kapsu na učení a pak jednu na svačinu a jednu na ty klíče a jiné drobnosti. Chci bederní pás, bude si to nosit sám.

Offline Potrefenáhusa
38405 příspěvků moje polička 17. února 2026 16:01

Evaeva ja chci taky bederní pas. Ale moc se mi líbí misto na penal na gumicky u step by step a u zipovyho beckmannu v tom deklu, to frii nema (jinak maj fialovou s jednozorci kocickou, pro nas by byla ideal)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2026 16:08

Potrefenáhusa syn si tam penál dává, ale popravdě mi to přijde celkem zbytečný a po roce jsou ty gumičky už docela vytahaný. Ta frii to má řešené jinak, už nevím jak.

Offline Potrefenáhusa
38405 příspěvků moje polička 17. února 2026 16:12

Evaeva ja na ni ted koukám, ze to ma mozna v tom viku v kapse zvenku

Offline Karja
43965 příspěvků moje polička 17. února 2026 16:33

Potrefenáhusa Myslim, že u frii to jde dát za takovou jakože pásku nebo plastový obal v té největší kapse. Dcera si to tam chvíli dávala, mně by to ani nenapadlo. Ta vrchní kapsička je realně malá tam dáš kapesníky a peníze max. Do té spodní se vejde boxík se svačinou a je taky plno, pití se tam už nevejde. Jinak na youtubu bývají taková podrobná videa, s rozepínáním kapsiček;)